‘Ben yaptım oldu’ devri bitti

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir yaptığı açıklamada “artık hiçbir belediye başkanı ben yaptım oldu diyemeyecek” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2019 11:53
‘Ben yaptım oldu’ devri bitti

Vatandaşın gönlüne dokunacak hizmete yönelik mesajlar aktaran Özdemir; “Yapılan hizmet vatandaşın gönlüne dokunuyor mu? İşine yarıyor mu yaramıyor mu? Bunlar göz önüne alınacak ve buna göre proje yapılacak” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE 24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN SONRA BİR SİSTEM DEĞİŞKLİĞİNE GİTTİ, 24 HAZİRANDAN SONRA İLK YEREL SEÇİM SİSTEMDE VE UYGULAMADA BİR DEĞİŞİKLİK VAR MI?

Uygulamada ve sisteme bir değişiklik yok, çünkü yerel seçimin konseptiyle Cumhurbaşkanlığı seçiminin konsepti aynı değil. Ama AK Parti kuruluş felsefesi bir yerel seçimin başarısından oluşmuş bir felsefe. O yüzden bizim anlayışımız vatandaşımıza en kısa sürede en hızlı hizmeti vermekti zaten. Yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden öncede yerel seçimlerin bir felsefesi vardı. Bizim için önemli olan bunu hayata geçirmekti. Şuan burada ki tek farklılık artık Cumhur İttifakının adaylarıyla seçime gidiyor olmamız. Dolayısıyla ismi farklılaştı ama hizmet ettiğimiz nokta odak noktamız değişmeden belediye başkanlarımızın da sadece AK Partiye oy verenlere değil yaşadığı şehirde ki bütün vatandaşlara hitap ediyordu. Hitap ettiği kitle değişmedi, seçileceği kitle, isim ya da anlayış Cumhur İttifakı onun dışında bir farklılık yok.

CUMHUR İTTİFAKI TABANDA NASIL KARŞILIK BULDU?

Karşılık bulduğunu şuradan anlayabilirsiniz, AK Parti olarak Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanıyla Programlara katılıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili AK Parti İl Başkanıyla programların katılıyor, programları birlikte yürütüyoruz. 16 Nisan referandum sürecinde de birlikte programlarımızı sürdürüyorduk. 24 Haziranda da beraberdik o dönemde bu derece uyum henüz oluşmamıştı. Şimdi yüzde 100 bir uyum var. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız; Hayrettin Güngör bizimde belediye başkanı adayımız bize verin program yapacağız dedi. Böylelikle aramızda ciddi bir uyum oluştu. Burada önemli olan nokta, Milliyetçi Hareket Partisinden kopan bir seçmen kitlesi var. İYİ Parti tarafından milliyetçilik söylemleri aks ediliyor ve bu söylemler içi boş söylemlerdir. Çünkü HDP ile ittifak yapmıştır. Bizim nazarımızda HDP ile PKK eş değerdir. HDP Eş Genel Başkanı sırtlarını YPG ve PYD’ye dayıyoruz söylemlerinde bulunuyor. Biz ise sırtımızı bir tek millete ve Türkiye Cumhuriyetine dayarız. Sırtını terör örgütüne dayayan siyasi bir kitlenin Kahramanmaraş’ta, Ankara’da, İstanbul’da İYİ Parti ve CHP kadrolarından meclisle sokup oralarda siyaset yapmasına fırsat verenlerin milliyetçilik iddiası boş bir iddiadır. Bu yüzden hatlar netleşmiş ülkücü seçmen geri yuvasına dönmüş İYİ Partinin söylemleri boşa söylenmiş söylemler haline gelmiştir. Bizim için bu seçimin en önemli kısmıdır.

