Büyükşehir’den “Özün sözü” galası

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu yıl 5.’sini gerçekleştirdiği Uluslararası Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı etkinlikleri kapsamında ‘Özün Sözü Galası’nı gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ekim 2018 11:07
Büyükşehir’den “Özün sözü” galası

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen "Özün Sözü" belgeselinin galasına yoğun bir ilgi olurken, program açılış konuşmaları ile başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyesi, şair ve yazar Rasim Özdenören'in hayatını konu alan "Özün Sözü" adlı belgeselin galası yapıldı.

Açılış konuşmalarında kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç Kahramanmaraş'ın barındırdığı değerler anlamında özel bir şehir olduğunu söyledi. Yönetmenliğini Ekrem Doydu'nun yaptığı belgeselle önemli bir hizmete imza atıldığını dile getiren Erkoç, şunları kaydetti: "Başta üstat Necip Fazıl Kısakürek olmak üzere Nuri Pakdil'ler, Rasim Özdenören'ler, Erdem Beyazıt'lar, Cahit Zarifoğlu'larla ve birçok değerli söz üstadı, çok değerli büyüklerimizle, fikir adamlarıyla ne kadar övünsek azdır. Bu değerli üstadların hayatlarını gelecek nesillere örnek olması açısından ve bir eser olarak biz bunu düşünüyoruz. Çünkü onların her anıyla yaşam boyunca gerçek manada topluma öncülük etmişlerdir." Yedi Güzel Adam'dan Nuri Pakdil de "kardeşim" dediği Rasim Özdenören'i kutladı. Rasim Özdenören ile Yedi Güzel Adam'dan sadece kendilerinin kaldığını dile getiren Pakdil, "Allah, Nuri Pakdil'e de Rasim Özdenören'e de uzun ömürler versin. Ne mutlu yeryüzünün gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi, ezeli ebedi ulu önderimiz Hazreti Muhammed'in ümmetinden olabilenlere" dedi.

Başkan Erkoç’un ardından Üstad Nuri Pakdil, İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç ve Vali Vahdettin Özkan da birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından ‘Özün Sözü’ belgeseli izlendi ve programın sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Üstad Rasim Özdenören’e bir plaket takdim ederek, Türk Edebiyatına kazandırdığı değerler ve eserler için teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.