AYŞEGÜL K. DİNÇER: MAĞAZALAR ZİNCİRİYLE MARKALAŞIYORUZ

Özgeçmişinizden ve Atlas A.Ş.’den bahseder misiniz?

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
AYŞEGÜL K. DİNÇER: MAĞAZALAR ZİNCİRİYLE MARKALAŞIYORUZ

1976 Kahramanmaraş doğumluyum. Çukurova Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü mezunuyum. Erkek dış giyim yapan Atlas Giyim A.Ş.’de üretim, finans ve satın alma koordinatörlüğü yapmaktayım.

Atlas A.Ş. 1973 yılında küçük bir terzihaneyle kurulmuş daha sonra basamak,basamak büyüyerek bugün 850 kişiyi istihdam eden, günlük 1500 erkek takım elbisesi ve 1300 gömlek üreticisi olan bir firmadır.

Atlas A.Ş. erkek dış giyim üreticisi olarak Türkiye’deki büyük fason üreticilerindendir. İç piyasada Vakko, Beymen ve Piserro grubunun üretimini yapmaktayız. İhracatta ise S.Oliver, Zara ve çeşitli markalara üretim yapıyoruz. Bunun dışında perakende zinciri ile markalaşma sürecinde olan bir firmayız. Piserro olarak şu anda Türkiye’de 13, Dubai’de 2, Rusya’da 4, Irak’ta 1 mağazamız bulunmaktadır.

Şu anki hedefimiz perakende zincirimizle markalaşma sürecimizi tamamlamak.

FARKLI SEKTÖRLERE YATIRIM

Şu anda bir kaplıca yatırımımızla ilgili proje çalışmaları son aşamaya geldi. Ayrıca 2012 yılı içerisinde petrol istasyonu işletmeciliğine başladık. Tabi ki ana alanımız konfeksiyondur.

Konfeksiyon öyle bir sektördür ki, sürekli büyüyen bir yapısı vardır. Ama belli bir büyüklükten sonra kontrol edilmesi çok zordur. O kontrolü elinizden kaçırdığınızda çok ciddi problemlerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu yüzden  riski dağıtmakta biraz fayda gördük. Biraz da şartlar bunu gerektirdi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kadın Girişimciler Kurulu’nda üyeliğim devam etmekte.Ticaret ve Sanayi Odası’nda Konfeksiyon Meslek Komitesi’nde görev almaktayım. Ayrıca meclis üyesiyim.

Üyesi olduğum kurullarda faydalı olduğumu umuyorum. Meclis üyeliğindeki ve meslek komitesindeki durumum sadece sektörel. Meslek komitesinde, sektörel olarak gerçekten problem yaşadığım konularla ilgili karar alınabiliyor. 2-3 defa, odanın da desteğiyle, yıllardır süren, çök ciddi birkaç sorunun çözümünü bulduk. Onun haricinde de en azından sorunların konuşulduğu bir platform oluşuyor. Diğer arkadaşlara da faydamız olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında verilen görevleri de memnuniyetle yapıyoruz.

Kadın Girişimciler Kurulu,  TOBB’un bünyesinde kurulmuş olan bir kurul. Bulunduğu ildeki, sıfırdan başlayan ya da başlamak isteyen kadınların, rol model olabilecek kendi alanlarında başarılı olmuş işletmecilerle buluşabilecegi bir platform.  Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu, aktif olarak proje geliştirmeye çalışan bir kurul. Gerek düzenlediği etkinliklerle gerekse yapılan egitim ve seminerlerle  Maraş kadın girişimcilere fayda saglamak için tüm kurul arkadaşlarım ellerinden geldiği kadar bu konuda yardım isteyen herkese yardım etmeye çalışmakta.

KADINLARA POZİTİF AYIRIMCILIK

Bir kadın yönetici olarak; şu an bünyemizde çalışan 300 bayanın, rahat edebileceği, kendilerini güvende ve korunduklarını hissettikleri bir ortam oluşturmaya çalışıyorum. Kadınların  çalışmak için tercih ettiği bir firma olmasını sağlamak, bir kadın yönetici olarak arzu ettiğim ayrımcılık olurdu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.