ASB MÜHENDİSLİK, DOĞALGAZ SEKTÖRÜNDE TAM KAPASİTEYLE ÇALIŞIYOR

ASB Deniz Mühendislik-Doğalgaz Pazarlama Müdürü Mustafa Akyol, doğalgaz sektörüyle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
ASB MÜHENDİSLİK, DOĞALGAZ SEKTÖRÜNDE TAM KAPASİTEYLE ÇALIŞIYOR

Deniz Mühendislik kimdir ?

2008 yılında Şerafettin Bay ve Mustafa Akyol’un ortaklığıyla kurulmuştur.Sektöre girmek istememizin sebebi, ortağım Şerafettin Bay’ın yıllardır Kahramanmaraş’a kaloriferi ilk getiren aileye mensup olması. İşteki tecrübelerinden dolayı bu işe girdik. Şerafettin Bey’in makine mühendisi olması da bizim için bir avantajdı, diyebiliriz.

Firmanızın hedeflerinde neler var?

İlk açtığımız yıllarda birçok firma gibi küçük bir iş kapasitesiyle çalışıyorduk. Gün geçtikçe biraz daha büyüyoruz, tecrübe ve müşteri portföyümüz artıyor. Çalıştığımız müteahhitler veya bireysel yaptığımız evlerde, müşteri  müşteriyi getiriyor. Çünkü müşteri yaptığımız işten memnun.  Geçen yıl Armadaş’ın projeleri arasında altıncı sıradaydık. 2011 yılını 570 projeyle tamamladık.

Deniz Mühendisliğin hizmet kalitesi nasıl?

Öncelikle, bizim sektörümüz hizmet sektörü olduğu için işçiliğe çok dikkat ediyoruz. Malzeme bazen çok iyi oluyor ama işçilik iyi olmadığı sürece güzel bir iş çıkmıyor ortaya. O yüzden işçilik ve müşterilerimizle olan diyaloglarımız önemlidir.

Satış sonrası hizmetle ilgili sıkıntı oluyor mu?

Yani genelde memnun kalıyorlar. Az önce de ifade ettiğim gibi bir müşteri bir müşteriyi daha getiriyor.

K.Maraş’ta doğalgaz yeterince kullanılıyor mu?  İstenilen Potansiyeli yakalamış mıdır?

Hat götürülen bölgelerde istenilen potansiyeli yakalayabiliyor. Kahramanmaraş’ta doğalgaz kullanımı iyi derecelerdedir, diyebiliyoruz.

İnsanlar neden doğalgaz kullanmalı?

Bir defa temiz bir ve çevreci bir yakıt. Aynı zamanda ucuz diğer yakıtlara nazaran.

Ki aynı zamanda konforlu bir yaşam sunuyor insanlara. Tabi ki kullanılmalı.

100 metrekarelik bir evin ortalama doğalgaz maliyeti nedir?

İşimiz biraz kapsamlı olduğu için, şimdi sadece doğalgaz tesisatı var, kalorifer tesisatı var, kombisi vs. sadece doğalgaz tesisatı olursa bugün 550-600 liralarda. Ama kapsamlı olarak kalorifer tesisatı, kombisi yani ısınması ve tüpü, sıcak suyu hepsiyle birlikte olursa bir evin maliyeti ortalama 4000-5000 TL civarıdır.

Doğalgaz sobasını tavsiye ediyor musunuz ?

Doğalgaz sobasını tavsiye etmiyoruz açıkçası. Sebebi de, şimdi insanlar doğalgaz sobası alıyor, 600-700 liraya. Bir odayı ısıtıyor. Sıcak su ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Bu yüzden kombi tavsiye ediyoruz.

             

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.