Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep'e Müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni pazara giren Türk somonu, büyük talep görüyor. 2023 hedefi, 400 milyon dolarlık somon ihracatı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Eylül 2023 12:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep'e Müjde!

Erdoğan, başta Kahramanmaraş olmak üzere deprem bölgesinde zarar gören alabalık tesislerine destek verilip verilmeyeceğine dair soruyu da "Yapıyoruz zaten. Her türlü desteği onlara veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz." şeklinde yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 Su Ürünleri Av Sezonu açılışında önemli açıklamalarda bulundu. İşte konuşmasının ana başlıkları:

TÜRK SOMONUNUN İHRACAT BAŞARISI:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk somonunun yeni pazarlarda büyük talep gördüğünü ve geçen yıl 312 milyon dolar olan ihracatın bu yıl 400 milyon dolara ulaşmasını hedeflediklerini ifade etti.

SU ÜRÜNLERİ İHRACAT HEDEFİ:

Erdoğan, su ürünleri ihracatında 2023 hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu ve bu hedefe ulaşıldığını belirtti. Geçen yıl 1.7 milyar dolarlık bir gelir elde edildiğini söyledi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIK VE MÜSİLAJ SORUNU:

Denizlerde sürdürülebilirliği sağlamanın önemine vurgu yaptı. Müsilaj sorununa değinerek, hızla müsilajın temizlenmesini sağladıklarını ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

turk-somonu-yukselisi-400-milyon-dolarlik-ihracat-hedefi.jpg

BALIKÇILIK SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİ VE DESTEK:

Balıkçılık sektörünün ekonomiye katkısını vurguladı ve vatandaşların sağlıklı ve güvenilir balık tüketimi için denetimlerin artırılacağını belirtti. Ayrıca, Meclis Araştırma Komisyonu'nun sektörün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ALABALIK TESİSLERİNE DESTEK:

Deprem bölgesinde zarar gören alabalık tesislerine destek verileceğini açıkladı.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ:

Türkiye'nin büyük hedeflere doğru ilerlediğini ve millet olarak güçlü bir Türkiye inşa etme kararlılığıyla yol aldıklarını ifade etti.

TEŞEKKÜRLER VE DİLEKLER:

Konuşmasını tamamlarken, Beykoz Belediye Başkanı'na ve katılımcılara teşekkür etti ve balıkçılar için açılan sezonun bereketli ve hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Törende, Karadeniz yöresine ait halk oyunları ve sanatçı Uğur Işılak'ın konseri gibi etkinlikler de düzenlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da törene katıldı. Gemi dümeni, Bakan Yumaklı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edildi ve İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş dua okudu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.