Başkan Güngör: “23 Nisan çocuklara armağan edilen evrensel bayramdır”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2020 08:49
Başkan Güngör: “23 Nisan çocuklara armağan edilen evrensel bayramdır”

Başkan Güngör yayınladığı mesajda 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıdığını belirterek şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan 1920, milli iradenin millet egemenliğinin ve demokrasinin tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu önemli gün, Anadolu'nun istiklali ve istikbalinde tayin edici bir gündür. Zira İstiklal Harbi’ne yön vermiş bağımsızlık mücadelemizin merkezi olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin yeniden dirilişine öncülük ederek, büyük bir tarih yazmıştır. Milli iradeyi esas alan Meclis'imizin bugün de çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. 23 Nisan aynı zamanda, gelecekte özgürlük ve bağımsızlık bayrağını devralacak olan çocuklarımızın da bayramıdır.

TBMM'nin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen bugünün, bu açıdan da ayrı bir anlamı vardır. Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, geleceğimizin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın da bir ifadesidir. En büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma yararlı özgür bireyler olarak yetişmeleridir.

Yarının büyükleri olacak çocuklarımızın milli ülkü ve hedefleri benimsemeleri en büyük temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclis'imizin kahraman üyelerini ve milli mücadeleye canıyla, malıyla, emeğiyle katılmış milletimizin her ferdini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve Aziz Milletimizin bayramını en içten duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.