Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! 3 gün sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 Mayıs ve haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması planlıyoruz. Bayram sonuna kadar haftasonu kısıtlaması devam edecek. Marketler 1 Mayıs cuma günü saat 9.00-14.00 arasında açık olacak'' dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2020 19:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! 3 gün sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Test sayısında 1 milyona doğru ilerlerken, ölüm ve vaka sayımız her geçen gün azalıyor. İyileşen hasta sayımızın vaka sayısını geçmesi olumlu bir dönemdir. Koronavirüste inşallah Ramazan'ın sonunda çifte bayram yapmayı umut ediyoruz.

Yurt dışında yerleşik olmayan eğitim, umre veya kısa süreli seyahat için gitmiş olan 40 bine yakın vatandaşımızı yurduna getirdik. Önce karantinaya aldık, sonra da evlerine gönderdik.

Dünyanın her yerindeki kardeşlerimize sahip çıktık. Yurt dışında yerleşik olmayan eğitim, umre veya kısa süreli seyahat için gitmiş olan 40 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik. Önce yurtlarda karantinaya aldık, sağlıklarından emin olduktan sonra evlerine yolcu ettik.

Şimdi de 25 bin vatandaşımızı da ülkemize getiriyoruz. Bu vatandaşlarımızı da karantina sürelerini doldurduktan sonra evlerine göndereceğiz.

Yurtdışında olup da ağır hastalık geçiren tedavileri yapılmayan, yapılamayan vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmadık. İsveç'te tedavi edilmeyen Emrullah Gülüşken isimli vatandaşımızı kızının çağrısına kulak vererek ülkemize getirdik. Dün sabah ambulans uçağımız hasta vatandaşımızı yurda getirdik. Bu kardeşimizi sağlık bir şekilde inşallah evine göndereceğiz.

Avrupa'da ABD'de sigortası olmadığı veya kapasitesi yetmediği için kaderine terk edilmeleri bir gerçektir. Türkiye'de hiçbir hasta hastaneden geri çevrilmemiştir, sahipsiz bırakılmamıştır.

Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs'tan itibaren de 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasına gidileceğini duyurdu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.