Akpazı'nın faydaları, Akpazı nedir, Akpazı nasıl tüketilmeli?

Akpazı nedir? Akpazı ne işe yarar? Akpazı nasıl kullanılır? Akpazı nerede yetişir? Akpazıyı kimler kullanabilir? Akpazı şifası? Akpazı nelere faydalıdır? İşte haberin detayları...

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2020 11:40
Akpazı'nın faydaları, Akpazı nedir, Akpazı nasıl tüketilmeli?

Hasat Zamanı Ve Şekli: Yaz boyunca ve bitki yeşil kaldığı müddetçe toplanır. Gerekse kurutulur.

Kurutma Usulü: gölgede kurutulur.

Kullanma Usulü: Taze olarak pişirilip yendiği gibi, kuru bitkiden 12 gr yarım litre suda haşlanıp iki günde tüketilir.

Kullanılan kısımlar: toprak üstü kısımlar.

Şifası: halk arasında mayasıl, anjin ve deri iltihaplanmasına karşı kullanılır.  

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: bazı varyeteleri vardır.

Yetişme ortamı: yol kenarları, çit dipleri, harabe yerler, otlu nemli yerlerde bulunur.   

Muhteviyatı: Protein, albuminli maddeler, karotin, yağlar, C vitamini, leusin, betain eterik yağ ve kolesterin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.