Belirlenen değil belirleyen Ülke olacağız

Belirlenen değil belirleyen Ülke olacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2017 11:35
Belirlenen değil belirleyen Ülke olacağız

Türkiye’nin gündemi belirleyen ülke konumuna geleceğinin altını çizen Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, “Türkiye Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa da dahi çok söz sahibi ve belirleyen konuma gelmiştir. Ortadoğu’da Türkiye ‘siz bir karar alınamayacaktır” ifadesini kullandı.

 

Son zamanlarda Türkiye’de en çok konuşulan konular arasında yer alan Başkanlık sistemi ve yeni anayasa ile ilgili Diriliş Haber Gazetesi Kahramanmaraş’taki Belediye Başkanları, Parti Başkanları ve işadamlarının görüşlerine yer verdi. Türkiye’nin bir an evvel başkanlık sistemine geçmesi gerektiğinin altını çizen Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, “Çağlayancerit’te AK Parti en son seçimlerde yüzde altmış oy aldı. Çağlayancerit’te 17 bin seçmen var ve bunların 13-14 bini oy kullanıyor. Buralarda çok büyük çoğunlukta aşiret oyları var ve onları ikna etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu. Başkan Kızılseki, 2016 ekonomisinin nasıl geçtiğini, 2017’den  beklentilerini, Başkanlık Sistemi ve Anayasa değişikliğini, Başkanlık Sistemine Çağlayancerit halkının ne dediğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023, 2053, 2071 hedeflerini ortaya koymasından sonra dünya devletlerinin Türkiye’ye bakışını ve belediyecilikle alakalı bazı projeleri gazetemize anlattı. İşte Başkan Kızılseki ile yaptığımız röportaj:

2016 ekonomisi nasıl geçti?

Bunca olumsuz tabloya rağmen 2016 verilerine bakıldığında oynanan oyunlara rağmen Türkiye ekonomisinin yıkılmadığını görüyoruz. Terörle Mücadele, 15 Temmuz ve hain terör örgütlerinin Türkiye üzerindeki amaçları doğrultusunda yaptığı eylemlere rağmen Türkiye yatırımlardan geri kalmadı. Türkiye'miz yüzde 3.5 gibi bir rakamla büyüdü. Türkiye’de yaşanan olumsuz tablolardan ekonomik kriz çıkartmak isteyen bir cenah var. Bunlara izin vermememiz lazım. Bunun dışında Türkiye'de hem yerli hem de yabancı kuruluşların yatırımcıya teşvik konusunda geri kalmaması elzemdir. Türkiye'de ekonominin kötü gitmesini kendi siyasi portföyünde avantaj olarak kullananlar yanılıyor. Bu gemi de hep birlikteyiz. Türkiye'nin hem ekonomik ve diğer sektörlerde yaşadığı en ufak bir sıkıntı hepimize yansıyacaktır.  Ekonomi biraz çalkantılı geçti ancak şu anda bu durumun manipüle edilmeye çalışıldığını söyleyebilirim. Türkiye'de her şey yolunda gidiyor.

2017’den beklentileriniz neler?

2017 yılına girerken ülke olarak Allah’ım bize 2016 yılındaki olumsuzlukları tekrar yaşatma diye dua ettik. 2016 yılı içinde yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe planı bize çok büyük travma yaşattı. Siyasetçilerimiz ve büyüklerimiz ne kadar minimal düzeyde bu sıkıntıyı yansıtmamaya çalışsa da bunu hepimiz hissettik. 2016'da yaşadığımız bu olumsuz tablolardan sonra artık milletimizde millet devletimizde devlet bilinci oluşmaya başladı. Bunu övünerek ve milletimizi överek söylemek istiyorum. Henüz her şey bitmiş değil, bu sıkıntılı dönem hala devam ediyor. Bu emperyalist devletler Türkiye üzerindeki planlarından vazgeçmiş değiller. Ama biz millet olarak, devlet olarak siyasi ideolojilerimiz, kimliklerimiz ve yaşam tarzımız ne olursa olsun bu krizleri,  emperyalist güçlerin bu hain planlarını hep beraber bozmayı kafamıza koyarsak 2017'de bunu başarırız. Referandum da halkımız evet diyecektir ve sistem değişikliği kazasız belasız vücut bulursa Türkiye adımlarına daha sağlam basacaktır. 2017 yılının ilk altı aylık döneminde bu çalkantılı dönem devam edecektir. Devlet büyüklerimiz gerekli önlemlerini alacaklardır. Yeni sisteme geçiş döneminde hem emperyalistler hem de bu sistem değişikliğine engel olmak isteyenler ellerinden geleni yapacaktır. Geçmişten edindiğimiz olumsuz deneyimleri de masamıza koyarak düşünmemiz sonrasında 2017 yılını daha iyi sentezleyebiliriz.

