Cilve, KMTSO’nun Yeni Dönemdeki Öncelikli Üç Hedefini Açıkladı!

Kahramanmaraş’ın tanınmış sanayici ve işadamlarından KMTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Cilve, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak Belediye ve diğer kuruluşların eksik kalan taraflarını doldurmayı, daha iyi bir hizmet yapılmasını sağlamayı amaç

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
Cilve, KMTSO’nun Yeni Dönemdeki Öncelikli Üç Hedefini Açıkladı!

 Yapılması düşünülen Bölgesel havaalanı, Tomsuklu OSB ve Serbest Bölge gibi üç büyük projeyi diğer kuruluşlara bırakmadan KMTSO olarak Kahramanmaraş’ımıza kazandırma arzusu içerisinde olduklarını belirtti.

MEMLEKETE YÖN VE İVME VERECEK PROJELER İÇİN KOLLARI SIVADIK

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının yapılan son seçiminin özellikle Kahramanmaraş’a ve görev alan herkese hayırlı olması dileğinde bulunan şehrimizin başarılı işadamlarından Ali Cilve, meclisin yaklaşık yüzde ellisinin değiştiğini belirterek özellikle potansiyeli yüksek ve genç işadamlarının yeni meclis ve yönetimde görev aldıklarını söyledi. Dört dönemdir mecliste görev aldığını kaydeden Ali Cilve bu dönemde de Meclis Başkan Yardımcılığı görevine seçildiğini hatırlatarak bu genç arkadaşlarla birlikte yeni projeleri yönetmeye talip olduklarını söyledi. Memlekete yön ve ivme verecek projeleri gerçekleştirmek için kolları sıvadıklarını söyleyen Cilve, çok isabetli bir seçim olduğunun altını çizdi. Bu göreve seçilen herkese görevlerinde başarılar dilemenin ötesinde Kahramanmaraş’ımız için başarılı olmanın gerekliliğini hatırlatan Cilve, ‘’bu koltuklara keyif için oturulmadığını herkesin bilmesi ve ona göre çaba göstermesi lazım’’ diye konuştu.

TEKSTİL KENTİMİZİN LOKOMOTİF SEKTÖRÜDÜR

Daha önceki dönemlerde özellikle tekstil sektörünün ağırlıkta olduğu yönetim ve meclis yapılanmasının bazı zamanlarda ticaretle uğraşanların tepkilerine yol açtığı gibi söylemlere de değinen Ali Cilve, Kahramanmaraş’ın bir tekstil memleketi olduğunu hatırlatarak haliyle bu sektöre pay ayırmanın zorunlu olduğunu, bu noktada üniform bir yapıdan söz edilemeyeceğini hatırlattı. Yüzde doksanlık bir oranın tekstil olduğu bir memlekette mutlaka eşit bir dağılımın da olamayacağına dikkat çeken Cilve buna rağmen yeni dönemde yine de eşit olmasa bile daha dengede bir yapının oluştuğunu bildirdi. Tekstilin her zaman kentimizin lokomotif sektörü olduğuna dikkat çeken Cilve, haliyle bu sektördeki isimlerinde fazla olmasının yadırganacak bir tarafı olmadığını ve isabetli bir seçim olduğunu belirtti. Cilve, daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de kendi mesleklerinde en iyi olanların seçildiğini belirterek göreve gelen bu isimlerin kendi sektörlerine bir ivme vereceklerini ve sonuçta kazananın Kahramanmaraş olacağını sözlerine ekledi.

 

 

MESLEK KOMİTELERİ YETERİNCE ÇALIŞMADILAR

KMTSO’da yıllarca görev alması vesilesiyle odanın tecrübeli isimleri arasında yer alan Ali Cilve özellikle meslek komitelerinin üzerinde çok durduklarını belirterek daha önceki dönemlerde çalışmaları yönünde çok mücadele etmelerine rağmen meslek komitelerinin yeterince çalışmadıklarını söyledi. Bu dönemde özellikle meslek komitelerinin daha aktif bir şekilde çalışmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Cilve bu konuda yapılması gereken ne varsa yapmak istediklerini söyledi. Odanın sorunları çözebilmesi için öncelikle bu sorunların ne olduğunu bilmesi gerektiğini söyleyen Cilve, ’’ meslek komiteleri bu sorunları meclise ne kadar iyi taşıyabilirse o denli çözüm sağlanır’’ diye konuştu.

KMTSO VE ÜÇ BÜYÜK HEDEFİ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak Belediye ve diğer kuruluşların eksik kalan taraflarını doldurarak daha iyi bir hizmet yapılmasını sağlamayı amaç edindiklerini dile getiren Cilve birinci önceliklerinin Kahramanmaraş’a yapılması düşünülen bölgesel havaalanı projesinin gerçekleştirilmesi olduğunu belirtti. Bölgesel havaalanının Kahramanmaraş için çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Cilve bu havaalanının yapılması adına KMTSO olarak var güçleriyle mücadele edeceklerini söyledi. Bu dönemde ikinci hedef olarak Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının hızlandırılması konusunda faaliyetlerde bulunacaklarını dile getiren Cilve üçüncü olarak ise yine Tomsuklu’da eski Jandarma karakolunun arka tarafında yer alan 300 dönümlük alana Serbest Bölge yapılmasını sağlamak olduğunu belirtti. Serbest Bölgenin önemine vurgu yapan Cilve, ticaretin canlanması adına bu projenin çok önem taşıdığını ve memleketimiz için bir atılım olacağını kaydetti. Bu üç projenin de şehrimiz için çok anlam ifade ettiğini dile getiren Cilve bu konuda oldukça kararlı ve iddialı olduklarını belirterek diğer kurumlara bırakmadan bu üç projeyi KMTSO olarak şehrimize kazandırma arzusu içerisinde olduklarını söyledi.

SİYASETÇİLER ODAYI DAHA SIKLIKLA ZİYARET ETMELİDİRLER

Bu ve bunun gibi projelerin gerçekleşmesi noktasında ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerinin altını çizen Cilve, siyasetçilerden her hangi bir beklentilerinin olup olmadığı yönündeki sorumuza ise; ‘’ biz memleketimiz için kazanç sağlayacak projeler üretmeliyiz. Bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında ise devlet ile alakalı olan prosedürlerin siyasiler tarafından ele alınarak çözüme kavuşturulması lazım. Siyasetçilerin görevi halkına hizmet etmektir. Bu bağlamda tüm siyasetçilerin de memleket sevdasıyla bu projelere destek olmaları gerekir’’ diye konuştu. Cilve siyasilerle müşterek hareket etmek istediklerini belirtirken bu bağlamda siyasilerin odadan uzak kalmamaları ve en az iki-üç ayda bir odayı ziyaret etmelerinin sorunları çözme noktasında etkin olacağını hatırlattı. Siyasetçilerin özellikle bu konuda hassas davranarak ziyaretlerini daha sık yapmaları gerektiğinin altını çizen Cilve, ‘’yanlış hatırlamıyorsam Belediye Başkanımız bir buçuk-iki sene sonra Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ben istiyorum ki gerek belediye başkanı olsun gerekse tüm siyasetçiler, en az iki üç ayda bir odayı ziyaret ederek odanın problemlerini dinlesinler ve müşterek hareket edelim. Çünkü oda memleketin ticaretini elinde bulunduran insanların çoğunlukta olduğu ve ekonomik anlamdaki problemleri aşabilecek bir kuruluş. Bu bağlamda özellikle belediye ve siyasetçilerimiz odaya daha yakın bir duruş sergilerler ise memleketimize çok daha güzel şeyler kazandırabiliriz’’ şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.