'Avrupa mülteci haklarını hiçe sayarken biz buradayız!'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yunanistan sınırında incelemelerde bulundu. Edirne Barosunun destekleriyle TBB İnsan Hakları Merkezi Mülteci Hakları Çalışma Grubu ile çalışmalar yapan Feyzioğlu "Korkunç olaylara şahit olduk."

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2020 11:09
'Avrupa mülteci haklarını hiçe sayarken biz buradayız!'

Konuyla ilgili bölgede basın açıklamasında bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB İnsan Hakları Merkezi Mülteci Hakları Çalışma Grubu ve Edirne Barosu ile birlikte şu tesbitlerde bulundu;

Başkanlığımızca yapılan görevlendirmeler ile TBB İnsan Hakları Merkezi Mülteci Hakları Çalışma Grubumuz olarak 28.02.2020 tarihinden itibaren sahada hazır bulunmuştur. Çalışmalar Edirne Barosu ile yakın ilişki içerisinde ve baromuzu desteklemek suretiyle yürütülmektedir.

-Edirne Barosu başkanı ve temsilcileri ile birlikte 06.03.2020 tarihinde, tüm kamu kurum yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirilmiş, mülteci ve sığınmacı grupların bulunduğu alanlarda görüşmeler yapılmıştır. Devletimizin ilgili tüm kurumları ile sahada bulunduğu ve imkanlar dahilinde her türlü insanı yardımı yaptığı gözlemlenmiştir.

Bundan sonra da Çalışmalarımız Edirne Barosu’yla birlikte ve mülteci hukuku konusunda çok tecrübeli kadrolara sahip olan baromuzun her türlü desteklenmesi suretiyle devam edecektir.

-Yaşanan bu insanlık dramında Yunan tarafının yaygın, sistematik ve taammüden yürüttüğü insan hakkı ihlali teşkil eden eylemler gerçekleştirdiği ekibimizce gözlemlenmiştir.

- Yunanistan devleti tarafından kullanılan sıcak su, yoğun biber gazı ve göz yaşartıcı bombanın bir yandan suç mahiyeti taşıdığı, diğer yandan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde güvencesini bulan, başta yaşam hakkı ve işkence ve kötü muamele yasağı olmak üzere temel hakları ihlal ettiğini ekibimizle bizzat yerinde gözlemledik.

-Bu ihlallerin muhakkak surette tüm ayrıntıları ile delillendirilmesi gerekmektedir.

Ardından Yunanistan’a karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde, zarar gören sığınmacılar tarafından Edirne Barosu ve TBB desteğiyle bireysel başvurularda bulunulacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.