Birliğin simgesidir 15 Temmuz

AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin ikinci yıldönümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Ali Şen; “15 Temmuz bir arada duruşun simgesidir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2018 11:06
Birliğin simgesidir 15 Temmuz

HABER: EMRE BOZ

Mehmet Ali Şen; “15 Temmuz gecesi bu millet anlatma ile öğrenilemeyecek birçok şeyi yaşayarak öğrendi. 7’den 70’e bütün Türkiye askeri darbenin ne olduğunu öğrendi. Ama milli birlik ve beraberlik ruhumuz bu darbe girişiminin üstesinden geldi.

15 Temmuzda anlatılarak öğrenilmeyecek şeyleri yaşadık ve öğrendik. Türkiye’de her yaş grubundan insan askeri yapılanma nedir, paralel devlet yapılanması nedir, darbe nedir, darbe girişimi nedir bunu gördü. Dış düşmanlarımız kimler bunları gördü. Birlik ve beraberliğimizi ortaya çıkardı. Dünya Osmanlı İmparatorluğunun çöküşünü, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu gördü. Bu sadece başka ülkelerde değil dış dünyada da oldu. Ama bizim insanımız ne olursa olsun birlik içerisinde. 15 Temmuz bir arada duruşun simgesidir. Darbe siyasetçiye olur algısı vardı. Türkiye’de her 10 yılda bir devleti idare etme isteği olan kişilerin girişimlerine şahit olduk. Bizden küçük olan kardeşlerimiz darbenin ne olduğunu bilmiyordu. Biz anlatıyorduk ama anlamıyorlardı. Acı bir şekilde bunu tecrübe ettik ve öğrendiler. 249 şehidimiz vardı. Bunun yanında başta Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milyonlarca gazimiz vardı. Sadece o gece yaralananlar değil sokağa çıkan herkes gazi benim gözümde. Uçağını havalandırıp o ortamda İstanbul’a indiren bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Birlik beraberliğimiz artsın ama yaşayarak öğrenmeyelim. Önyargılarımızı geride bırakalım, o gece toplumun her kesiminden insanlar vardı. Demokratlar da vardı çiftçiler de vardı. Her zaman karşısında durduğumuz saçına başına itiraz ettiğimiz kardeşlerimiz en önlerde yer aldılar. Gece haberini televizyonlardan gördüğümüz bir olay sabaha kadar çözüldü. Ama şunu görmek lazım; o esnada orda olan insanlar, tankların ve bombaların altında kalan insanlar o duyguyu bizden daha iyi yaşadılar. Milli dayanışma içinde Türkiye’nin ayakta kalacağının simgesi olmuştur 15 Temmuz. Bu olayları anlatmaya bazen kelimeler yetersiz kalıyor. Bizim yetiştirdiğimiz insanlar kendi ülkelerine kötülük yapmak istediler” dedi.

AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen devam eden açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Türkiye’ye bu tuzağı kuran hain örgüt ile mücadele zaten yıllar öncesinden başlamıştı. Bunun en büyük örnekleri MİT Müsteşarının ifadeye çağırılması oldu. Tarih şunu göstermiştir ki; hiçbir devlet karşısındaki devletin güçlenmesini istemez. Biz yükselen ve güçlenen Türkiye olunca şer odakları çalışmalarına başladılar. Borcu çok olan bir ülkeden borç veren ülke konumuna geldik. 15 yıla aşkın süredir iyi icraat bunu gösterdik. Yaşam kalitemizi yükselttik, kalkındık. Başka ülkeler bizim güçlü olmamızı istemiyor. Bu coğrafyayı şekillendirmeye çalışıyorlar. Rusya bir yandan Esad yanlısı görünüyor, bir taraftan da bizle masaya oturuyor. Irak’ta söz uzun yıllar söz sahibi olamadık. Orayı batılı devletler sömürüyor. Biz ne zaman söz sahibi olmaya başladık o zaman üstümüze oyun oynamaya çalıştılar. Bizim artık bazı şeyleri iyi takip edip açıkgözlü olmamız lazım. Türkiye ayağa kalkıyor, bunu etrafındaki devletler ile yapıyor. Batılı devletlerin hepsi sömürgecilik ile bir yerlere geldi. Osmanlı tarihi boyunca biz hiçbir zaman sömürgecilik yapmadık”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.