Çabukel Göksun'un doğalgaz problemini gündeme getirdi

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, Göksun ilçesindeki doğalgaz sorununu gündeme taşıdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2022 08:36
Çabukel Göksun'un doğalgaz problemini gündeme getirdi

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesindeki doğalgaz sorununu gündeme getirdi.

Çabukel açıklamasında, "Kahramanmaraş Göksun ilçesinde doğalgaz çalışmaları 2019 yılında başlamıştır. Daha sonra bu çalışmalar durmuştur. Bugün merkezde bulunan mahallelerin çok az bir kısmına doğalgaz arzı sağlanmaktadır. Halen ilçenin büyük bir kısmında doğalgaz olmadığı gibi , doğalgaz arzını sağlayacak herhangi bir çalışma da yapılmamaktadır. Göksun ilçelerinin komşu ilçelerinde Afşin ve Elbistan ilçelerinde doğalgaz çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmasına rağmen kış koşullarının daha sert geçtiği Göksun ilçesinde doğalgaz arzı çalışmalarına ara verilmiştir.

Ekonomik krizin giderek derinleştiği bu günlerde enflasyon hızla artmakta,vatandaşlarımızın alım gücü iyice düşmektedir. İlçede ısınmak için kış mevsiminde hane başına 3 ton kömüre ihtiyaç vardır. Kömürün ton fiyatı ise 7-8 bin Türk Lira arası değişmektedir. İlçede yaşayan vatandaşlarımızın çoğu kömür alamaz ve kış aylarında kömür alamaz ve büyük bir mağduriyet yaşarlar. Bu duruma paralel olarak da vatandaşımızın ısınma,elektrik ve mutfak tüpü gibi giderleri hızla artmaktadır. Doğalgaz kullanan haneler ile kullanmayan haneler arasında ciddi bir fatura farkı vardır ve olacaktır. Bu kapsamda doğalgaz arzının ilçede bulunan bütün hanelere verilmesi önem arz etmektedir.

Bu bilgiler ışığında,

1-Kahramanmaraş Göksun ilçesinde doğalgaz arz çalışmaları tekrar ne zaman başlayacaktır?

2-Eğer doğalgaz arzı çalışması yapılacaksa ,hangi mahallelere öncelik verilecektir?

3-Doğalgaz arz çalışması esnasında bazı şahıs ,kurum ve kuruluşlara arz önceliği sağlanmış mıdır? Eğer sağlandı ise hangi kriterler göz önünde bulundurulmuştur?

4-Göksun ilçesinde kırsal mahalleler dahil olmak üzere bütün hanelere doğalgaz arzı ne zaman sağlanacaktır?

Tüm bu soruların cevaplanması amacı ile Kayseri milletvekilimiz Sayın Dursun ATAŞ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına ,Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’in yazılı olarak cevaplaya bilmesi için soru önergesi vermiştir.

Kamuoyunun konuyla ilgili hassasiyetlerini hep birlikte bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.