Almanya'daki saldırının ardından büyük bir skandal çıktı!

Almanya'daki saldırının ardından büyük bir skandal çıktı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2017 15:30
Almanya'daki saldırının ardından büyük bir skandal çıktı!

Almanya'da Borussia Dortmund futbol takımının otobüsüne saldırının ardından skandal çıktı. Saldırganın takımın borsadaki hisselerini düşürerek yatırımlardan kâr elde etmeyi amaçladığı öğrenildi.

Almanya Federal Başsavcısı tarafından yapılan açıklamada, Almanya ve Rusya vatandaşlıkları olan ve isminin Sergei V. olduğu belirtilen 28 yaşındaki şahsın saldırıdan önce Borussia Dortmund opsiyonu satın aldığı belirtildi.
Şüphelinin kredi kullanarak Borussia Dortmund hisselerini daha önceden belirlenmiş bir fiyata satmasına imkanı sağlayan 15 bin opsiyon satın aldığını kaydedilen açıklamada, "Eğer Borussia Dortmund hisseleri büyük miktarda değer kaybetseydi, kâr yatırımın birkaç katı olacaktı" denildi.

Herhangi bir oyuncunun ciddi şekilde sakatlanması veya ölmesinin böyle bir sonuç doğuracağı belirtildi.

Dortmund hisseleri saldırıdan bir gün sonra 12 Nisan'da yüzde 1.8 yükselirken, 2017'de de şu ana kadar yüzde 2 oranında yükseldi.

Kulüp otobüsü 11 Nisan'da patlamaların olduğu sırada Monaco AC ile Şampiyonlar Ligi maçı oynamak üzere stadyuma doğru hareketlenmiş, patlamalar İspanyol savunma oyuncusu Marc Bartra'yı sakatlamış ve maçı da bir gün erteletmişti. Savcılar, saldırının ardından bölgede bırakılan üç mektubun ne kadar gerçekçi olduğu konusunda şüphelerini dile getirmişlerdi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.