Başkanlık Sistemi ve Anayasa değişikliği Türkiye için gerekli mi?

Geçmişi yaşayan bir insan olarak, Cumhuriyet kurulduğu yandan bu yana çok partili bir rejim vardı. Türkiye’deki siyasi iktidarların ne kadar başarısız olduğunu tarih yazıyor. Türkiye’nin başına tek başına iktidar geldiğinde ne kadar başarılı olduğunu görüyoruz. Her seferinde anayasamızın sağlam olmamasından kaynaklanan, anayasamızda ki mevcut açık durumdan faydalananların devletimize yönelik olumsuz davranışlarına rastlıyoruz. Bu tür durumlar, her seçim dönemlerinde siyasi iktidara talip olan tüm gruplar yeni sivil bir anayasa mutlaka seçim beyannamelerinde bulunmuştur.  Asıl püf nokta Türkiye’de 2 başlılık. Ülkedeki iki başlılık çok büyük problemler teşkil ediyor. Dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakanı veya TSK yetkilileri arasındaki problemlerin ülkede nelere mal olduğunu gördük. Türkiye'de bazı şeylerin değiştiğini gören dış mihraklar gayri milli hasılanın yükseldiğini gördüler. Türkiye artık sıçrama yapan, çıtasını yükselten bir ülkedir. Türkiye çok ciddi hamleler yapmış bir ülkedir. Bunu biliyorlar. Milli gelirin 2 bin 500 dolardan, 11 bin dolara çıktığını ve çok ciddi sıkıntılara rağmen Türkiye'de bir trilyon TL'ye yakın yatırım yapanları biliyorlar. Tabi Avrupa emperyalistleri Türkiye de bazı manipüle işlere giriştiler. DEAŞ ve PKK ile Türkiye'yi vurmaya çalıştılar. 15 Temmuz'la birlikte planları su üstüne çıkan bu hain işbirlikçilerin gerçek yüzleri gün yüzüne çıktı. Toplumun ve Türkiye’nin bir an evvel başkanlık sistemine geçmesi lazım. Türkiye'de köklü bir değişiklik olur. Meclis tamamen saf dışı bırakılacak. Bakanlar Kurulu saf dışı bırakılacak diye yapılan manipülasyonlara aldırış etmeyelim. Şimdi yakın geleceği konuşacak olursak, Türkiye’nin AK Parti ile birlikte gelecekten bahsettiğini görüyoruz. AK Parti'den önceki siyasiler hep günü birlik siyaset yapmışlardır. Halbuki Emperyalist devletlerin yöneticileri önümüzdeki 100 yılın planları yapıyorlardı. Türkiye'de AK Parti İktidar oldu, 2070'li yılları telaffuz etmeye başladık.

Başkanlık Sistemine Çağlayancerit halkı ne diyor?

