Bu diriliş asırlara yansıyacak

Bu diriliş asırlara yansıyacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Bu diriliş asırlara yansıyacak

Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Diriliş Haber gazetesi yine Kahramanmaraş’ta bir ilke imza attı. Kahramanmaraş’ın tamamı renkli tek gazetesi Diriliş Haber her hafta özel röportajlarla okuyucularına ulaşıyor, Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röpartajlar gerçekleştiren Diriliş Haber 15 Temmuz’u unutmadı unutturmadı.​

 

Final Temel Lisesi Müdürü İbrahim Gülsu 15 Temmuz’un yıl dönümüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. “Demokrasi meydanlarında yapılanlar ve vatandaşların gösterdiği tepki bir diriliştir” diyen Gülsu, “Bu dirilişin asırlara yansıması için bunun gelecek nesillere aktarılması lazım. 15 Temmuz sadece meydanlarda olaya tepki koymak değildir. 15 Temmuza sahip çıkmak daha çok mesai, daha çok üretim,demektir  ifadesini kullandı.

15 Temmuz’da toplum olarak neler yaşadık. Bize 15 Temmuz izlenimlerinizi anlatır mısınız?

    15 Temmuz hem ülkemiz için hem de milletimiz için bir travma. 15 Temmuz haçlı savaşlarından bu yana devam eden batı medeniyeti ile İslam medeniyeti arasındaki kavganın bir sonudur. Tarihi şark meselesi 11. Yüzyılda Sicilya’da papazlar tarafından kararlaştırıldı.Ne zaman Türkler Asya’ya,İslam Arabistan’a hapsedilir,işte o zaman Batı için Şark Meselesi biter.Ama siz Anadolu’da yaşıyorsanız ve yaşamaya devam edeceksiniz, 15 Temmuzlar, ihtilaller, krizler devam eder. Bunun önüne geçemezsiniz. Batı medeniyeti ile Türk-İslam medeniyeti arasındaki kavga bitmeyecektir. 15 Temmuz bunun sonucudur.  15 Temmuz bir örgütün kalkışma hareketi değildir.Bu örgütü büyüten, besleyen ve organize edenler için tarihi şark meselesi devam ediyor. Bu dün vardı bugün de var ve yarın da olacak.  Bu ülkeler ve örgütler için öncelikli hedef Türkiye’yi durdurmaktı.

Sizce düşmanımız kim? Bize dış politikalardan ve  FETÖ denen hainler hakkında neler söylersiniz?

   Bir sosyal olayı incelerken olayın kuluçka dönemini de değerlendirmezseniz yanlış analiz yapmış olursunuz. 15 Temmuz olayını Türk Tarihi içinde değerlendirmezseniz yanılırsınız. Bu olay sadece bir örgütün veya bir cemaatin girişimi diye değerlendirmeyeceksiniz.Bu örgüt lideri yıllarca tüm İslami bilgilerle donatımış, yetiştirilmiş. Dış güçlerle tanıştığı yıl 1955.Dünyanın her yerinde teşkilatlı. Devletin kılcal damarlarına kadar girmiş. Fethullah Gülen’in müslüman olup olmadığı araştırılmalı. Hristiyan olduğu, kardinal olduğu konuşuluyor. Bu dini hareket olarak biliniyor.Bu hareket İslam’ın neresinde?Vatikan ve onun yandaşları Türkiye’de bir hareketi başarıya ulaştırmak istiyorsa bunu dini değerler ile yapmalıydı, öyle de yaptı. FETÖ’nün tüm bağlantılarının, çocukluğundan bu tarafa kimlerle görüştüğünün sorgulanması gerekiyor.Batıdaki tüm şer odaklar dün de bu milletin düşmanıydı bugün de düşmanı. Bugün neye dikkat etmemiz gerektiği ortada. Benim ecdadım; ‘hazır ol cenge sulhu salah istiyorsan’ diyor. Sürekli savaşa hazır olmamız lazım. Çünkü güçlü olursanız,uyanık olursanız Batı ve uzantıları size bir şey yapamaz.

15 Temmuz toplumumuzda neleri değiştirdi?

   Toplumun tamamının uyanışına neden olmadığını düşünüyorum. Hala bunun bir Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile FETÖ lideri arasında siyasi bir kavga olduğunu düşünenler var. Halbuki bu kalkışmanın alt yapısı Siyonizmden tüm şer odaklarına kadar uzanır. Fener Rum Patrikhanesine, Ortadoks kilisesine kadar uzanır. Bunu 2016 Temmuzunda yaşanan bir olay olarak görmek çok yanlıştır. Bu milletin düşmanlarını çoğaltmak istemeyiz ama tarih şahittir ki güçlü olduğun zaman Avrupa durmuştur. Tanzimat hareketlerinden bu yana İstiklal savaşı, ihtilaller ve terör savaşları bir örneğidir. Olayı sadece 2016 olarak değerlendirmek yanlış olur. Bunun iyi konumlandırılması gerekiyor. Demokrasi meydanlarında yapılanlar ve vatandaşın gösterdiği tepki bir diriliştir. Bu dirilişin asırlara yansıması için bunun gelecek nesillere aktarılması lazım.Bu tarihi olay bir Çanakkale gibi destanlaştırılmalı. 15 Temmuz sadece meydanlarda olaya tepki koymak değildir.Bu coğrafyanın zenginliklerine sahiplenmemiz lazım.15 Temmuz; işini iyi yapmak demektir. 15 Temmuz; çalışkanlık, mimari güzellik demektir. Konuşmak en kolayı…ısrarla söylüyorum 15 Temmuza sahip çıkmak isteyen varsa işini daha iyi yapıp daha iyi üretim yapsın.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.