Cumhurbaşkanı Erdoğan: Baktılar ki ciddiyiz vazgeçtiler!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat'ta düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2019 17:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Baktılar ki ciddiyiz vazgeçtiler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Tokat'a ne zaman geldiysem, sizi ne zaman ziyaret ettiysem beni çok iyi karşıladınız, çok güzel ağırladınız. Tokatlılar olarak her seferinde bu kardeşinizi bağrınıza bastınız. Rabbim birliğimizi, beraberliğimiz, yol arkadaşlığımızı daim eylesin.

EKONOMİDEKİ OYUNU BOZMAK İÇİN SİZLERİN OYUNU İSTİYORUZ

Önümüzde yeni bir imtihan var. 31 Mart'ta yine sizlerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz.Suriye'deki, Irak'taki ve ekonomideki oyunu bozmak için sizlerin oyunu istiyoruz. 31 Mart'ta Tokat'tan iradesine partisine sahip çıkmasını bekliyoruz.

Bugün ilçeler hariç 17'inci ildeyim ve devam ediyoruz. 31 Mart inşallah şimdiden büyük ve güçlü Türkiye'nin habercisi olsun.

Tokat yıllarca ihmal edilmenin aşçısını yaşamış bir şehrimizdir. Ankara yıllarca Tokat'ın dertlerine adeta sağır kesildi. Ta ki AK Parti iktidarına kadar. Biz öncelikle bu anlayışa son vererek başladık. 81 vilayetimizin her birine aynı kalitede hizmet götürmenin mücadelesini verdik.

İstanbul ve Ankara'daki hayat standardına Sivas'taki Tokat'taki vatandaşımız da sahip olsun istedik. Benim Tokatlı kardeşim ameliyat için iş bulmak için gurbete gitmek mecburiyetinde olmasın dedik.

--3991760.jpeg

SON 17 YILDA TOKAT'TA 13 KATRİLYON LİRA TUTARINDA YATIRIM YAPTIK

Son 17 yılda Tokat'ta 13 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Tokat'ta 15 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapacağız. Tokat'ta 15 bin adet 71 adet konut projesini hayata geçirdik. Tokat Selçuklu ve Osmanlı'nın camilerle, medreselerle ilmek ilmek dokunduğu bir tarih şehridir.

Tokat'ta 16 kilometre bölünmüş yol vardı, biz buna 257 kilometre ilave ettik. Tokat'ta 3 baraj ve bir gölet inşa ettik Turhal barajının inşasında yarıyı geçtik. 500 yataklı devlet hastanesi dahil Tokat'a sağlıkta 14 hastaneden oluşan 23 adet tesis kazandırdık. Çiftçilerimize 940 milyon liralık tarımsal destek verdik.

--3991761.jpeg

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINI AYAĞA KALDIRDIK

Türkiye layık olduğu yatırımlara ancak bizim dönemimizde kavuştu. 18 yaşında oy kullanacak gençler ülkemizde eskiden yaşadığımız şeyleri bilmiyor. Yağ kuyruklarını, benzin kuyruklarını bilmiyor. Birilerinin istismarını yaptığı sosyal devlet anlayışını ayağa kaldırdık. 2002-2018 döneminde 284 milyar lira tutarında sosyal yardım yaptık. Mali disiplinden, bütçe disiplininde sapmadan yatırımlarını sürdük. Son 17 yılda Türkiye ekonomisini 3,5 kat büyüttük.

Devletimizin kaynakları çarçur edildi. İki araba vaadenler tam tersine arabasının anahtarını da aldığı dönemler yaşadı. Hemen her gün bir terör eyleminin gerçekleştirdiği umutsuz günlere şahit oldu. Gecelik faizlerin 7 bin 500'leri gördüğü günlere şahitlik etti. Üretmeden, riske girmeden kazanmaya alışmış üç beş tufeyliye peşkeş çekildi. Siz bize verdiğiniz destekle bu sömürü düzenine dur dediniz. Faize giden kamu gelirlerini, yatırımlara, projelere, üretime kanalize ettik. Milletin sırtına sülük gibi yapışan bir avuç elite giden kaynakları ihtiyaç sahiplerine, işçimize, memurumuza aktardık.

--3991762.jpeg

BİZDEN BORÇ İSTEDİ BEN ARKADAŞLARA 'VERİN' DEDİM

Mali disiplinden, bütçe disiplininden sapmadan yatırımlarımıza ağırlı verdik. Ülke ekonomisini tam 3,5 kat büyüttük. IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı. Bay Kemal bu ülkeyi IMF'ye siz muhtaç ettiniz. Davos'tayız, IMF'nin o zamanki başkanına şunu söyledim, 'Bak başkan sen IMF'nin başkanısın. Türkiye'nin Başbakanı benim. Siz alacağınızı bizden taksit taksit alıyor musunuz? Alıyorsunuz. Ama siz Türkiye'yi yönetemezsiniz. Taksitlerinizi alırsınız o kadar'. Mayıs 2013 23,5 milyar borç ödemesi sıfırlandı. Şu anda bizim IMF'ye borcumuz yok. Oraya da borcumuz yok. Geldiler bizden borç istediler. Arkadaşlara 'verin' dedim. Baktılar ki, bu çılgın Türkler ciddi, vazgeçtiler.

"BU KADER BİRLİĞİ DEĞİLDİR"

"Bazı yola beraber çıktığımız arkadaşlarımıza makam mevki verirken her şey iyi güzeldi ama öyle anlar geldi ki 'Sen dinlen, buraya bir başkasını koyalım' dediğimizde bir de bakıyorsunuz ki bizim trenden inip başka bir trene biniyorlar. Bu, kader birliği değildir, bu dava birliği  değildir. Bugün bize ihanet edenler yarın da gittikleri yere ihanet  edeceklerdir."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.