ÇOLAK: DOĞALGAZIN KAHRAMANMARAŞ’TA YAYGINLAŞMASI LAZIM

Güven Mühendislik firma sahibi Mehmet Çolak, doğalgaz kullanımının yaygınlaşması gerektiğine dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
ÇOLAK: DOĞALGAZIN KAHRAMANMARAŞ’TA YAYGINLAŞMASI LAZIM

Güven Mühendislik kimdir? Ne iş yapar?

Firmamız 2007 yılında iki ortakla kuruldu. Ortak ayrıldı, 2010 yılından bu yana sadece ben faaliyet sürdürüyorum.  Doğalgaz üzerine çalışıyoruz. Kombide E.C.A. bayisiyiz. Birçok markanın da satıcısı konumundayız. Bunun dışında PVC ve mermer işi de yapıyoruz.

Firma olarak hedefleriniz nelerdir?

En başta dürüst bir şekilde çalışmayı hedefliyoruz. Tesisatı düzgün çekmekten tutun da işin her aşamasında, hiç kimseyi aldatmadan çalışmayı amaç ediniyoruz. Bunun semerelerini de nihayetinde topluyoruz.

 Hizmet kaliteniz nasıl?

Müşteri memnuniyetini esas aldığımız için kurulduğumuz 2007 yılından bu yana ayaktayız ve müşterilerimizin %80’i eski müşterimizdir. İşe başladığımızdan bu yana işin döşenmesi, proje takibi, gaz açması ve kullanılması konularının hepsini, müşterilerimize anlatarak kullanımı yapıyoruz. Müstakil evlerde soba kullanımının faydalarını anlatıyoruz. Hangi eve ne uygunsa, onu tavsiye ediyoruz.

Satış sonrası hizmetiniz hakkında bilgi verir misiniz?

Kombi ve cihazlarda servisler hizmet veriyor. Onun dışındaki tesisatla ilgili sorunlarda günün 24 saati, müşterilerimiz bizi arayabilir.  Eğer usta ya da çalışanlarımızla ilgili bir sorun olursa müşteri, yetkili olarak doğrudan bizi arayabilir. Anında müdahale ediyoruz.

Kahramanmaraş’ta yeterli seviyede doğalgaz kullanılıyor mu?

Hayır. Bir Gaziantep ya da Şanlıurfa, bizden sonra kullanmaya başladıkları halde onlarda gaz kullanımı daha yaygındır. Kahramanmaraş’ta insanlar doğalgaza yabancı kaldı. Bunun en baştaki sebebi de ilk yıllarda kurulup da hizmet veremeyen firmalardır. İşi bilmeyenler bu sektöre girdi. Çok da firma açıldı ilk başlarda. İlk sene, 100’e ulaşan firma sayısı şu anda 40’lara kadar inmiş durumda.  İşi bilmeyenler firmalarını kapatınca, müşteriler mağdur oldu. Bu durumda insanlar çekinceli yaklaştı. Sonra baktı ki düzgün çalışan firmalar var. Faydasını görünce insanlar talep etti.

Neden doğalgaz kullanmalıyız?

Birincisi çok ekonomiktir. İkincisi hava kirliliğini önlüyor. Oldukça azaldı. Doğalgaza geçmeyi hızlandırırsak, 2-3 yıl sonra hava kirliliğinin minimuma ineceğini söyleyebilirim.

Üçüncüsü, kömür alımında çok sorunlar oluyor. Ortak kullanımlarda maalesef insanlarımızın tahammülü azalıyor.  Ayrıca konfor var. Az parayla tüm evi ısıtabiliyorsun. Ortak kullanımda bebeği ya da hastası olanlar sorun yaşayabiliyor. Ama kombi varsa düğmeye bas, sistem çalışsın. Ayrıca kiri pası da olmamış oluyor.

Son günlerde doğalgaz sobası konuşulmaya başlandı. Tavsiye ediyor musunuz?

Konuşulmasının sebebi, müstakil evlerin olduğu mahallelere alt yapının girmesidir. Alt yapı girdiği için doğalgaz yaygınlaşmaya başladı. Vatandaş soba hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı için, kombi kadar pahalı olduğunu zannediyor. Bir sobayla bile tüm evini, tasarruflu bir şekilde ısıtabilir vatandaş.

Ortalama maliyeti nedir?

Yaklaşık 1500 TL. Kışın aylık yaklaşık 70 TL’ye ısınabilirsiniz. Yalıtımı olmayan, müstakil evlerde tavsiye ediyoruz.

Ödem şartları nasıl?

Kredi kartıyla 12 aya kadar, kartsız olarak da 8’e kadar taksit yapıyoruz. Her türlü ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Müşterinin, proje aşaması, gaz açma aşaması olsun, ter türlü işini yapıyoruz. O konuda hiç kimsenin bir endişesi olmasın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.