BELEDİYE BAŞKANI YILDIZLI: K.MARAŞ-ÇAĞLAYANCERİT ARASI 40 KM’YE İNDİRİLEBİLİR

Çağlayancerit Belediye Başkanlığı görevini 2004’ten bu yana başarıyla sürdüren Sayın Küçük Mehmet Yıldızlı’nın, çok içten ve samimi ifadelerini aşağıdaki röportajda bulabileceksiniz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
BELEDİYE BAŞKANI YILDIZLI: K.MARAŞ-ÇAĞLAYANCERİT ARASI 40 KM’YE İNDİRİLEBİLİR

Başkanım siyasete ne zaman başladınız? Biraz da özgeçmişinizi öğrenebilir miyiz?

Çağlayancerit’te doğdum. 4 çocuk babasıyım. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulma aşmasında İlçe Kurucu Başkanı olarak görevlendirildim. Teşkilatımızı kurarak, ilçemizde de partimizin sağlam temeller üzerine oturmasını sağladım. 2003  genel seçimlerinde %44 oy alarak büyük bir başarıya imza attık. Başarılı bir genel seçimden sonra, 2004 yerel seçimlerde İlçe Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum.  8 kişiyle yarıştım. Sağ olsunlar bizi takdir ettiler, seçildim. 2009 yerel seçimlerinde yeniden aday adayı oldum, 3 kişiyle yarışarak yeniden seçildim ve kaldığımız yerden hizmete devam ettik. Allah izin verirse çıraklık ve kalfalık dönemlerimden sonra bir de ustalık dönemi yaşamak ve yaşatmak istiyorum. Görevimin bilincindeyim. Kaliteli bir hizmet sunmak istiyorum. Yarım kalan projelerimin tamamlanmasını istiyorum.

Neden Ak Parti?

Adalet ve Kalkınma Partisi, misyonu bitmiş partilerin bitiş noktasında ortaya çıktı. Ak Parti, başta ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda olmak üzere, birçok konuda çözüm üretebilecek bir siyasi oluşum olduğu için bu partiyi seçtik.

TBMM yeni dönemde açıldığında muhtemelen, Büyükşehir yasası geçecek. Kahramanmaraş, büyük şehir hizmetlerini kaldırabilecek durumda mı?

Kahramanmaraş coğrafyası, diğer büyük şehir statüsündeki illere göre biraz dezavantajlı durumda. Keza, ulaşımı da aynı şekildedir. Büyükşehir yasasıyla Kahramanmaraş’a Kocaeli modelinin uygulanacağını sanıyorum. Coğrafyasının olumsuzluğunu düşünmezsek Kahramanmaraş’ın, büyük şehir olmasında ziyadesiyle memnun olacağımızı söyleyebilirim. 

Büyük şehir olmanın kazanımları olacak mı? Neler getirecek neler götürecek sizce?

Kahramanmaraş için artı ve eksiler kısmını, işin uzmanlarına bırakmak suretiyle, Çağlayancerit’e  büyük kazanımları olacağını rahatlıkla  söyleyebiliriz, bundan dolayı da destekliyoruz.

 

Biraz da Çağlayancerit’le ilgili bilgi alalım başkanım. Örneğin ticaret nasıl?

 

Aslında nüfusumuz 2000 yılında 12500 idi. Üzülerek söylüyorum, 2007 yılında yapılan sayımda da 12500 çıktı. Bu da, sürekli göç verdiğimiz anlamına geliyor. Çağlayanceritli halkımız, çalışkan, üretken ve kanaatkâr insanlardır. Fakat Çağlayancerit’in istihdam imkânının olmamasından, her yetişen nesil, karnının doyacağı bir yere gidiyor.  Göç etmek zorunda kalıyor.  Bugün, Pazarcık ve Kahramanmaraş’ta, çok sayıda Çağlayanceritli yaşıyor.  Aslında ilçemizin nüfusu, 20 Bin’in üzerindedir. 10 yılı aşkın bir süredir, 12500 kişilik nüfusumuz yerinde sayıyorsa, bu da çok üretken bir toplumun, taban kaymasıyla baş başa olduğunu gösteriyor. Ben görevde olduğum sürece, yetkililere, hep çağrıda bulundum. Memleketin her karış toprağı kutsalsa, Çağlayancerit’in, coğrafik şartlarına rağmen, bütün halkı Çukurova’da, Kahramanmaraş’ta, Diyarbakır’da tarım işçiliği yaparak o toprakları bekliyorsa, aslında o milleti ödüllendirmek lazım. Çünkü onlar toprağınızı bekliyor.  Çağlayanceritli, bu topraklardan çekilirse, Engizek Dağları, PKK’ya teslim olur. Bunu herkes biliyor. Bunun işçin bu ilçeye özel sahip çıkılması gerektiğini her yerde ve her zaman dile getiriyorum. İlçemiz sınırları içerisinde çimento ham maddesinin %85’i mevcut. İş adamlarını teşvik etmek amacıyla, ‘Bu ilçeye çimento fabrikası kursanız da, ucuz istihdam ve ham maddesi son derece bol olan buralarda istihdam sağlasanız çok iyi olur.’ dediğimde, işadamlarımız hemen, ulaşımdan bahsederek, yolumuzun olmadığını söylerler. Civardaki fabrikalarla rekabet etmenin imkânsız olduğunu söylerler. Bu memlekette istihdamın olmamasının ve taban kaymasının yaşanmasının ana nedeni ulaşımdır. Ben her platformda dile getiriyorum. Yolumuz dört dörtlük yapılırsa Kahramanmaraş’la aramızdaki mesafe 40 Km’ye düşer. Çağlayancerit’teki istihdama müdahale etmenin tek bir yolu var, o da ulaşımdır.  Kahramanmaraş’taki sanayi kuruluşları, işçi bulamıyorlar. Biz de burada iş bulamıyoruz. Kahramanmaraş’la Çağlayancerit arasındaki yolumuzun istenen ölçülerde yapılması durumunda, Kahramanmaraş’taki fabrikalar, servislerle buradaki işçiyi rahatlıkla alıp iş çıkışında tekrar buraya bırakabilir.  Çünkü ilçemizle ilimiz arasındaki mesafe sadece 40 km’ye inmiş olacak.

