Bir kilo sırbistan eti yerine 750 gram yerli et al

Et fiyatlarını ucuzlatmak amacıyla yurtdışından getirilen ithal ete tepki gösteren Maraşlıoğlu Kasap işletme sahibi Mustafa Yavşan “Bir kilo Sırbistan eti yerine 750 gram yerli et al. Hem kasabına hem çiftçine sahip çık” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2018 10:21
Bir kilo sırbistan eti yerine 750 gram yerli et al

Gazetemize açıklamalarda bulunan Maraşlıoğlu Kasap işletme sahibi Mustafa Yavşan kasaplar odasının hazırladığı afişlerle duruma tepki gösterdiklerini belirterek hükümetin ithal et politikasını eleştirdi. Yavşan, “Sırbistan eti hangi şartlarda kesim yapıldığını, hangi şartlarda ülkemize getirildiğini bilmediğimiz bir et. Oradan çekilmiş kıyma ve kuşbaşı et şeklinde geliyor. Böyle bir ete güven olur mu? O etin fiyatı 30 lira bizim yerli hayvanımızın eti 40 lira. Arada 10 lira fark var.”

“Eti ucuzlatmak için getirdiler. Et yine pahalı” diyen Yavşan vatandaşın ithal ete güvenmemesini istedi. Yavşan, “Ucuz et genelde A101 ve BİM gibi marketlerde bulunuyor. Vatandaş da tadını beğenmiyor zaten. Tadı yok, yemek yapacaksın et pişmiyor. Bir kez satın alıp ta tadına bakan geri yerli ete dönüyor zaten. Yerli eti piyasaya sürme amaçları fiyatı düşürmekti. O da olmadı. Şuan etin fiyatı yükselişe geçti. Kilosu 40 lira.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.