Covid-19 Sistemin Gücünü Gösterdi

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde Türkiye büyüklüğünü gösterdi” diyen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “Tek adamlıktan bahsedenler, Covıd-19’la sistemin gücünü gördü” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2020 12:16
Covid-19 Sistemin Gücünü Gösterdi

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde Türkiye büyüklüğünü gösterdi” diyen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “Tek adamlıktan bahsedenler, Covıd-19’la sistemin gücünü gördü” ifadelerini kullandı.

Dünyayı etkisi altına Koronavirüs (Covıd-19) salgını ile mücadele devam ediyor. Salgın seyrinin azalması ile yeni döneme girilen Türkiye’de, hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin olumlu etkilerini tüm netliğiyle ortaya çıktı. Sistemle ilgili öne sürülen olumsuz tezler tek tek çürütülürken Covıd-19 süreci de, sistemin başarısını uygulamalarla halka gösterdi.
 

Pandemi süresi, ekonomi piyasası, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, üretimde ki önem ve Kahramanmaraş teşvikleri gibi birçok soruyu yanıtlayan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Debgici, Tek adamlıktan bahsedenlere hitaben “Türkiye gücünü gösterdi” dedi.


İşte röportajımızın detayları:

Karantina sürecini nasıl geçirdiniz?

Pandemi süreci hükümetimizin önderliğinle ülkemizde çok hafif atlatıldı. Devletimizin aldığı tüm tedbirlere riayet ettik. AK Parti Genel Merkezi’nin önderliği doğrultusunda teşkilat çalışmalarını aza indirdik. Devletimiz süreci çok başarılı yönetti. Bacasız sanayinin çok önemli olduğu Türkiye, devam eden üretimleri ile dünyaya örnek teşkil etti.

KURALLAR YERİNE GETİRİLDİ

Verilere bakıldığı zaman kısıtlamalar riayet edilmesi açısından kentte herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Uymayanlar uyarıldı. Tabi ki arada kaçamaklar oldu ama genel anlamda bakıldığı zaman kent halkı devletimizin kurallarını hassasiyetle yerine getirdi. Hastalık henüz bitmiş değil önlemlerimize devam etmeliyiz.

Covıd-19’un kent ekonomisine yansımasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hastalığın çok kısa sürede atlatılacağı düşünüldü ve bu da ekonomiyi olumsuz etkiledi. Kapatılan işyerleri, esnek çalışma süreçleri, hammadde temini nedeniyle çalışmalarına ara veren fabrikalar ekonominin çarklarını yavaşlattı. Devletimizin hazırladığı destek paketleri, ekonomide yaşanan sarsıntıyı en hafife indirdi ve ‘Yeni Normal’ dönem ile de finansal sorunlar büyük oranda giderildi.

TÜRKİYE BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ

Karantina sürecinde alınan kararların kısa sürede yerine ulaşmasında başkanlık sisteminin rolü var mıydı sizce?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile halkımız, bürokrasiye takılmadan mekanizmanın daha iyi işleyeceğini Pandemi sürecinde gördü. Bir kısım tek adamlıktan bahsediyordu ama mevzunun tek adamlıktan ibaret olmadığı uygulamalarla kanıtlandı. Sitemle Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu gördük. Süreçte dünya ülkelerine dahi yardım malzemeleri gönderdik.

Kahramanmaraş’ta, üretime verilen teşviklerin arttırılması yönünde ne gibi çalışmalar yapılmalı/yapılıyor?

Tarım ve Hayvancılık sektörüne ve diğer üretim alanlarına çeşitli projelerle destekler veriliyor ve ben de bu destekleri yeterli görüyorum. Desteklerin yanı sıra müteşebbislerin proje konuları üretmeleri gerekiyor. Pandemi dönemi de tüm dünyayı etkilediği için elbette bir takım sıkıntılar yaşandı.

KALİTELİ ÜRÜN UCUZ OLUR

Üretim neden önemli? Üretimde kalitenin etkeni nedir?

Üretim bir ülkenin teminatıdır. Bir ülke üretim yaparsa kendi ayakları üzerinde durabilir. Dışa bağımlı olmaz. Güçlü ülke olmanın yolu üretimden geçer. Kaliteli üretimle de rekabet gücümüzü arttırırız. Kaliteli ürün ucuz olandır. Kaliteli ürünün paha değeri elbette yüksektir ama kalite, uzun vadede kullanılır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.