Artık daha hassas bir döneme giriyoruz

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, yanıtladığı sorularda önemli konulara değindi. Debgici; “Güçlü bir ekonomi beraberinde kültürel, tarihsel ve sosyal birçok projeyi birlikte canlandıracak” sözlerinin altını çizdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2019 15:12
Artık daha hassas bir döneme giriyoruz

SAYIN CUMHURBAŞKANI MANİFESTOYU AÇIKLADI, MANİFESTOYLA İLGİLİ NELER SÖYLERSİNİZ?

31 Ocakta Ankara spor salonunda cumhurbaşkanımız manifestoyu açıkladı. Tüm Türkiye’nin coşkulu katılımı ve bizde Kahramanmaraş olarak adaylarımızla birlikte Ankara’da tanıtım programına iştirak ettik. Cumhurbaşkanımız 1994 ruhuyla yeni dönemin gönül belediyeciliği sloganı açıkladı. Memleket işi gönül işi. Her vesileyle insanların gönlünde yer edinmeyi şiar edinmiş bir liderimiz var. Bizlerde aynen onun gibi insanlarımızın gönlünde yer edinebilmek için gece gündüz gayret göstereceğiz. Dolayısıyla tüm belediye başkan adaylarımız, içinde bulunduğu süreçte insanların gönlünde yer edinebilmek, onlara dokunabilmek, acılı günlerinde yanlarında olabilmek, sevinçlerini paylaşabilmek ve tabi ki rahat, mutlu ve konforlu bir yaşam içinde, her alanda hizmetle vatandaşlarımızı buluşturabilecek projeler hazırlayacaklar. Artık daha hassas bir döneme giriyoruz. Dolayısıyla belediyecilik hizmetleri ortak akılla tasarruf düşünülerekten israf edilmeden üst düzey hizmetlerle vatandaşlarımıza sunulacak. Cumhurbaşkanımızın uzunca bir süredir söylediği yatay şehirleşme konusu var. Görsel kirliliğin ötesinde, şehirlerin kimliğini ve siluetini bozan şehirleşmenin ötesinde yatay mimari ile birlikte yeşil alanların artırılması, eskiden olduğu gibi insanlarında birbirleri arasında gönül köprülerini kurarak komşuluk ilişkilerinin artması, akrabalık ilişkilerinin devam etmesi ve sürekli birbirleriyle münasebet içinde olması için yatay kentleşme önem arz ediyor. Bütün bu maddeler toparlandığı zaman iş vatandaşın gönlüne girmeye gidiyor. Sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerini zaten bütün belediyelerimiz yapıyor. Yine aynı şekilde farklı alanlarda da nasıl yeni planlar oluşturulabilir daha detaylı çalışılacak. Kahramanmaraş’ta bütün belediyelerimiz şehrimizde ihtiyaç sahibi bütün ailelere sosyal temaslarda bulunuyor. Bununla birlikte şehrimizle alakalı kültürel anlamda da şiirin başkentinde bir takım programlar yapılıyordu. Tarihimizi meydana çıkaracak bir takım restorasyonlarla ilgili projeler vardı. Üniversite ve bakanlıklarla karşılıklı belediyelerin protokolleri var ve bunlar hali hazırda devam ediyor. Yeni dönemde manifestoda bahsedilen maddeleri geliştirerek farklı projeler ortaya koyulacak. AK Parti belediyeleri tasarrufla birlikte şeffaf yönetiliyor. Her türlü çalışmalar şeffaflığa uygun bir şekilde vatandaşın rahat bilgi alabileceği şekilde, ihaleler ve diğer işlemler gerektiğinde canlı yayınlarla veya vatandaşların huzurunda yapılacak ve böylelikle şaibeli durumların oluşmasının önüne geçilecek.

