Cumhurbaşkanı edeler diyarından seslendi

Merkez Spor Kompleksinde yaptığı konuşmada dünya çapında aranan teröristlerin Avrupa Parlementosu çatısı altında misafir edilip konuşturulduğunu ifade ederek HDP VE Saadet Partisi milletvekillerinin de bu konuşmalar esnasında orada olduklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2020 16:53
Cumhurbaşkanı edeler diyarından seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Şubat Kurtuluş Bayramının 100. Yıldönümü münasebetiyle Kahramanmaraş’a geldi.

12 Şubat Kurtuluş Bayramının 100. Yıldönümü münasebetiyle Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan,

“Dün dedeleri bu topraklardan arkasına bakmadan kaçanlar bugün tekrar bizimle ilgili hayaller kurmaya devam ediyorlar. Ülkemizin maruz kaldığı her saldırı bir asır önce yarım kalan hesapların sonucudur. En zor zamanlarımızda başaramadıklarını bugün başaracağını sananlara her fırsatta derslerini veriyoruz. Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbiri amacına ulaşamayacaktır. Bu sinsi eylemlerin birinin örneği geçtiğimiz günlerde Avrupa parlementosun da yaşandı.  Dünya çapında kırmızı alarmla aranan teröristler Avrupa parlementosu çatısı altında misafir edilip konuşturuldular. Maalesef bu etkinlikte HDP VE Saadet Partisi  milletvekilleri de yer almışlardır.  Şimdi biz bu partilere ve milletvekillerine karşı bir işlem yapsak ortalığı ayağa kaldırırlar. Halbuki Avrupa insan hakları mahkemesi 2009 da İspanya’nın başvurusu üzerine önemli bir karara imza atmıştır. Terör örgütüyle organik bağı olduğu, terör eylemlerini kınamadığı, halkı devlete karşı tahrik ettiği gerekçesiyle massasula partisinin kapatılması mahkeme tarafından doğru bulunmuştur. Bu karar demokraside terör örgütleriyle arasına mesafe koyamayan partilerin yerinin olmadığının en çarpıcı ifadesidir. Türkiyenin terör örgütleriyle arasına mesafe koyamayan partilerle alakalı yürüttüğü hukuki sürecin doğruluğunun en açık ifadesi oldu” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.