Avrupa'dan FETÖ'ye ağır darbe

Avrupa'dan FETÖ'ye ağır darbe

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ağustos 2016 12:58
Avrupa'dan FETÖ'ye ağır darbe

Avrupa’da eğitim kılıfıyla örgüte militan kazandırma faaliyetleri yürüten FETÖ okulları boşalmaya başladı. Avrupa’da yaşayan çok sayıda vatandaş, FETÖ’nün okullarında okuyan çocuklarının kayıtlarını sildirirken, FETÖ’cülerin ailelere tehdit mektupları yolladığı öğrenildi.

FETÖ’nün Avrupa’daki okulları bir bir boşalıyor.FETÖ okullarından ailelerin çocuklarını almamaları için her türlü çirkefliğin denendiği ortaya çıktı. Almanya’da okul yönetimlerinin bazı velilere çakma çıkış belgeleri vererek çocukları okulda tutmaya çalıştıkları belirtildi. Akit’in ulaştığı ve çocuğunu Amsterdam’daki Witte Tulp İlköğretim okuluna gönderdiğini söyleyen A.K. isimli öğrenci velisi, “Özellikle 15 Temmuz’da bu alçakların gerçek yüzünü gördük ve çocuğumuzu okullarından almaya karar verdik. Çocuğumuzu başka okula almak için FETÖ’nün okulundan çıkış belgesi istedik. Bize göstermelik sahte bir çıkış belgesi vererek, ‘çocuğunuzu aldığınızı ama başka okulda yer olmadığı için mecburen burada okuttuğunuzu söylersiniz’ dediler. Çocuklarımızı okullarından almamamız için her türlü zorluğu bize gösteriyorlar” dedi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından harekete geçen FETÖ’nün Avrupa yetkilileri, Fetullah Gülen’in talimatıyla mevcut okulların yapısını okul statüsünden çıkartarak dernek statüsüne almak için çalışmalara başladıkları belirtiliyor. Türkiye’nin FETÖ kapsamında yurtiçi ve yurtdışında başlattığı soruşturmalardan yasal olarak kaçmak için dernek statüsüne geçmeyi planladıkları öğrenildi.

MAHKEMEYE VERMEKLE TEHDİT EDİYORLAR

FETÖ’ye bağlı İsviçre’de 1 ortaokul, 9 dershane ve 8 derneğinin olduğu bildirilirken örgütün üst düzey yöneticileri İsviçre medyasına konuşarak Türkiye vatandaşlarına yönelik tehditlerde bulundukları öğrenildi. FETÖ’nün Hollanda’da bulunan okullarında okuyan 86 öğrenci velisine mektup göndererek dava açma tehdidinde bulunduğu ortaya çıktı. FETÖ okullarından çocuklarını okuldan almak isteyen ailelere tehditler savuran FETÖ, gönderdiği mektupta, “Aranızda kurduğunuz WhatsApp grubunda okulumuz hakkında karalama ve iftiralarınız nedeniyle hakkınızda suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı. 86 veliye gönderilen mektupta, “Maddi zarar görüyoruz. Avukatlarımız çalışma yapıyor” denildi. Ancak basına konuşan bazı veliler ise. “FETÖ’nün tehditleri bizi yıldıramayacak” açıklamasında bulundular.

HALA ISRARLA FETÖ OKULLARINA GİDEN ÖĞRENCİLER YAKIN TAKİPTE

Gazetemizin ulaştığı bir istihbarat görevlisi FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasına yönelik dikkat çeken bir detayı paylaşarak, “Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre gibi ülkelerdeki FETÖ’nün okullarını çok yakından takip ediyoruz. Bu okullarda hala ısrarla çocuklarını gönderip onlara destek olanları tek tek takip edip bilgilerini kayda alıyoruz. Bu kişilerin Türkiye’ye girişi sırasında yakalanıp FETÖ operasyonları kapsamında gerekenler yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hollanda’da bulunan okullarında okuyan 86 öğrenci velisine gönderilen tehdit mektubunda, “Aranızda kurduğunuz WhatsApp grubunda okulumuz hakkında karalama ve iftiralarınız nedeniyle hakkınızda suç duyurusunda bulunduk. Maddi zarar görüyoruz. Avukatlarımız çalışma yapıyor” denildi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.