MANİFESTODA CUMHURBAŞKANIMIZ GÜÇLÜ KENT EKONOMİLERİNE DEĞİNDİ BU KONUYLA İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Her şehrin kendine göre değeri var. Bizim daha önceki seçimlerimizde marka şehirler sloganımız vardı. Şehirlerin bir kimliği olmalı her şehrin kendine göre bir yapısı var. Kahramanmaraş şair ve yazarlarıyla nam salmış ve Türkiye’nin fikir, düşünce ve edebiyat dünyasına katkıda bulunarak iz bırakmış bir şehir. Dolayısıyla bizim şehrimizin kimliği tarihi dokusuyla beraber meydana çıkıyor. Sadece bu yetmiyor. Ekonomik alanda da bir takım gelişmeler gerekiyor. Geriden itibaren Kahramanmaraş’ın gelişiminde neler ön plana çıktıysa bunları da unutturmadan güçlendirerek beraber taşımak gerekiyor. 24 Haziran seçimlerinden bu yana ülke bir takım badireler atlattı. Güçlü bir ekonomi beraberinde kültürel, tarihsel ve sosyal birçok projeyi birlikte canlandıracak. Bununla beraber yeni düzenlemelerde rutinin dışında projeler geliştirilecek. Bu 11 madde aslında tamamıyla bir biriyle bütün maddeler. Her biri farklı başlıklar içeriyor olabilir ama sonuçta birbirine atıfta bulunan bir gelişme gösteriyor.

İTTİFAKLA İLGİLİ HER PARTİ KENDİ MECLİS ÜYESİNİÇIKARACAĞI KONUSUNDA SÖYLEMLER VAR BU KONUYLA İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Cumhur ittifakı durduk yere ortaya çıkmış bir yapılanma değil. 15 Temmuz sürecinden sonra milletimizin oluşturduğu ve partilerin genel merkezlerinin bir araya gelerek kurduğu bir ittifak. Dolayısıyla 24 Haziranda Türkiye’nin bekası için elini taşın altına koymuş ve bir netice elde edilmiş. Seçimlerde de cumhur ittifakı yine beraber çalışmasına devam ediyor ve Türkiye’de birçok il ve ilçede ortak bir uzlaşı kültürüyle hareket ediliyor. Bununla birlikte her yerde AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi kendi meclis üyesi aday listesini hazırlayacak akabinde bir seçim sürecine girilecek. Kahramanmaraş’ta büyükşehirle birlikte 9 ilçemiz AK Parti adayları 2 ilçede Milliyetçi Hareket Partisi adaylarıyla seçimlere hazırlanıyor. Her parti kendine özgü programıyla çalışıyor. Yeri geldiğinde birlikte program yapılacak.

İTTİFAKIN TABANDA KARŞILIĞI VAR MI?

24 Haziran seçimlerinde karşılığını gördük. Bu seçimde de göreceğimize inanıyorum. Meclis üyelikleri farklı olduğu için bu seçimde bir zarfa 4 veya 3 oy atılacak. Dolayısıyla bir muhtarlık bir belediye meclis bir ilçe belediye ve büyükşehir belediye başknalığı oyu var. dolayısıyla halkımızn bunu iyi takip etmesi ve anlatılanları iyi uygulaması gerekiyor.

YENİ SİSTEMİN AVANTAJLARI VAR MI?

Önemli olan belediye başkan adaylarımızın ve büyükşehir belediye başkan adayımızın projelerini şehre dair düşündüklerini kısa orta ve uzun vadede yerine getirmek üzere çaba sarfetmesi ve bununla birliktede kurumlar ve bakanlıklar nezdinde harekete geçirilmesi. Yerel yönetimler politikalar kuruluda buna katkı sağlayacaktır. Belediye başkan adayımız belediyeler birliğindeyken, belediyelerle ilgili mevzuatı çok iyi bilen sadece bu konuda değil kontrolörlükten müfettişliğe, kontroölerler başkanlığı gibi bir çok alanda görev yaptığı için herşeye vakıf olan ve bu bilgi ve becerisini şehrin yönetimine dair katkıda bulunacağını düşündüğümüz içinde bizim için önemli

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.