COŞKUN ÇETİN: TOMSUKLU, KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇOK KAZANÇLI BİR YATIRIM

2005 yılında Kahramanmaraş’ta kurulan Vatan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Coşkun Çetin, Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile ilgili yönelttiğimiz soruları cevaplandırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
COŞKUN ÇETİN: TOMSUKLU, KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇOK KAZANÇLI BİR YATIRIM

KMTSO, Tomsuklu konusunda mücadele etti mi?

Başkan Kemal Karaküçük bu konuda üstün gayretlerle çalıştı. Bu çalışmalarda siyasetçilerimizin ve bürokrasinin katkılarını göz ardı etmemek gerekir. Tomsuklu bölgesinde kurulacak  yeni organize sanayi, Kahramanmaraş’ın ekonomisini geliştirecek ve önemli katkılar sağlayacaktır. Bu çalışma dışa açılan yüzümüz olacak, şehir dışından yatırımcı çekecektir. Bu konudaki sorunumuz, istihdam edilecek işçi sıkıntısının çözülmesidir.

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası siyasetçilerle barışık mı?

Ticaret ve Sanayi Odası, siyasetçi ve bürokrasi ile her zaman barışık durumdadır. Oda, memlekete ve insanlara, iş adamlarına hizmet yeridir. Bunun böyle devam etmesi, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmamız, Kahramanmaraş’ın istifadesine olacaktır.

Oda, KOBİ’lere  yönelik bir çalışma yapıyor mu? Buna benzer konulardan bahseder misiniz?

Orta ölçekli esnafın, yüksek miktarda para verip yaptıracağı reklâmı, televizyonun kendisi karşılıyordu. Benim bildiğim en basit örnek budur. Orta ölçekli esnafla ilgileniyor ama herkese, ucu açık bir yerdir. Yaptığı faaliyetler ve çalışmalar çok iyi, diye düşünüyorum.

Odada ar-ge var mı? Yoksa olmasını ister misiniz?

Odada daha güçlü bir ar-ge olmasını isterim. Eskiden yapılan veya devam edilen bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Eskiden çok basit işler yapılmış veya devam etmiştir. Gelecek yönetimden ar-ge gibi çok daha farklı şeyler isteyebiliriz. Sadece bazı kişilerle çalışan bir ticaret odası değil, herkesle çalışmalı ve iş birliği yapmalıdır. Mehmet Balduk Bey, meclis üyeliğine davet etmişti. Ona göre daha iyi diyemem. Ama şu var: Kemal Bey’in yönetimi çok iyi durumdadır. İkisini kıyaslayacak bir durumum yoktur.

Yeni dönemde odada görev almak ister misiniz?

Burada yapılacak iş memlekete hizmet noktasında ise, hizmet etmek adına biz her zaman bunun içerisinde olmak isteriz.

Özellikle vurgulamak istediğiniz bir şey var mı?

Kemal Karaküçük, daha önce  Organize Sanayi Bölgesi’nin başkanıydı ve orada büyük başarılar elde etti. Aynısını buradaki Tomsuklu Projesi’nde de elde edebilecek bir enerjisi var. Ona destek olunmalı ve arkasında durulmalıdır. Bütün sivil toplum kuruluşları ve siyasiler destek vermelidir. Kahramanmaraş’ta büyük bir organize sanayiye ihtiyaç var. Buna Kemal Bey çok iyi çalışıyor. Bu, Kahramanmaraş için çok kazançlı bir yatırım olur.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.