Bu ay son: Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kayseri, Diyarbakır dikkat!

Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kayseri, Diyarbakır dahil 81 ile ücretsiz doğalgaz uygulaması sona eriyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle verilen destek, Mayıs 2024'e kadar toplamda 43 milyar lira değerinde olacak. Detaylar haberde!

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Nisan 2024 15:54
Bu ay son: Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kayseri, Diyarbakır dikkat!

Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kayseri, Diyarbakır dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 iline son dakika uyarısı yapıldı. Bu ay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nisan 2023'te duyurduğu 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının sona ereceği bilgisi verildi. Bu kapsamda, 1 Mayıs 2024'te sona erecek olan bu destek programı, bu ay son kez uygulanacak ve 19,7 milyon hane için 150 liraya denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olarak temin edilecek.

Devlet, vatandaşlara toplamda 43 milyar lira destek sağlayacak. Bu destekle birlikte toplamda 6,4 milyar metreküp doğalgaz ücretsiz olarak sunulmuş olacak. Ücretsiz doğalgaz uygulamasının sona ermesiyle birlikte, devlet Mayıs 2024'e kadar toplamda 43 milyar lira değerinde katkıda bulunmuş olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi ve kararname detaylarına göre, Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın işlenmesi töreninde konut abonelerinden 1 ay boyunca doğalgaz ücreti alınmayacağı ve 1 yıl boyunca 25 metreküplük kullanımın da ücretsiz olacağı müjdesi verilmişti. Bu müjde, ibadethane ve cemevi abonelerini de kapsayacak şekilde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile hayata geçirilmişti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.