Başkan Aydın, 2017 Göksun yılı olacak

Başkan Aydın, 2017 Göksun yılı olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2017 15:58
Başkan Aydın, 2017 Göksun yılı olacak

Göreve geldiği 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Göksun’u tarihinde görmediği yatırım ve hizmetlerle tanıştıran Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, “2014 planlama yılı, 2015 ve 2016 hizmet yılı oldu, 2017 ise yatırımların zirve yılı olacak” dedi.

1940 kilometre yüzölçümü ile Kahramanmaraş’ın ikinci büyük ilçesi olan Göksun’da 68 mahalle ve 102 mezra bulunuyor. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri ile uygulanmaya başlayan Büyükşehir Yasası ile belediyeye bağlanan köylerin hizmet ve yatırım eksiğinin olumsuzluklarını kısa sürede atlatmayı başaran Göksun Belediyesi, toplam 51 bin 515 nüfusun yaşadığı ilçede, ilçe merkezinden en uzak mahalleye kadar tüm mahallelerde hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Geride kalan 3 yıl içinde hayata geçirdiği projeler ile büyük beğeni toplayan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 2016 yılında başlayıp devam eden yatırımlar ile 2017 yılında yapılacak olan yatırımları değerlendirdi. Başkan Aydın, 2017 yılının Göksun yılı olacağını söyledi.

gksn2.jpg

194 BİN METREKARE KİLİT PARKE YOL YAPILIYOR

Geçtiğimiz yıl içinde Göksun tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 27 mahallede 142 bin 240 metrekare kilit parke yol ve kaldırım yaptıklarını hatırlatan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 36 mahallede 194 bin metrekare kilit parke yol yapacaklarının müjdesini verdi.

Göksun merkez ve tüm kırsal mahalle yollarında kimse ayağını çamura basmayıncaya kadar çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Bizim bir sloganımız var. ‘Göksun’da kimse ayağını çamura basmayacak’. 2014 yılından itibaren bunun gereğini yerine getirmek için mücadele ediyoruz. 2014 ve 2015 yıllarında yaptığımız 36 bin metrekare kilit parke ile 13 kilometre sıcak asfalt yolun devamında 2016 yılında 27 mahallemizde 142 bin 240 metrekare kilit parke yol ve kaldırım çalışması yaptık. Geçtiğimiz yıl 27 mahallemizde 200 bin metrekare kilit parke yol ve kaldırım hedefi ile çalışmalara başlamıştık. Malum 15 Temmuz Darbe Girişiminin olumsuzlukları neticesinde bu hedefimize ulaşamamıştık. Bu sene için hedefimiz 36 mahallemizde 194 bin metrekare kilit parke yol yapmak. Bunun 65 bin metrekaresi geçen yıldan kalan, 129 bin metrekarelik kısmını ise bu yıl içinde ihale ederek yer teslimini yaptık. Daha öncede söylediğim gibi vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Tüm mahallelerimiz için planlama ve projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. İnşallah 2017 yılı sonu itibariyle 68 mahallemizin 55’inde kilit parke yol çalışması yapmış olacağız. Şimdiden tüm hemşehrilerime hayırlı olsun.”

gksn1.jpg

6 Mahallede 26 Bin 530 Metrekare Kilit Parke Yol Yapıldı

Kilit Parke çalışmalarına Nisan ayı itibariyle başladıklarına işaret eden Başkan Aydın, “Geçen yıl yaptığımız 150 bin metrekare ihale kapsamında yer alan bazı mahallelerimizin yolları 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle yetişmemişti. Bu mahallelerimizin yollarını kilit parke yapmak üzere Nisan ayının başında çalışmalara başladık. Ekiplerimiz şuana kadar Kavşut, Küçükçamurlu, Büyükçamurlu, Kazandere, Yağmurlu ve Keklikoluk Mahallelerimizde toplam 26 bin 530 metrekare kilit parke yol yaptılar” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ YILSONUNA HAZIR

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığının yüzde 50 hibe desteği ile inşa ettikleri 2 bin 435 metrekare kapalı alana sahip Kültür Merkezinin yılsonuna kadar halkın hizmetine gireceğini söyledi.

Göksun’da uzun yılların eksiği olan ve toplumun her kesimine hitap edecek projelere öncelik verdiklerini vurgulayan Başkan Aydın, şunları söyledi:

“Bizim hedefimiz Göksun’u hak ettiği gibi her alanda kalkınmış bir ilçe haline getirmek. Çalışmalarımızı ve projelerimizi buna göre yapıyoruz. Bunlardan biri de Kültür Merkezi’dir. İlçemizde sinema ve tiyatro etkinlikleri yapılabilecek bir salonumuzun olmaması büyük bir eksiklikti. Bunu ortadan kaldırmak üzere başlattığımız çalışmalar neticesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteği ile geçtiğimiz yıl Haziran ayında inşaasına başladık. 2017 yılı sonunda halkımızın hizmetine sunmayı hedeflediğimiz Kültür Merkezimiz; hem konferans ve eğitim hem de tiyatro ve sinema gösterimine uygun 500 kişilik amfi konferans solonu, bay-bayan hazırlık odaları, idare ofisleri, fuaye ve sergi salonu, kütüphane, internet salonu, fitness salonu, fitness salonuna özel soyunma odaları ve duş, 2 adet Atölye, 3 adet Derslik, bay-bayan ve engelli WC'leri ile 25 araçlık otoparktan oluşmaktadır. Her şeyin en iyisini ve güzeline hak eden kıymetli hemşehrilerime şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

