Bakan açıkladı! Memura zam belli oldu

Bakan açıkladı! Memura zam belli oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2016 16:02
Bakan açıkladı! Memura zam belli oldu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı İSO Meslek Komiteleri toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Ağbal, gazetecilerin “Gizli vergi affı mı var?” sorusuna, “Bizim Gelir İdaresi Başkanlığımız bir tebliğ yayınladı zaman aşımı süreleri ile ilgili. Bu yapılan düzenlemenin hiçbir yeni tarafı yok” dedi. 

İstanbul Sanayi Odası (İSO)’da meslek komiteleri toplantısına katılan Maliye Bakanın Naci Ağbal, toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Vergi borçlarını ödemeyenlere 5 yıl zaman aşımı haberinin basında yer almasının üzerine gazetecilerin, “Bu bir gizli af mı? Vergisini düzenli ödeyenlerin tepkisi var” sorusuna Bakan Naci Ağbal, “Bizim Gelir İdaresi Başkanlığımız bir tebliğ yayınladı zaman aşımı süreleri ile ilgili. Bu yapılan düzenlemenin hiçbir yeni tarafı yok. Mevcut kanunlar çerçevesinde zaman aşımı süresi ile ilgili yapılan bir açıklamadır. Bugün vergi borçlarının 5 yıl içerisinde, biz ona tahsilat zaman aşımı diyoruz. Bu konuya açıklık getiren uygulamayı yönlendiren bir tebliğ. Dolayısıyla o tebliğ düzenlemesinin yeni getirdiği hiçbir şey yok. Vergisini ödeyende ödemeyen de için geçerli bu kural” dedi.

“Memurların gözü kulağı sizde gelir vergisine ilişkin bir düzenleme bekliyorlar” şeklinde sorulan soruya ise Bakan Ağbal, “2016 yılında memur maaşlarımıza da önemli artışlar yaptık. Dolayısıyla inşallah memurlarımızın sosyoekonomik durumları AK Parti hükümetleri döneminde her zaman iyi olmuştur. Dolayısıyla yaptığımız düzenleme 2016 yılında enflasyonun üzerinde bir düzenleme olacaktır. Dolayısıyla 2016 yıllın memur maaşları enflasyonun üzerinde artacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan Naci Ağbal, ayrıca gelir vergisinde bir düzenleme olup olmayacağı sorusuna ise “Gelir vergisi ile ilgili bir düzenlememiz olmayacak, yok öyle bir düzenlememiz” diye konuştu. 

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.