Çağlayancerit’te AK Parti en son seçimlerde yüzde altmış oy aldı. Çağlayancerit’te 17 bin seçmen var ve bunların 13-14 bini oy kullanıyor. Buralarda çok büyük çoğunlukta aşiret oyları var ve onları ikna etmeye çalışacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023, 2053, 2071 hedeflerini ortaya koymasından sonra sizin dünyaya bakışınız, dünya devletlerinin de Türkiye’ye bakışı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başa geldiğinde artık Türkiye gündem belirleyen bir ülke konumuna geldi.  Emperyalistlerin sadece Türkiye'de değil Ortadoğu ile ilgili çok büyük planları var. Oraları karıştırıp sonradan demokrasi getiriyoruz diye o ülkeleri işgal etmeyi amaçladılar ve amaçlıyorlar. 15 Temmuz hain darbe girişimi bence ülkemizin işgaline yönelikti. Belki Türkiye'deki sınırlarda biriken DEAŞ ve PKK militanları Türkiye’yi işgal edecekti. Türkiye’yi yok etme pahasına uğraş vereceklerdi. Böyle bir durum olsaydı eğer Türkiye haritadan silinecekti. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan olmasıyla birlikte, Türkiye gündemin malzemesi değil Gündemi belirleyen ülke konumuna gelecektir. Türkiye’nin çok ciddi çalışmaları bu hain girişimleri saf dışı bırakmıştır. Türkiye diplomatik başarıları ile belirlenen değil belirleyen konuma gelmiştir. Türkiye Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa da dahi çok söz sahibi ve belirleyen konuma gelmiştir. Ortadoğu’da Türkiye ‘siz bir karar alınamayacaktır.

15 Temmuz gecesinden günümüze kadar geldiğimizde; Türk toplumundaki duyarlılık, hassasiyet ve birlik beraberlik konusunda ne düşünüyorsunuz, bunun Kahramanmaraş’a yansımaları nasıl oldu?

Koalisyonlar döneminde böyle bir darbe girişimi olsaydı ülkenin hali kesinlikle felaket olmuştu. Türkiye'de kim tek başına iktidar olursa bu ülke huzura kavuşuyor. Milletin sokaklarda tankların tüfeklerin altına yatmasındaki özverideki en büyük etken Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkedeki yaptığı icraatlardır. Eğer halk size güveniyorsa çıkar sokağa, devletini, milletini kurtarır. Ama size güvenmiyorsa bunları yapma hissi olmayabilir. Ya eski Türkiye olacak, ya da kimsenin boyunduruğuna girmeyen Bağımsız bir Türkiye olacaktır. Halkımız ikinci tercihi yaparak büyük bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Güvenliğimizi sınırlarımızda değil sınır ötesi yerlerde sağlayacağız. Bu ne kadar zor olsa da bunu yapmak zorundayız. Ben halkımızın birlik duygusunun perçinlendiğini düşünüyorum, Halkımız hala el eledir. 15 Temmuz sürecinde milletimiz günlerce sokaklarda demokrasiyi bekledi. İkinci bir darbe girişimi yapmaya cesaret edemeyeceklerdir. Devlet, Millet birlikteliği samimiyeti ve sadakati ortay çıkmıştır ve bütün dünyaya ispatlanmıştır.

Göreve geldiğiniz günden beri hizmetleri özetlemek gerekirse neler söylersiniz?

Çağlayancerit ilçe olduktan sonra kamu yatırımları daha da hızlanmaya başladı. Çağlayancerit'te bir imar planımız yoktu, ulaşım noktasında sıkıntıları vardı. Kahramanmaraş’a bağlanan yollarda sıkıntı vardı. Çağlayancerit Belediyesinin kurumsal kimliğinde büyük sıkıntılar vardı.

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Önümüzde çok ciddi planları belirlememiz gerekiyor, Çağlayancerit’teki sorunları çözmek için arkadaşlarımızla karar verdik ve en büyük sorunlardan biri olan ulaşımı halledeceğiz. Planlı bir şekilde sorunları gruplaştırdık ve çalışmalara başladık. Çağlayancerit’i Dulkadiroğlu’na bağlayacak yol için çalışmalar başlıyor. Çağlayancerit’i mahallelere bağlayacak olan 6 yolun üçünü tamamladık. Çağlayancerit doğa harikası bir yer olsa da tanıtımı eksik olduğu için tanıtım çalışmaları yapıyoruz. Çağlayancerit’in merkezine ilk defa Kent Meydanı yaptık. Çağlayancerit’te Helete Mahallesinde Göksu çayını temizledik.  Çağlayancerit’e yapmış olduğumuz Kent Meydanı projemizi Helete Mahallesine de yapıyoruz. Gençlik Ve Spor Bakanlığımızın Çağlayancerit’e yapmış olduğu Kapalı Spor Salonunun ihalesini yakın zamanda yapmış olacağız. Yaklaşık 350 bin liraya mal olan bir sportif tesis yapmayı düşünüyoruz. Helete Mahallesine bir Halı Saha yapacağız. Çağlayancerit’in merkezi ara sokakların tamamını nakış nakış kilit parke yaptık bu çok önemli bir yatırım. Çağlayancerit e trilyonluk yatırım yapsan dahi modern ulaşım ağları olmazsa bu yaptığınız yatırımlar bir anlam ifade etmez. 2014 Seçiminde, meydanlarda: "Hiçbir vatandaşımızın ayağı çamura değmeyecek" dedik ve sözümüzü tuttuk.

