Birbirlerine girdiler! Esed ile terör örgtütü YPG çatıştı

Birbirlerine girdiler! Esed ile terör örgtütü YPG çatıştı

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2017 11:52
Birbirlerine girdiler! Esed ile terör örgtütü YPG çatıştı

Suriye'den gelen son dakika haberlerine göre, Suriye ordusu, ABD destekli, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin kolu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile çatıştı.

Suriye rejimine yakın haber sitesi Al Masdar’ın bölgedeki kaynaklardan aldığı bilgilere göre; Suriye ordusu ile ABD destekli terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin kolu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka kırsalında çatıştı.

Birkaç gün önce Tabka'nın batısında, iki tarafın açtığı karşılıklı ateş sonucu başlayan çatışmalara daha sonra topçu atışları da eşlik etti. Çatışmalar sırasında, SDG’ye ait 2 pikap vurulurken, ordu birliklerine ait 3 araç da hasar aldı.

DAEŞ’in, Esed gölü güneyinde yer alan yaklaşık 20 köyden çekilmesinin ardından bu çatışmaların yaşandığı belirtilirken, Suriye ordusunun bu köylerin tamamına girerek kontrolü sağladığı rapor edildi.

Gerilimin sürdüğü bölgede buna ek olarak, DAEŞ'in elinde bulunan Rakka'da Suriye Ordusu ve SDG il yeni çatışmaların ortaya çıkmasının muhtemel olduğu belirtiliyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.