BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ: BÜYÜKŞEHİR, BÜYÜK BİR KAZANIM OLACAK

Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız, Büyükşehrin, Kahramanmaraş’a büyük bir kazanım olacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ: BÜYÜKŞEHİR, BÜYÜK BİR KAZANIM OLACAK

 Afşin’e bağlı Çoğulhan Beldesi Belediye Başkanı Sayın Adem Yıldız, belediye çalışmaları ve büyük şehirle ilgili bilgiler verdi.

Adem Yıldız kimdir?

1970 Afşin-Çoğulhan doğumluyum. İlk ve ortaokulu Çoğulhan’da, liseyi Afşin’de okudum. Askerliğimi Hatay’da tamamladıktan sonra siyasetle uğraştım. Doğru Yol Partisi İl Başkanlığı görevinde bulundum. Profesyonel olarak futbol oynadım. Müteahhitlik yaptım.  2004 yılında Doğru Yol Partisi’nde ,%38’lik bir oy oranıyla belediye başkanı seçildim. 2009’da Demokrat Parti (DP)’de  tekrar, bu sefer  %75’le. Belediye başkanı seçildim. DP’nin 2010’da yapılan referandumdaki tutumu nedeniyle DP’den istifa ettim. Şu an bağımsız olarak görevimi sürdürüyorum.

Ak Parti’yi nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu partiye geçmek ister misiniz?

Gelecekte, Türkiye’nin sorunlarını çözecek olan Ankara’daki kadroyla çalışmak isterim. Bu başbakanla ve Ankara grubuyla çalışmak isterim. Kendimi de halktan aldığım gücümü de biliyorum. Çevremizde yeterince iş alanlarımız var.

İki dönemdir görevdesiniz. Geldiğiniz günle şimdiki arasında beldenizde ne gibi değişiklikler oldu?

İlk önce, önemine binaen, eğitime verdiğimiz emekle, beldemizde istihdamı sağladık. %90 oranında iş problemimiz kalmadı.

Sosyal faaliyet olarak, sürekli ön plandayız. Turlar düzenliyoruz. Halkımıza güzel bir Kur’an kursu kazandırdık. Bayanlara yönelik eğitimlere önem veriyoruz.

Alt yapı sorunumuz yok.  Ağaçlandırma, yeşil alanlar, çocuk parkı, halı saha, şelale yaptık. Camimizi güzel bir görünüme kazandırdık. Bir anaokulu yapıp Milli Eğitim Müdürlüğü'ne   teslim ettik. Şirketlerle irtibata geçerek öğrencilerimize burslar sağlıyoruz. Beldemizdeki düz liseyi çok programlı lise (ÇPL)’ye çevirdik.

Araç durumunu nasıl başkanım?

Araç bakımından bir sıkıntımız yok. Jsb, Ambulans ilca makinesi, her türlü tarım aleti vs. hepsi var.

Büyük şehir olursak, ilin her tarafına yeterince hizmet götürülebilecek mi?

Öncelikle belirtmek gerekir ki, yasanın içeriği henüz belli değil. Örneklere baktığımızda, büyük şehir olduktan sonra, bizim kuzey ilçe ve beldelere aşağı yukarı ilk 3-4 yıl, yeterince hizmet olmaz.  Çünkü coğrafya dağınık. Örneğin, bir özel idarenin kuzey ilçe ve beldeler ne kadar sürede gittiğini biliyoruz. Bunun dışında elbette Kahramanmaraş’a kazandıracağı çok şey var. Ama kuzey bölgeye, ilk dönemler, zor.

Kahramanmaraş için bir kazanım olacak mı?

Evet. Her şeyden önce müthiş bir para girdisi olacak. Mücavir alanları, imar sahası, yeni yatırım alanlarını düşündüğünüz zaman Başbakan’ın 2023 Vizyonuna çok şey katacak. 

Büyük şehirle birlikte beldeler kalkacak. Siz Afşin Merkeze, adaylığınızı düşünür müsünüz?

Açık yüreklilikle söyleyeyim ki, şimdiye kadar da ben göreve talip olmadım. Talep olunca,  olurum, ben de varım, derim ve çalışırım. Halkın desteğiyle, nasipse olur.

Ak Parti’den adaylık düşünür müsünüz?

Halkın talebi doğrultusunda, Afşin’de, hizmete devam etmeyi düşünüyorum.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Son günlerde artan terör olaylarından dolayı, şehit ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.