AQUA PARKIN TEMELİ ATILIYOR

Bölgenin cazibe merkezi olan 44 bin 500 metrekare büyüklüğündeki Mesire Alanını, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile Rekreasyon Projesi yaparak yenilediklerini ve geçen yıl hizmete açtıklarını belirten Başkan Aydın, projenin ikinci etabının ise yılsonuna kadar hizmete gireceğini söyledi.

Rekreasyon projesinin ikinci etap çalışmalarına Mayıs ayı itibariyle başladıklarını dile getiren Başkan Aydın şunları söyledi:

“Park ve mesire alanları, sosyal etkileşimler ve toplumsal birliktelikler için katkı sağlayan önemli mekanlardır. Özellikle çocuk, genç ve ailelerin sosyalleşmeleri için en ideal alanlar arasında yer alan parklar, şehirde yaşayan tüm insanlara hitap ettiği için toplumsal anlamda eşitliğin, birlik ve beraberliğin doğal olarak yaşandığı mekânların başında gelmektedir. Bu nedenle park ve mesire alanlarına büyük önem veriyoruz. Geçen yıl hayata geçirdiğimiz mesire alanı projesinin ikinci etabında 900 metrekare toplam alana sahip ‘Aquapark’ yapıyoruz. Mayıs ayının başında çalışmalarına başladığımız proje ile içinde 270 metrekare havuzu, Gökkuşağı, Ahtapot, Yunus, Palyaço, Kurbağa Tavşan ve Yılan figürlü oyun gurupları bulunan Aquapark’ı üç ay içinde tamamlayarak çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun.”

FEN İŞLERİ HİZMET BİNASI HİZMETE GİRİYOR

Göksun Belediyesindeki en büyük hedeflerinin başında kurumsallaşma olduğunu sık sık gündeme getiren Başkan Aydın, bu kapsamda hayata geçirdiği önemli bir proje ile Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki hizmet araçlarını, iş makinelerini, kademe ve atölyeleri belediye hizmet binası dışına çıkartmak için Fen İşleri Hizmet Binası inşa ettiklerini belirtti.

Fen İşleri Hizmet Binasının önümüzdeki aylarda hizmete gireceğini belirten Başkan Aydın, “İçerisinde itfaiye araçlarını da barındıracak özellikte dört blok, iki kat, toplam 1755 metrekare kapalı alana sahip olarak inşa ettiğimiz ve yapımına 2016 yılında başladığımız hizmet tesisimiz tamamlanmak üzere. Hayvan Borsası yanında inşa ettiğimiz Fen İşleri Hizmet Binasının içerisinde idari yönetim ofisleri, her türlü araç ve iş makinesi bakım onarım kademeleri, atölyeler, itfaiye ve araç parkı yer alıyor. Ekiplerimiz eksikleri süratle tamamlamak için emek veriyorlar. Tüm donanımlara sahip hizmet binamızı en kısa sürede hizmete açmayı ve halkımıza daha hızlı ve etkili hizmet üretmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

TEKSTİL ATÖLYESİNE EK KAT YAPILIYOR

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın, ‘güçlü ekonomisi ile insanların yaşamaktan mutlu olduğu bir Göksun’ kurma hayalini gerçekleştirmek için hayta geçirdiği projelerinden biri de istihdam projesidir. Göksun’da hammaddeye bağlı büyük işletmelerin kurulamasının mümkün olmadığına dikkat çeken Başkan Aydın, Göksun’a yatırımcı çekmek ve istihdam sağlamak için her türlü desteği sağladığını dile getiriyor.

Başkan Aydın,  konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İlçemizin en dikkat çeken ve çözümü pek mümkün olmayan sorunu işsizlik ve istihdam konusudur. Göksun, coğrafi konumu itibariyle bölgelerin geçiş noktasında bir kavşak konumunda olmasına ve insan kaynağı olmasına rağmen büyük işletmeler ve fabrikalar kurmak için maalesef yeterli hammadde kaynağımız yok. Bu nedenle de girişimciler Göksun’da fabrika kurmaya sıcak bakmıyor. Tekstil dikim atölyesi kurmak ve istihdam sağlamak için İstanbul’dan ilçemize davet ettiğimiz bir işadamımıza her türlü yardımı sağlamak üzere kolları sıvadık. Yeni yaptığımız Fen İşleri Hizmet Binamızın üst katını tekstil atölyesine uygun olarak projelendirdik ve tüm çalışmaları tamamlayarak 700 metrekarelik atölyeyi firmaya teslim etti. Şimdi burada 15 bayan hemşehrimiz iş sahibi oldu.”

