Büyükşehir Belediye Meclisi 2. kez toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere ikinci kez toplandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2019 10:46
Büyükşehir Belediye Meclisi 2. kez toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri tek tek görüşerek karara bağladı.

Başkan Hayrettin Güngör Büyükşehir Belediye meclis toplantısına geçmeden önce Türkiye Belediyeler Birliği için delege seçimlerinin yapılacağını ifade ederek oylamanın gizli yapılacağını duyurdu.

buyuksehir-belediye-meclisi-2.-kez-toplandi4.jpg

Gizli kullanılan oylamanın ardından sandıklara atılan oylar sayıldı ve Osman Okumuş, Mehmet Fatih Güven, Hüseyin Coşkun Aydın, İbrahim Yılmazcan, Bilal Eker, Ahmet Doğan, Hanifi Toptaş ve Asuman Yavuz TBB Delegesi olarak seçildiler.

Daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısına geçildi ve gündemin birinci maddesinde Arsaların rayiç bedele göre gruplandırılarak otopark bedellerinin belirlenmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde Parselinde otopark düzenlenmeyen taşınmazların otopark bedellerinin belirlenmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Elbistan Belediyesine yetki devredilmesi ve ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi konusunda bazı cadde ve sokakların devredilmesi ve çalışma esasları oybirliği ile kabul edildi.

buyuksehir-belediye-meclisi-2.-kez-toplandi3.jpg

Gündemin dördüncü maddesinde 2019/44 sayılı KMBB Meclis Kararı ile onanan 1/1000 ölçekli plan değişikliğine itiraz oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Çevre Alt Yapı Temel Hizmetler Birliği’ne üye seçiminde Rıfat Kantarcı, Harika Fatma Açıksarı, Ahmet Özalp ve Emine Duman asıl üye olarak Sebahattin Atalay ve Durdu Mehmet Özdemir yedek üye olarak seçildiler.

Gündemin altıncı maddesinde Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Üye Seçiminde Ramazan Kibar, Adnan Bektaşoğlu ve Bilal Eker asil üye, Ali eken ve Kurtuluş Alıç yedek üye olarak seçildi.

buyuksehir-belediye-meclisi-2.-kez-toplandi2.jpg

Gündemin yedinci maddesinde Sağlıklı Kentler Birliği üye seçiminde Ayşe Cesur, Arif Şen ve Dilek Çevik seçildiler.

Gündemin sekizinci maddesinde Tarihi Kentler Birliği üye seçiminde Mustafa Saylak, Fatma Zehra Aslantaş ve Alper Akbaş asil üye olarak, Feyzettin Okumuş ve Adnan Türkmen yedek üye olarak seçildiler.

Gündemin dokuzuncu maddesinde Uluslararası Tarım Şehirler Birliği üye seçiminde Mahmut Toğuz, Emine Duman seçilirken, Fatma Zehra Aslantaş ise yedek üye olarak seçildi.

buyuksehir-belediye-meclisi-2.-kez-toplandi1.jpg

Gündemin onuncu maddesinde ise kadro ihdas ve iptal konusunda bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör: “ Mevcut yapımız içerisinde bazı daire başkanlıklarımızı kapatarak diğer ilgili daire başkanlıklarımızla birleştirdik. Şu an itibari ile 16 daire başkanlığımız oldu. Mevcut yapımızdan farklı olarak Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığımızı kurduk. Kuzey ilçelerimize hizmeti hem buradan hem oradan yürüteceğiz” dedi.

Gündem maddelerinin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hanifi Toptaş ile Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ramazan Kibar komisyonlarınca alınan kararlara ilişkin meclise bilgi sundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.