Azerbaycan'ın Işığında Kahramanmaraş: Şehitlerin İsimleriyle Doğan Dayanışma!

Azerbaycan'ın yardımıyla kurulan Kahramanmaraş'taki konteyner kentte, depremzedeler için şehitlerin ve şehirlerin isimleri yaşatılıyor. Dayanışmanın gücü burada hayat buluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 11:37

Kahramanmaraş'taki konteyner kent, 6 Şubat'taki depremler sonrasında Azerbaycanlı iş insanları tarafından kuruldu. Bu kentte, Azerbaycan'ın şehir ve şehitlerinin isimleri yaşatılıyor. Yardımlarıyla tanınan Azerbaycan devleti ve halkı, depremzedelere arama kurtarmadan sağlığa, gıdadan barınma ihtiyacına kadar birçok konuda yardım etti.

Türkoğlu ilçesindeki lojistik merkezinde oluşturulan Azerbaycan Türkiye Kardeş Kömeği Geçici Barınma Merkezi'nde 453 konteynerden oluşan yapıya, klimadan yatağa, buzdolabından halıya kadar tüm iç tefrişatları Azerbaycanlı iş insanları tarafından sağlandı. Kentte yaşayan 1700 depremzedenin barındığı 39 sokakta, Azerbaycan'ın Ermenistan'la yaşadığı gerilim ve savaşlarda kaybedilen canların isimleri verildi. Hocalı, Karabağ, Laçın, Gence, Şuşa, Fuzuli, Berde, Terter, Ağdam şehirlerinin yanı sıra Mübariz İbrahimov, Memmedov Murad, Ahmedov Elbrus gibi şehitlerin isimleri de yaşatılıyor.

Afyonkarahisar AFAD Birlik Müdürü İbrahim Önder, Azerbaycan'ın deprem anından itibaren Türkiye'ye destek verdiğini belirterek, iki ülkenin bir millet olduğunu ve dayanışma örneklerinin sıkça görüldüğünü ifade etti. Depremin ardından Azerbaycan'ın yardımıyla oluşturulan konteyner kentte yaşayan depremzedeler, Azerbaycan'ı minnetle anıyor ve bu dayanışmanın kendilerini gururlandırdığını ifade ediyorlar.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.