ALİ EKEN: GENÇ GİRİŞİMCİLERİN ÖNÜ MUTLAKA AÇILMALI

Demir çelik sektöründe faaliyet gösteren İşadamı Ali Eken, özellikle sivil toplum kuruluşlarında gençlere görev verilmesi gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
ALİ EKEN: GENÇ GİRİŞİMCİLERİN ÖNÜ MUTLAKA AÇILMALI

 Ali Eken kimdir?

1984 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. İlköğretimi Fatih İlköğretim Okulu, ortaokulu Kahramankent Koleji, liseyi ise Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Mersin Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Üniversiteden mezun olduktan sonra yabancı dil eğitimi için 6 ay kadar Malta’da kaldım. Yurtdışından döndüğüm günden bu yana Eken Demir Çelik’te iş hayatıma devam ediyorum.

Eken Demir Çelik kimdir?

Eken Demir Çelik; 1990 yılında, 70 metrekarelik bir alanda da babam Mehmet Eken tarafından kurulmuş; demir, çelik ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren bir firmadır. Geçen bu 23 yıllık zaman zarfı içerisinde; gerek satış ağı, gerek işlem hacmi, gerekse ürün çeşitliliği olarak her geçen yıl yükselen bir ivmeyle bu günkü bulunduğumuz noktalara kadar geldik.

Eken Demir’in vizyonu ve misyonu ile ilgili bilgi verir misiniz?

Her şeyden önce firmamız en kaliteli ve en ucuz mamulü müşterilerimize en hızlı şekilde tedarik etmeyi amaçlar. Hiçbir zaman ‘Hedefimize ulaştık.’ şeklinde bir düşüncemiz olmamıştır. Çünkü kendimize hep imkânsız hedefler koyduk. Buda bize her defasında, daha kaliteli ve ucuz mamulü müşterilerimize sunma fırsatı verdi.

Hedefler arasında neler var?

Elbette Kahramanmaraş’ta sektörümüz adına lider konumda olmamız bizi yeni hedeflerden geri koymuyor. Meslektaşlarımız arasında en büyük çeşitliliğe ve portföye sahip bir firmanın da böyle düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Zaten Kahramanmaraş’ın sektör olarak lokomotifi olan tekstil fabrikalarının ve çelik üreticilerinin en büyük tedarikçisi konumunda olmamızda beni bu noktada haklı çıkarıyor. Hedeflere gelince; söylediğim gibi, her zaman bir üst noktaya ulaşmak birincil hedefimiz.

Farklı bir sektöre yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?

Kesinlikle… Şu anda üzerinde çalıştığımız büyük bir projemiz var. Fizibilitesi tamamlanmak üzere.

 Bugünkü mevcut alan nedir?

 Kahramanmaraş’ta 1600 metrekaresi kapalı, toplamda 2400 metrekarelik bir alanda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Mevcut inşaatı devam eden depomuzla birlikte bu rakam 3600 metrekareye ulaşacak.

 Sivil toplum kuruluşlarında göreviniz var mı?

 Karakterim gereği sosyal olmayı çok seviyorum. Lise yıllarından beri aktif görev aldığım STK’lar var. Şu anda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Yönetim Kurulu yedek üyeliğim, Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) İnşaat Grubu üyeliğim, Kahramanmaraş Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği (KALMED) yönetim kurulu üyeliğim ve Kahramanmaraş Kahramankent Koleji Mezunlar Derneği (ÖZKAMDER) üyeliğim devam edenler arasında. Zaten düşünce olarak genç neslin STK’larda aktif görev alması gerektiğini savunanlardanım.

 

Bu bağlamda, büyüklerimizin tecrübesiyle, biz gençlerdeki dinamizmin ve enerjinin bir araya geldiği zaman yeni ve pozitif oluşumların ortaya çıkacağından şüphem yok. Büyüklerimizle ortak bir paydada buluşup, onların deneyimlerinden yararlanarak, mevcut enerji ve iş gücünü maksimum noktalara çıkartabileceğimizden eminim. Çünkü yeni nesil, başarıya aç olarak geliyor. Öyle ki; büyüklerden dinlediğim kadarıyla “Eskiden; bulgurumuzu aldık mı, tarhanamızı yaptık mı, yakacağı da ambara koyduk mu’ diye tanımladıkları bir zaman skalası var. Ama şimdi böyle bir nesil yok. Her defasında daha iyiyi ve daha üstünü isteyen bir kuşak var. Bir başka deyişle başarıya doymayan bir nesil var.

 Kahramanmaraş’ın büyük şehir olmasını nasıl değerlendirirsin?

 Her şeyden önce kentin etiketi adına büyük bir imza. Sosyal anlamda sunacağı imkânlar, maddi anlamda getirileri, turizme ve eğitime sağlayacağı katkılar, daha bilinçli bir toplum olma yolunda kent insanının ufkunun açılması. Bunlar gerçekten önemli nüanslar.

 

Bir projeniz var mı?

 

Sosyal anlamda hali hazırda yönetim kurulu üyeliğini devam ettirdiğim KALMED’in bir yurt dışı gezisi üzerinde çalışıyoruz. Sağ olsun başkanımız Sn. Tekin Alparslan Bey’de bu konuda desteğini esirgemiyor.

 Genç Girişimciler Kurulu’nda neler yapılmalı? Burada ne gibi eksiklikler görüyorsunuz? Bunun memlekete kazanımı var mıdır?

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu içerisinde birçok değerli sanayici ve iş adamını barındırıyor. Üyeler ile periyodik olarak yapılacak bir toplantıda, özellikle kentin vizyonunu ve duruşunu değiştirecek yeni fikirlerin, yeni oluşumların ortaya çıkacağına inanıyorum. Düşüncelerimden eminim ki; bir bayrak yarışı olarak nitelendirdiğim bu arena da, biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak, başarı biz gençler için kaçınılmaz olur. Çünkü herkes bu başarı sahnesinde yer almak ve ipin ucundan tutmak istiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum