Başkan Çevik'ten “Tam Kapanma” değerlendirmesi”

Gelecek Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Muharrem Çevik, 17 günlük tam kapanma uygulamasındaki düzensizlikleri dile getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2021 21:32
Başkan Çevik'ten “Tam Kapanma” değerlendirmesi”

29 Nisan’da başlayan 17 Mayıs’a kadar devam edecek olan tam kapanma uygulaması ile ilgili Gelecek Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Muharrem Çevik’ten açıklama geldi. Uygulamadaki düzensizliklere ilişkin konuşan Başkan Çevik şunları söyledi:

“HAKSIZ REKABET VAR”

“Marketler manav ürünlerini rahatlıkla pazarlarken pazar esnafına yasak getiriliyor. Zincir marketler BİM, A101, ŞOK gibi marketler küçük esnafın, sanayi esnafının zorunlu kapatıldığı günlerde her şeyi pazarlayabiliyor. Bu bir haksız rekabettir.”

“ZORUNLU İHTİYAÇ NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?”

“Ayrıca marketlerdeki ve zincir marketlerdeki satışlar da gülünç. Kırtasiye malzemesi, kalem pil, bardak, giyim eşyası satmak yasak, sigara satmak serbest. Zorunlu ihtiyaç maddeleri neye göre belirleniyor? Planlaması yapılmadan, aniden alınan kararlar iki gün sonra değiştiriliyor. Böylece vatandaşın kafası allak bullak oluyor. Uygulamalarda istikrar olmadığı için güvensizlik oluşuyor.”

“YERLİYE YASAK, YABANCIYA SERBEST!”

“Kısa çalışma ödeneği almak isteyen vatandaşlar kapanma döneminde PTT önlerinde kalabalık kuyruklar oluşturuyor. Virüs oralara uğramıyor mu? Yerlilere yasak olan turizm bölgelerinde yabancılara her şey serbest. Yabancılar virüsle anlaşmalı mı yoksa?”

“AŞILAMADA YAYA KALINDI”

“Kimi yöneticiler aşı gelecek diyor, kimileri ise aşı yok diyor. Bunların hangisinin doğru olduğu hakkında belirsizlik var. Aşılamada yaya kalındığı gün gibi aşikâr. Her yeni gün, bir önceki günü aratıyor. İnternetten satışlar serbest, perakendeci esnafa yasak. Kalabalık kongre yapmak serbest, ama bir yaşlı parkta oturmaya çıkarsa ceza yer.”

“HALKIMIZ VAATLERLE OYALANIYOR”

“Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların kıskacında olan halkımız, vaatlerle oyalanıyor. Bayram sonrası vaka sayısı düşecek diye bir iddia ortaya atıldı. Yaygın aşılama gerçekleşmezse vaka sayısı nasıl düşecek? Kısıtlama ve yasakların halkın sağlığı düşünülerek yapıldığı hususunda endişeliyiz. Halk şairi Serdari'nin dediği gibi; "Nesini söyleyeyim canım efendim, gayri düzen tutmaz telimiz bizim" diyesim geliyor ama ümitsiz değilim.”
Başkan Çevik son olarak, Gelecek Partisi Kahramanmaraş İl Teşkilatı olarak “halkın sorunlarını sorunlarımız kabul edip dile getirmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.