BERLINER artık Kahramanmaraş’ta

Kahramanmaraş’ta 2 yıldır faaliyet gösteren BERLINER Tercüme ve Danışmanlık Şirketi, 2009 yılından beri hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki temsilcilikleriyle Tercüme, Emeklilik, Vize ve Almanca Dil Kursları alanında faaliyet gösteriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Nisan 2019 10:05
BERLINER artık Kahramanmaraş’ta

Güvenilir ve kurumsal bir yapıya sahip olduğunu belirten BERLİNER Kahramanmaraş Şube Sorumlusu Zülfü Alptekin ““Kahramanmaraşımıza BERLINER’in şubesini açarak hemşerilerime buralarda bulamayacakları hizmetleri ayaklarına getirdik” dedi. Yılların deneyimiyle bu alanda ismini duyuran Zülfü Alptekin, uzmanlık alanının yurtiçi ve özellikle yurtdışı emeklilik olduğunu belirtirken; “28 yıl Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalıştım ve müdür olarak emekliye ayrıldım. BERLINER şirketi müdürü Adil Gökdemir ile de bu alanda yollarımız kesişti. Kendisi SGK’da tercüman olarak çalıştığı dönemlerde edindiği bilgi birikimiyle Uluslararası Sosyal Güvenlik Uzmanı olarak hem yurtiçinde hem de yurtdışında geniş bir temsilcilik ağıyla hizmet veren güvenilir bir yapıya sahiptir. Emekliliğimden sonra da özellikle sosyal güvenlik uzmanlığımı da kullanabileceğim bir iş kurmak istedim ve piyasada yapmış olduğum araştırma neticesinde bu alanda en güvenilir ve çok yönlü hizmet veren BERLINER Tercüme ve Danışmanlık şirketine ulaştım.” Temsilciliğini yaptığı BERLINER’i güvenilir ve çok yönlü hizmetleri nedeniyle tercih ettiğini vurgulayan Zülfü Alptekin verilen hizmetleri şu şekilde açıkladı;

41 DİLDE NOTER ONAYLI TERCÜME

Hem sözlü hem de yazılı tercüme hizmetlerindeki titizlik, bilgi ve tecrübesinin yanı sıra ISO 27001 Uluslararası Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve de ISO 17100 Uluslararası Çeviri Hizmetleri Yönetim Sistemi sertifikalarına da sahip olan BERLINER, aynı zamanda Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Türkiye Çevirmenler Derneği, Yeminli Tercümanlar Derneği ve Simültane Tercümanlar Derneği tarafından da akredite edilmiştir. Şu an 41 Dilde Noter Onaylı olmak üzere şirketlerin ticari ve hukuki çevirilerini, denklik işlemlerindeki diploma, transkript ve gerekli diğer evrakların çevirilerini, yabancı evlilik ve ikamet işlerinde tüm resmi evrakların çevirilerini yapmaktadır.

YURTDIŞI BORÇLANMA VE EMEKLİLİK

Uluslararası Sosyal Güvenlik alanında başta Avrupa basınında yer alan televizyon programları ve köşe yazılarıyla ve de bilgilendirme toplantı ve tanıtım çalışmalarıyla BERLINER Emeklilik Danışmanlığı Ekibi gurbetteki Türk vatandaşlarının ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda hizmet yelpazesini geliştirmiştir. Bu alanda en uzman kadroya ve en büyük temsilci ağına sahip olan BERLINER ekibi en hızlı ve en güvenilir hizmet veren unvanını da almıştır. Türkiye ve Avrupa’daki sosyal güvenlik, hukuki ve mali konulardaki sorularına daima doğru bilgi ve yönlendirmeleriyle BERLINER, gurbetçilerin kılavuzu haline gelmiştir.

ALMANYAYOLU ALMANCA ÖĞRENMEKLE BAŞLAR

Hemen hemen vize gerektiren tüm ülkeler için profesyonel vize danışmanlığı verilir. Özellikle aile birleşimleri, turistik vize, eğitim vizeleri, ticari vize ve de son zamanlarda çok popüler olan çalışma vizesi başlıca sunulan hizmetlerdir. Almanya’ya kalıcı gitmenin temel koşulunu oluşturan Almanca dilinin öğrenilmesi geldiği için A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyelerine kadar Almanca Yabancı Dil Kursları verilmektedir. Bunların dışında Almanya’da farklı iş dallarındaki istihdam açıklarının kapatılması için Türkiye’den gidecek olanlara başta Almanca öğretip ardından Profesyonel Almanya Vize Danışma hizmetleri verilmektedir. Almanya’daki istihdam açığının büyük bir bölümünü oluşturan mesleklerin başında doktorlar, hemşireler, yaşlı bakım teknikerleri ve bilgisayar mühendisleri geldiği için bu kişilere mesleki Almanca dersleri ve entegrasyon seminerleri verilip iş başvurusu için de gerekli tüm bilgi ve belgeleri hazırlanıyor. Bilgi, tecrübe ve yetkinlikleriyle Almanya’ya kalıcı, hazırlıklı ve başarılı gitmenin yolunu hazırlayan BERLINER ekiplerinin ortak çalışmaları sayesinde iki ülke arasında istihdam danışmanlığı ve kariyer planlaması yeni boyut kazanmıştır.

ALMANYA’DA ÇALIŞMAK İSTEYENLERİ NASIL SEÇİYORSUNUZ?

“Öncelikle son zamanlarda bu alanda insanlar çok dolandırıldığı için AlmanyaYoluna girmeden herkesin biraz daha temkinli olması gerektiğini belirtmek isterim. Kimsenin sahte umutlara kapılmasını istemeyiz. Bu nedenle biz önce ilgili meslek gruplarına göre iş ilanlarını yayınlıyoruz, seminerler ve bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz ve CV’ler topluyoruz. Akabinde uygun olanları Almanya’daki işverenlerle buluşturuyoruz. Bu arada yakın zamanda Almanya’dan mülakat yapmak üzere yine bir ekip gelecek.” şeklindeki cevabı üzerine bir de kazanç durumlarına yönelik sıradaki cevabı aldık: “Şu an en popüler meslekler için mesailer ve ek ödenekler hariç maaşlar yaklaşık şu şekildedir: Doktorlar 4.000 Euro (kademesine göre değişir), Hemşire, Hasta Bakım ve Yaşlı Bakım Teknikeri 2.500 Euro, farklı mühendislikler 3.500 Euro, Oto Tamircisi ve Kaporta Ustası 2.500 Euro.” Zülfü Bey size ve BERLINER şirketine Kahramanmaraş’ta başarılar dileriz ve de çalışmalarınızdan dolayı da Kahramanmaraşlılar adına çok teşekkür ederiz. Gerçekten çok etkileyici ve güvenilir hizmetler sunan BERLINER Kahramanmaraş Şubesine farklı dillerde tercüme, yurtdışı emeklilik ve borçlanma işlemleri, uluslararası vize başvurularınız için ve de Almanya’da çalışmak için başvurmanızı tavsiye ederiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.