Amerika sinsi plan için vakit kaybetmiyor

Amerika sinsi plan için vakit kaybetmiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2017 09:16
Amerika sinsi plan için vakit kaybetmiyor

Suriye'de PKK'nın kontrolündeki bölgelerde askeri üs kurma çalışmalarını sürdüren ABD, askeri lojistik malzemeleri bölgeye sevk etti.

 ABD’nin Ortadoğu’daki üslerinden uçaklarla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) denetimindeki Erbil Havalaanı’na indirildikten sonra Semelka Sınır Kapısı’ndan geçirilerek Suriye’ye gönderildi. ABD, son 48 saatte askeri malzemeleri taşıyan 21 TIR'ın sevkiyatını gerçekleştirdi.Bölgedeki kaynaklar ilk sevkiyatın Haseke üzerinden terör örgütüYPG'ye gönderileceğini belirtti.

DEAŞ karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay John Dorrian’ın önceki gün yaptığı “(YPG’ye) Verilecek silahların bir kısmı zaten bölgede ve bir kısmının çok hızlı şekilde dağıtımına başlanmış bile olabilir” sözlerinin ardından dün Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’ya ilk sevkıyatın yapıldığı iddia edildi. Pentagon’dan henüz sevkıyatın başladığına dair açıklama gelmedi.

İspanyol yapımı havanlı zırhlı

İlk sevkiyatta İspanyol firması Expal’in ürettiği EIMOS 81mm Havan monteli, 4x4 URO VAMTAC zırhlı araçlar ile bir miktar TOW anti-tank füzesi gönderildi. Pentagon da ilk sevkiyatı doğrularken DEAŞ Karşıtı Koalisyon Güçleri’nin Sözcüsü Amerikalı Albay John Dorrian, YPG’ye verilecek silahlar arasında havan topu ve tanksavar bulunacağını söyledi.

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.