Başkan Mahçiçek'ten Kahramanmaraş'a Müjde: EXPO 2023 Açılış Tarihi Belli Oldu!

Başkan Mahçiçek, Expo 2023 Kahramanmaraş açılışını o tarihte gerçekleştiriyor! Şehir güzel bir geleceğe taşınıyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2023 13:01
Başkan Mahçiçek'ten Kahramanmaraş'a Müjde: EXPO 2023 Açılış Tarihi Belli Oldu!

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 17-21 Eylül tarihleri arasında Güney Kore'nin Suncheon eyaletinde düzenlenen AIPH 75. Yıllık kongresine katıldı.

Expo 2023 Kahramanmaraş projesinin gerçekleştirilmesi için 2018 yılından bu yana yaptıkları titiz çalışmalar sonucunda müjdeli bir haberle Kahramanmaraş'a döndü.

Dünya çapında etkisi olan pandemi salgını ve 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem, projelerini olumsuz etkilese de, her fırsatta projeyi sürdürme kararlılıklarını gösterdiler.

baskan-mahcicek-ile-kahramanmarasin-buyuk-gunu-14-ekimde-expo-2023-acilisi.jpeg

Deprem sonrası çalışmalarını hızlandırarak 26 Ağustos'ta planladıkları Expo 2023 projesinin açılışı için Güney Kore'nin Suncheon eyaletinde düzenlenen AIPH 75. Yıllık kongresinde sunum gerçekleştirdiler. AIPH delegelerine projelerinin son durumunu sundular ve ne kadar kararlı olduklarını, projeyi başarıyla tamamlayabileceklerini gösterdiler. Genel Kurul sonrası AIPH'nin yönetim kurulu toplantısında, projenin açılışının 14-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilebileceği onaylandı.

baskan-mahcicekten-kahramanmarasa-mujde.jpg

Başkan Mahçiçek, bu projenin özellikle deprem sonrası şehre çok önemli katkılarda bulunacağına inandıklarını belirtti. Kahramanmaraş'ı birlikte yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade ederek, 14 Ekim'de gerçekleşecek Expo 2023 projesinin açılışının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Açılış tarihinin belli olmasının ardından, Başkan Mahçiçek, projenin açılış hazırlıklarına hemen başladıklarını ve şehre Expo dönemi sonrasında da kullanılabilecek güzel bir yaşam alanı kazandıracaklarını vurguladı.

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.