Akşener’in İP’ini bırakan bırakana

FETÖ’ye destek verdiği komuoyunca bilinen isimleri bünyesinde barındıran İYİ Parti’den son 7 ayda, 3 il başkanı, 14 ilçe başkanı, 5 millet vekili adayı ve 8 kurucu üye istifa etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2018 12:07
Akşener’in İP’ini bırakan bırakana

Cumhur başkanlığı ve meclis seçimleri için muhalefet adaylarından İYİ Parti’de büyük çözülme başlıyor. Toplama bir listeyle siyasete hızlı bir giriş yapmaya çalışan İYİ Parti Türkiye genelindeki örgütlenmelerinde art arda gelen istifalar ile sarsılıyor. Geçtiğimiz yıl ekim ayında kurulan İP’teki kriz , milletvekili adaylarının açıklanması ile başladı. Milletvekili adaylarının açıklanmasından sonra listelerde yer almayanlar ya da aday gösterilenleri beğenmeyenler Meral Akşener’i bırakmaya başladı. Kurulduğu ilk günden bu yana sosyal medya desteğini arkasına alarak yürümeye çalışan İP, yolu henüz yarılayamadı bile. Türkiye siyasetinde söz sahibi olma misyonu ile yola çıkan İP, bu yolda 3 il başkanı, 14 ilçe başkanı, 5 milletvekili adayı, 8 kurucu üye ve 874 parti üyesini kaybetti. Ayrılmalara yönelik en büyük sebep ise yürütülen siyaset olarak ifade ediliyor.

Son istifalar Manisa’dan

24 Haziran erken seçimine günler kala Manisa’nın Salihli ilçesinde İP İlçe Gençlik Kolları’nda çok sayıda istifa yaşandı. İP Salihli Gençlik Kolları başkanı İlyas Çınar, istifa edenlerin sayısının ise 250 olduğunu belirtti. Manisa Kent Meydanı’nda partiden istifa edenlerle birlikte basın açıklaması yapan İlyas Çınar, “ Milliyetçilikten ve vatanseverlikten uzak bir yönetim sebebiyle partimizden istifa ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.