Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’ta konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş 7. olağan kongresinde konuşuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2020 16:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’ta konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün bir kez daha asla bu keyfin şehri Kahramanmaraş'ta olmanın sizlerle kucaklaşmanın mutluluğu içindeyim. Yaklaşık 9 aylık hasretin ardından Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Elbistan, Ekinözü, Göksun, Nurhak, Onikişubat, Pazarcık, Türkoğlu'nu selamlıyorum. Biliyorsunuz en son Kahramanmaraş'ın 100. kurtuluş yıldönümü olan 12 Şubat'ta da sizlerle birlikteydik. Mücadelesiyle istikrarıyla bize güç veren moral veren ve Maraş da olmak işte bunun için her defasında bizleri heyecanlandırır mutlu eder. Sana boşuna Türkiye'nin köşe taşı, kalem taşı dönmemiştir. Ülke ve millet olarak kritik bir dönemeçten geçiyoruz. Bir asır önceki gibi bizi adeta içinde boğmak, yok etmek istediklerini Anadolu topraklarından yeni bir silkinişle, yeni bir şahlanış da bölgemize ve dünyaya barış huzur adalet getirecek bir mücadelenin içindeyiz. Milletimiz bu tarihi sürecin sorumluluğunu da son 18 yıldır olduğu gibi yine AK Partiye vermiştir. Üye sayımızın 11 milyon 200 bini bulması bunun en büyük ispatıdır. Kadın kollarımızın üye sayısının 5 milyon 200 bine ulaşması, bu mücadele hanım kardeşlerimizin de sahip çıktığını çok açık ve net göstermektedir. Gençlik kollarımızın üye sayısının 1 milyon 240 bine yaklaşması bu mücadele gençlerimizin sahip çıktığının ispatıdır.

Hedefimiz 2023’e kadar her yıl 1 milyon yeni evlerimize kervan menzili ne ulaştırmaktır. AK Parti'nin 7. olağan kongresine de işte böyle hayati bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinin lokomotifleri AK Parti'nin genel başkanından, mahalle temsilcisine kadar tüm kadroları yapıyor. Kaderimize ve Türkiye'nin kaderiyle istikbalimizin milletimizin istikbali ile bir görüyoruz.

AK Parti milletin partisidir. İsmi cismi ne olursa olsun hiç kimsenin kendi şahsi hesaplarını, hedeflerini hırslarını bu onun büyük davaların önüne koymasına tahammülümüz olamaz. Bunun için hızlı değişim gerçeğinden kopmadan ama 19 yıldır partimize hizmet etmiş davamıza bağlılığını koruyan herkesi kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz”

 

