Alzheimer ve Demans hastalarına dijital destek

Adıyaman Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak geliştirilen uygulama sayesinde Alzheimer ve Demans hastaları için akıllı saat ile mobil takip uygulaması geliştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2021 15:10
Alzheimer ve Demans hastalarına dijital destek

Bu uygulamayla vatandaşların önemli bir ihtiyacının ortadan kaldırılan Adıyaman Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği de taşıyan ‘Alzheimer ve Demans Hastaları İçin Akıllı Saat ile Mobil Takip Uygulaması’ hakkında bilgi veren Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, bu uygulama ile Alzheimer ve Demans hastalarına takılacak olan akıllı saatler ile yakınlarının telefonlarına yüklenecek olan uygulama sayesinde hastalarının anlık konumlarının takip edilebileceğini söyledi.

“ALZHEİMER VE DEMANS HASTALARI ANLIK TAKİP EDİLEBİLECEK”

Alzheimer ve Demans hastalığı olan vatandaşlar ile yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdikleri bu projede ciddi desteklerini gördükleri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile ekibine de teşekkür eden Başkan Kılınç, “Alzheimer ve Demans hastaları genellikle günlük yaşamları sırasında gezinti amaçlı evlerinden çıktıklarında geçtikleri yolu, güzergâhı unutarak geri dönememektedirler. Bu hem kendilerine hem de yakınlarına büyük sıkıntılar doğurmaktadır. Hatta bazen bu kayıplar maalesef ölümle bile sonuçlanabilmektedir. Bundan dolayı bir çalışma başlatan arkadaşlarımız, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden uzman bir ekiple birlikte önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu uygulama sayesinde hastaların hem gezintileri engellenmeyecek, hem de hasta yakınları hastalarının anlık konumlarını takip edilebilecekler. Bu uygulama ile hasta belirli bir sınırın dışına çıktığında, düştüğünde veya uzun süre hareketsiz kaldığında hasta yakınlarının telefonlarına bildirim gelecek. Herhangi bir kaybolma durumu söz konusu olduğunda da akıllı saatin GPS sinyalleri sayesinde bulunması mümkün olacak. Akıllı saat sayesinde kişinin anlık olarak nabız ve ateş verileri de alınabilecek. Ayrıca yine bu saat sayesinde kişiyle anlık görüntülü ve sesli görüşme imkânı da sağlanabilecek. Bu önemli ve anlamlı projenin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin hanımefendiye ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

adiyaman-belediyesi-ile-gaziantep-buyuksehir-belediyesi-tarafindan-ortak-gelistirilen-uygulama-sayesinde-alzheimer-ve-demans-hastalari-icin-akilli-saat-ile-mobil-takip-uygulamasi-gelistirildi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.