Firmanın üretim ve istihdam kapasitesini arttırmak istediğini dile getiren Başkan Aydın, “Yeni makine ve ekipmanlar getirerek kapasitesini arttırmayı planlayan firma yetkililerinin talebi üzerine, mevcut atölyenin üstüne 700 metrekare kapalı alana sahip bir kat daha inşa ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde ihalesini ve sözleşmesini tamamladık. En geç Ağustos ayı içerisinde burasını tamamlayarak firmaya teslim etmeyi planlıyoruz. Bu katında faaliyete geçmesiyle yaklaşık 200 kişinin istihdam edileceği bir hizmeti hayata geçirmiş olacağız. İnşallah her şey planlandığı gibi devam eder ve ilçemizin istihdam sorununa bir çare üretmiş oluruz. Bunun devamının geleceğini ve başka yatırımcı firmaların da ilçemize geleceğini ümit ediyorum. Şimdiden çalışacak olan kardeşlerimiz başta olmak üzere ilçe ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Aydın, istihdama ve girişimcilere yaptıkları katkıların bununla sınırlı olmadığını ve son iki yılda KOSGEB işbirliği ile düzenledikleri girişimcilik eğitimleri ile 120 kişiye sertifika verdiklerini ve bunların yeni iş yeri açma oranın yüzde 35 olduğunu sözlerine ekledi.

SOSYAL TESİS VE TAZİYE EVİ HİZMETE GİRİYOR

Sosyal Tesis ve Taziye Evi’nin Göksun için çok önemli bir eksiklik olduğuna işaret eden Başkan Aydın, bu eksikliği ortadan kaldırmak için proje çalışmalarına 2015 yılında, inşaat çalışmalarına ise 2016 yılında başladıkları Sosyal Tesis ve Taziye Evi’nin 2017 yılında tamamlanarak hizmete gireceği bilgisini verdi.

Tepebaşı Mahallesinde, Ulu Cami yanında 2016 yılı Mart ayında temeli atılan Sosyal Tesis ve Taziye Evi inşaatının ilk etabını yine 2016 yılı Ağustos ayında tamamlanarak hizmete girdiğini dile getiren Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Göreve gelmeden önce ilçemizle ilgili yaptığımız tespitlerden ve en önemlilerinden biri de ilçe merkezimizde sosyal tesis ve taziye evi ile hem baylara hem de bayanlara yönelik umumi wc ve abdesthanelerin bulunmaması idi. Bu sorunu ortadan kaldırmak için 2015 yılında başlattığımız çalışmalarda artık son aşamaya geldik. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında zemin katta yer alan iki adet dükkan ile umumi wc ve abdesthaneleri hizmete açmıştık. Üst katlarda yer alan ve yine geçtiğimiz yıl itibariyle kargas inşaatını bitirdiğimiz bay ve bayan taziye evi ile misafirhane, kütüphane ve internet odası bölümlerinin tamamlanması için ihalesini tamamlayarak yer teslimini yaptık. Sosyal Tesis ve Taziye Evini inşallah 2017 yılının Kasım ayı itibariyle iç donanımlarını da tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.”

2 ADET YENİ HALI SAHA YAPILIYOR

Sporun, özellikle takım sporlarının, çocuk ve gençlerin toplum içindeki davranışlarını ve heyecanlarını önemli yönde geliştirdiğine dikkat çeken Başkan Aydın, 2016 yılında yaptıkları 6 adet halı sahanın hizmete girdiğini ve 2017 yılı itibariyle Taşoluk ve Tombak mahallelerinde 2 adet yeni hala saha yapacaklarının müjdesini verdi.

Halı sahaların ihalelerinin yapıldığına işaret eden Başkan Aydın, şöyle konuştu:

“Göksun Belediyesi olarak biz spora ve sporcuya özel önem veren bir belediyeyiz. Göreve gelmeden önce planladığımız projeler içinde halı saha kompleksleri de vardı. İlk yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile toprak futbol sahamızın FİFA standartlarında sentetik zeminli, tribünlü ve aydınlatmalı olarak yapılmasını sağladık. 2015 yılında Çardak mahallemizde belediye bütçemiz ile bir halı saha, 2016 yılında ise Yenimahalle, Bozhüyük, Kanlıkavak, Büyükkızılcık ve Ericek mahallelerimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliği ile 30X50 metre ölçülerinde 5 adet halı saha yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk. Taşoluk ve Tombak mahallelerimizden gelen yoğun talep üzerine bu iki mahallemize belediyemizin imkanları ile halı saha yapmak üzere çalışmalara başlayarak ihalesini yaptık. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan yapım çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayarak en kısa sürede hizmete sunmayı hedefliyoruz. Şimdiden gençlerimize ve sporcularımıza hayırlı olsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.