DEV PROJELER HİZMETTE

Şuan itibariyle 400 bin metrekare kilit parke yaptık. Soğuk pınar, Boylu, Bozlar Mahallesinde kilit parkeleri yaptık. Bozlar Mahallesine tarihinde ilk defa kilit parkeyi ben yaptım. Şu anda yüzde seksen beş oranında bir çalışmaları yaptık geriye kalan yüzde on beşi de bitireceğiz. Biz Kültür Evleri yapıyoruz. 200 Bin Liraya mal olan 5 tane Kültür Evi Projesi ve Yerleri hazır ihale projesi de tamamlandıktan sonra hayata geçireceğiz. Oruç Pınar’a yapmış olduğumuz Spor Tesislerinin Aynısını Soğuk Pınar’a da yapacağız. Akdere ve Aksu mahallesinde yaklaşık 4 kilometrekarelik bir alanda çok ciddi anlamda trafik kazaları ve ölümler meydana geliyordu. Ben orayı sadece kendi imkanlarımla genişletme çalışmalarını yaptım. 3 ay gibi kısa bir sürede bu alanı genişlettik.

CADDELER TAMAMEN DEĞİŞİYOR

15 Kilometreye yakın yeni bir imar yolu açtık. 2017 Yılında Başkanlık Sistemi ile birlikte çok canlı bir yıl olarak geçireceğiz. Çağlayancerit Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırlıklarımızı tamamladık. 2 bin 200 metrelik ana caddemizi tesir cadde olarak yapacağız,  Bunun maliyeti yaklaşık 2.5 milyon TL olacak. Bu çok büyük bir para, caddelerimizi tamamen bazalt taşlarla tamamlayacağız. Fatih Mahallemize Fatih Kent Meydanı projemizde var bunu hayata geçireceğiz. Önümüzdeki günlerde AKEDAŞ ekipleri çalışmalara başlayacak,  Güzergah üzerindeki bütün enerji hatlarını yerin altına aldıracağız ve Sokak Aydınlatmalarını daha modern hale getireceğiz. Helete’yi Aksu’ya bağlayan 13 kilometrekarelik yolu biz yapacağız.

BU YILIN SONUNDA BİTİYOR

Çok önemli bir grup yolumuz olan Bozdağ-Bayırlı-Zeynep Uşağı’nı Beşenli’ye bağlayan 15 kilometrelik yolun tamamını bu yılın sonunda kısmet olursa bitireceğiz. Soğuk pınar-ı Çağlayancerit’e bağlayan 15 kilometrelik yol  ağımız var yetiştirebilirsek 2017 yılında yapacağız, yetişmezse 2018 de tamamlanacak. Kent Meydanında eksikleri tamamlayacağız. Zorkun Deresi’nin kenarındaki 45 Dönümlük alanı DSİ aldık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli izini aldıktan sonra, Çağlayancerit’in standartlarının çok üzerinde göleti sıfır manzaralı mesire alanı yapıyoruz. DOĞAKA ile birlikte yapacağız bu projeyi, 800 bin Liralık proje masrafı olacak ancak Büyükşehir Belediyesi, DOĞAKA ve Çağlayancerit Belediyesi’nin ortaklaşa çalışması ile bu projeyi yapıp bitireceğiz. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.