BEKA MESELESİ MUHALEFET PARTİLERİ TARAFINDAN ÇOK ELEŞTİRİLİYOR KONUYLA SİZ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Az önce verdiğimiz örnek tam olarak bekanın ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. CHP ile HDP’yi farklı tutmuyoruz. Öyle ki HDP’yi var etmek için kendilerini yok sayıyorlar. Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan Edremit’te ki kayıtlar da bunun onaylandığını göstergesidir. Kürdistana oy vermek için geldiklerini belirtiyorlar. Biz kürdistan adını ve varlığını kabul etmiyoruz. HDP, CHP ve İYİ Parti birlikte olarak ülkenin bulunmadığı yerlerde de HDP’nin bir şekilde siyasetin içinde olmasını sağlıyorlar. Bu bizim için bir beka sorunu doğuruyor. Bizim mücadele ettiğimizi onlar var etmeye çalışıyor. Bunu vatandaşımız görmüş, anlamış ve buna göre karar veriyor. O yüzden de beka mücadelesi elbette var.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN AÇIKLADIĞI MANİFESTO DOĞRULTUSUNDA ADAYLAR PROJELERİNİ AÇIKLIYOR. AÇIKLANAN PROJELERİN TOPLUMDA Kİ KARŞILIĞI NEDİR? NEGATİF DURUMLARLA KARŞILAŞIYORMUUSUNUZ?

Cumhurbaşkanımızın ısrarla vurguladığı yerler oldu ve adaylarımızda buna yönelik bir proje tanıtımı yaptılar. İnsanların en önemsediği unsur; artık hiçbir belediye başkanı ben yaptım oldu diyemeyecek. Yapılan hizmet vatandaşın gönlüne dokunuyor mu? İşine yarıyor mu yaramıyor mu? Bunlar göz önüne alınacak ve buna göre proje yapılacak. Buna yönelik belediyelerin bütçesinden ciddi paralar çıkacak büyük projeleri Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Kurulu denetleyecek ve onayı halinde projeler gerçekleşecek. Bu da vatandaşta bir memnuniyet oluşturmuş. Belediye başkanlarımızda afaki projeler sunmadılar. Vatandaşımızın yaşadığı sıkıntılardan doğmuş projelerini tanıttılar. Bahsettiğimiz unsurlardan kaynaklı bir memnuniyet söz konusu.

UZUN ZAMANDIR SAHADASINIZ, VATANDAŞ NE İSTİYOR?

Yerel seçim yapılabilir, belediye başkanı değişebilir sonuç ne olursa olsun bunlar vatandaşın çok umurunda değil. Vatandaşın ilgilendiği nokta geçmiş dönemlerde AK Partinin onlara sağladığı ekonomik imkânların altına düşmek istemiyorlar. Ağustos ayında dövizin kur atağından doğan, bir anlamda ekonomi piyasalarında bir sıkışma ve bir miktarda pahalılık var. Bunun bir anca telafi edilmesini istiyorlar. Bunun telafi edilmesi de iyi bir yerel seçim sonucunun alınması ve arkasından ticari hayatın canlanması olarak düşünüyorlar. Bizim önceliklerimizde vatandaşlarımızın beklentisini gerçekleştirmek. Dolayısıyla aslında toplum yerel hizmetler konusunda ilgili değil. Bireyler kendi ekonomisinin ağustos öncesi ekonomik durumuna bir an önce dönmesini bekliyor.

31 MART YEREL SEÇİMLERİNE AZ KALDI, DEVLET ve MİLLET BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BAŞLIĞI ALTINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSENİZ?

Devletin ve milletin var olmadığı yerde ekonominin iyi olmasının hiçbir anlamı yok. Vatandaşımızın da hareket noktası bu konu aslında. O yüzden biz şunu söylüyoruz. İnsan, ortam, ekosistem değişiyor ve gelişiyor. Yerel hizmetler konusunda eksik olduğumuz ne varsa yeni hizmetler üretmemiz lazım. Bunu sonuna kadar gerçekleştireceğiz. Daha önemli bir konu; bu istikrar ortamının bu düzenin, bu yerli ve milli ittifakın devam etmesi. Çünkü bu projenin geleceği bunda ve milletin geleceği de bu yönde bizim öngörümüzde bunun üzerine altında belediye başkanlarımızın çok iyi hizmet etmesi. Eksik olanları değiştiriyoruz yenisini getiriyoruz ve vatandaşın daha mutlu olması bizim amacımız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.