İnşallah önümüzdeki dönem Kahramanmaraş’ı çok daha büyük hizmetlerle buluşturacağız. Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe karşısına çıkan engellerle maruz kaldığı saldırılar da ona göre artıyor. İstiklal harbinin ardından bu umut verici bir Kalkınma ve sanayileşme hamlesi başlatan Türkiye maalesef tek Parti CHP'sinin, çapsızlık sebebiyle bu fırsatı kaçırmıştır. Çok Partili siyasi hayata geçtikten sonrada rahmetli Menderes ve Özal'ın en önemli temsilcileri olduğu kalkınma atılımlarımız maalesef siyasi istikrarsızlıklar, darbeler ve vesayet eliyle hep kadük bırakılmıştır. Bu ağır baskı ve geri kalmışlık döneminin faturası ise hep milletimize çıkartılmıştır. Ülkemizde benzer şartlarda yola çıkan pek çok devlet hızla özgürleşir ve zenginleşirken biz enerjimizi ve vaktimizi iç mücadelelerle heba ettik. AK Parti olarak işte biz böyle bir Türkiye devraldı. Elbette bugünlere gelmemiz kolay olmadı.
İktidara gelişimizi sağlayan 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana yaşadıklarımızı hatırlayın. Vesayetin her türlü aracı kullanarak önümüze çıkardığı engellere tuzaklara hatırlayın. Milletimizi birbirine düşürmek için yapılan provokasyonları ortaya atılan iftiraları. Taksim Gezi hareketlerini hatırlayın. Terörle verdiğimiz mücadeleleri hatırlayın. Camilerimizi nasıl yaktıklarını, minarelerimizi nasıl yıktıklarını hatırlayın. Usanmadık, askerimizle, jandarmamızla, polisimizle birlikte el ele bu mücadeleyi verdik. Ama sonunda ha hamdolsun kazandık. Şairin dediği gibi, ‘Biz bu günlere çarpışa çarpışa geldik. Kimi zaman yutkundu, kimi zaman kalbimizde fırtınalar koptu. Gözlerimizde şimşekler çaktı. Kimi zaman var gücümüzle hakikati haykırdık. Kimi zaman tüm gücümüzle yumruğumuzu savurduk ama hiçbir zaman bize dayatılan düzene teslim olmadık.’ Hep hakkın hakikatin yolundan milletimizin bize gösterdiği istikamette çalıştık. Durmadık, çabaladık Türkiye'ye müstemleke muamelesi yapanlara asla eyvallah etmedik. Türk milletinin tarihiyle ve değerleriyle aşağılamaya ve öyle göstermeye kalkanlara asla izin vermedik. Medeniyetimizin ve coğrafyamızın sömürüyle kanla gözyaşıyla bu olmaya çalışanların yüzlerine gerçekleri haykırmaktan her hal ve şart altında dostlarımızın yanında yer almaktan çekinmedik.
Suriye'de biz var olduk, Libya’da biz var olduk, şimdi de Azerbaycan’da biz var olduk biz varız. Bu sabah ilham Aliyev kardeşimle görüştük. Şuandaki gelişmeleri bizzat kendisinden dinledim. Elhamdülillah ve olumlu gelişmeleri kendisinden dinleyeceğiz ayrıca mutlu olduk. Zafere inşallah yaklaşıyoruz.
Şöyle bir çevremize AK Parti ve Tayyip Erdoğan'ı sevenler niye seviyor? Sevmeyenlerin niye sevmiyor? diye baktığımızda göreceğimiz manzara işte budur. Ne işin var senin Azerbaycan'da, ne işin var senin Suriye'de, ne işin var senin Libya'da, işte bizi bunun için söylüyorlar. Emperyalistlerin zalimlerin karşısında olacağız çünkü bizim ecdadımız her bulun mücadelesini verdi. Bizim milletimiz sever. Buna karşılık da bizden zalimden nefret eden o hainler nefret ederim. Türkiye işte bu misyonun sahibi olarak yükseldiği için bu kadar şimşeklerini üzerine çekiyor.
Kıbrıs Kuzey Kıbrıs'a seçim yapıldığı ve bu seçim neticesinde Türkiye'yi seven kabullenmiş bir kardeşimiz orada Cumhurbaşkanı oldu. İnşallah Kıbrıs'a şimdi yeni bir süreç başlıyor. Ayın 15’nde biz Cumhur İttifakı olarak Sayın Bahçeli ile birlikte inşallah heyetimiz Kuzey Kıbrıs'ta olacağız. Orada törenlere katılacağız ve törenlerden sonra daha kapalı Maraş bölgesinde şöyle topluca bir piknik yapacağız. Anavatan yavru vatan bu birlikteliğimizi orada bizzat yaşayarak ortaya koyacağız buna ihtiyaç vardı. Bütün bunları yapmasaydık biz milletimizin yüzüne bakabilir miydik. İşte bunun için diyoruz ki, hem mücadele yürüteceğiz hem bunun bedelini ödeyeceğiz, hem de hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Rabbimin verdiği ömrün her aldığını bu Kutlu davayı zafere ulaştırmak için harcamak bize şereflerin en büyüğüdür. AK Partinin her bir mensubu işte böyle bir sorumluluğun altında olduğunu bilmelidir. Milletimiz nasıl son 18 yıllık geçmişini bizimle birlikte yürüyerek geçirmişse geleceğini de yine evet bu kadroda görüyor, çok daha önemlisi bizden de buna uygun gayret bekliyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.