Boğaz Ağrısının Ardında Yatan Tehlikeler: Bilmeniz Gerekenler!

Boğaz ağrısı ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Strep A, Grip ve Soğuk Algınlığına karşı dikkatli olun. Hijyen kurallarına uyarak korunun!

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ekim 2023 15:28
Boğaz Ağrısının Ardında Yatan Tehlikeler: Bilmeniz Gerekenler!

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tanrıverdi, uzun süre devam eden boğaz ağrılarının çeşitli hastalıkların habercisi olabileceğini belirtiyor.

Tanrıverdi'ye göre, Strep A, İnfluenza (Grip) ve Soğuk Algınlığı (Nezle) gibi enfeksiyonlar, şiddetli boğaz ağrılarına yol açabilir. Strep A enfeksiyonunun bademcik ve yutağın akut bakteriyel enfeksiyonu olduğunu ve zamanında tedavi edilmediğinde ciddi komplikasyonlara neden olabileceğini açıklıyor.

gecmeyen-bogaz-agrisi-bircok-hastaligin-habercisi-olabilir-002.jpggecmeyen-bogaz-agrisi-bircok-hastaligin-habercisi-olabilir-002.jpg

Grip ise influenza virüsünün neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır ve genellikle sonbahar ve kış aylarında daha sık görülür. Soğuk algınlığı ise burun akıntısı, aksırık, boğaz ağrısı gibi semptomlarla kendini gösterir ve farklı virüslerin neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır.

Bu hastalıkların tedavisinde semptomatik tedavi yöntemlerinin kullanılabileceğini ve hijyen kurallarına dikkat edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, el yıkama, antiseptik kullanımı, maske ve eldiven gibi önlemlerin virüs yayılımını azaltabileceğini ifade ediyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.