Çilek üretimi yarıya düştü

Çilek üretimi yarıya düştü

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2017 15:16
Çilek üretimi yarıya düştü

Mersin’in Silifke ilçesindeki çilek üreticileri, mevsim şartları nedeniyleüretimde bu yıl geçen yıla göre yarı yarıya düşüş yaşandığını söylediler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler DairesiBaşkanlığı ekipleri, Silifke ilçesinin muhtelif mahallelerinde çilek üretiminin yoğun olduğuyerleri ziyaret ederek üreticilerin sorunlarını dinledi.

Üreteciler bu yıl kış şartlarının sert geçmesi nedeniyle gece ve gündüz sıcaklık farkınınfazla olması ve güneş eksikliğinin ürünlerde meyve oluşumunun azalmasına nedenolduğunu belirtti. Çilek üreticileri, geçtiğimiz yıl mart sonunda dekar başına 5 ton ürünaldıklarını, ancak bu yıl yarı yarıya düşüş yaşadıklarını kaydettiler. Geçen yıla göreverimde azalma olmasına karşın ürün kalitesinin iyi olduğunu söyleyen üreticiler,kendilerine destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür ettiler.

Açıklamada, bugüne kadar zeytin fidesinden nergis soğanı ve domates fidesi dağıtımına,telli terbiye sistemlerinden alternatif üretim tekniklerine kadar tarımsal üretim konusundaçiftçilere verdiği desteklerle tarımsal üretime ivme kazandıran Mersin BüyükşehirBelediyesi’nin, her kesimden ve her bölgeden üreticiye çeşitli konularda eğitim vererek,verimli ve kaliteli üretimin yolunu açtığı da belirtildi.

Bu kapsamda, 2015 ve 2016 yıllarında 5 bin 438 üreticiye tarımsal konularda eğitimverildiği, ’Uygulamalı Budama ve Bitki Besleme Eğitimi’ ile 2017 yılı eğitim takvimindetoplamda 5 bin 665 üreticiye ulaşmanın planlandığı kaydedildi.

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.