İlçenizin nüfus yapısıyla ilgili de biraz bilgi alalım.

Merkez nüfusumuz 12500 olmak üzere, 9 köy ve 2 beldemizle birlikte toplam nüfusumuz 28500’dür. Büyükşehir ile birlikte, merkez-köy ayırımı yapmadan daha güçlü bir yönetimle

her vatandaşımıza hizmetin eşit ve adaletli bir şekilde gideceğine inanıyorum.

İlçemizde toplamda 4500 hanemiz mevcut.

 

Belediye olarak yaptığınız hizmetleri anlatır mısınız?

 

2004’te belediyeyi teslim aldığımızda, bir traktör kepçesinden başka hiçbir şey yoktu diyebilirim. Belediyenin makine parkı bundan ibaretti. İlk işimiz, makine parkımızı zenginleştirmek oldu. Şu an itibariyle, iddia ediyorum makine parkımız, Kahramanmaraş’ın tüm ilçeleri arasında en zenginidir.  Sıfır km. araçlar alarak hamdolsun o günlerden bu günlere geldik. Silindir, grayderler, JCB vb. hepsi sıfır km. olarak aldığımız araçlarımızdır. Şu anda araç bakımından hiç kimseye ihtiyacımız yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de çok sayıda araç aldık. Bu kış ilçe merkezinde bile 4,5 metre kar yağdı. Anında yollarımızı açtık

Sosyal alanda neler yaptınız?

İlçemize çok güzel bir sosyal tesisi kazandırdık. Çarşı merkezindeki bu tesisimizin yanı başında üç katlı bir düğün salonu yapıyoruz. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA)’dan onaylanan bir projemiz var. Konferans, tiyatro ve sinema salonu yapıyoruz. Bir kompleks halindeki bu tesisimizi tüm festival ve etkinliklerde kullanabileceğiz. Restoran ve dinlenme mekanlarıyla kapsamlı bir sosyal tesis yapıyoruz.

Bunun dışında, şehrin merkezindeki bir tepede yine DOĞAKA destekli, kale görünümünde kibar bir aile parkı yapıyoruz.  

Bunun dışında, biz belediyeyi devraldığımızda 1 mt. kanalizasyon bile yok iken şu an itibariyle %80 tamamladık. Kamulaştırmayla cadde ve meydanlarımızı açtık. Kilit taşlar döşeme ve kaldırımlar gibi çalışmamızı tamamladık.

 

Büyükşehir olmakla birlikte ilçe belediyelerinin gelirleri de artacak? Haliyle hizmet da akacak. Bu konuda projeleriniz var mı?

 

Tabi ki o zaman yine kısmet olur da, bu işin başında yine ben olursam, birlikte bu memlekete hizmet edeceğiz. Beldelerdeki belediye bina ve çalışanları aynen duracak. Sadece orada başkan olmayacak ama hizmet ilçe merkezinden buralara katlanarak devam edecektir. Büyükşehir olmakla beraber içme suyumuz belki büyük şehre kayacak ama mevcut bütçemiz de yaklaşık üç kat artacak. O zamana bu memlekete, hayal edilemeyecek kadar, daha güzel hizmetler yapılabilecek.

 

O zaman çıkacak olan büyük şehir yasasını destekliyorsunuz, değil mi?

 

Evet destekliyoruz. Çağlayancerit, kurulacak olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin topal tavuğu görevini yapmayacak. Ona inanıyorum. Zira büyük şehrin, imkanları daha iyi olacağı için Kahramanmaraş’la Çağlayancerit arasındaki ulaşım sorununun çözüleceğine inanıyorum. Biraz önce de serzenişte bulunduğum konu bu idi. Ulaşım sağlandığında, benim halkımda taban kayması olmayacaktır. Halkı, yerinde doyurmak kadar daha güzel bir şey yok. Bunu kim istemez? İşte o zaman bu memleket cennet gibi olur.  

 

Önümüzdeki dönemde belediye başkanı adayı mısınız?

 

Ben sayın başbakanımızın hayranı olarak ve Çağlayancerit’te parti, adeta yoktan var edilirken, kurucu ilçe başkanlığı yapmış ve iki ay boyunca 20 kişilik yönetim kurulu listesi oluşturmak için çalışan biri olarak söylüyorum. Hizmet etmekten zevk alan bir kardeşiniz olarak görev almak istiyorum. Ustalık döneminde de ilçemizin kalkınması için çalışmak istiyorum, müsaade edilirse.

 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

 

Sorunlarımızı değişik ve ilgili platformla taşıyacağınız için teşekkür ederim. Bu kırsalda kendi imkanlarıyla hizmet eden bir belediyeye kulak oldunuz. Sağ olun.          

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.