Akın akın gidiyorlar! Türkiye'den ayrılanların sayısı...

Akın akın gidiyorlar! Türkiye'den ayrılanların sayısı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2017 15:04
Akın akın gidiyorlar! Türkiye'den ayrılanların sayısı...

Ramazan ayı ve bayramı ülkesinde geçirmek isteyen Suriyeliler'in Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkışları devam ediyor. 1 Haziran’da başlayan çıkışlarda bugüne kadar gidenlerin sayısı 25 bini geçti.

Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapan Hüseyin Abbas, 2  yıldır Antalya’da yaşadığını Ramazan ayı ve bayramı Suriye’de bulunan anne ve babası ile  birlikte geçirdikten sonra tekrar döneceğini söyledi.

Gidenler arasında Konya, Antalya ve Mersin ile Hatay’ın ilçelerinden gelenlerinde bulunduğu Suriyeliler'in bazıları ise Kurban Bayramı’nı da ülkesinde geçirmeyi planladığını belirtirken, Ahmet Zua ve Mahmut Vatfa ise iç savaş nedeniyle geldikleri Türkiye’de huzur içinde yaşadıklarını söyledi. Suriyeliler, “Ramazan ve bayram izni verildi. Gidip tekrar gelebileceğiz. İsteyenler Kurban bayramını da Suriye’de geçirebilecekler. Bize yakınlarımızla bayramlaşma imkanı veren Türkiye’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı’nda bir yanda Jandarma diğer yanda Gümrük Muhafaza Memurları güvenlik önlemi alıyor. Muhafaza memurları çıkış yapacak olanların geçici koruma kimlik belgesi veya pasaportunu kontrol ederek gümrük alanına gönderiyor.

Cilvegözü’nden günde ortalama 1500- 2000 kişi çıkış yapıyor. Hatay Valiliği’nin planladığı takvim çerçevesinde 1 Haziran günü başlayan ve saat 12.00’e kadar devam eden çıkışlar 23 Haziran gününe kadar sürecek.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.