Akçaağaç'ın faydaları, Akçaağaç nedir, Akçaağaç nasıl tüketilmeli?

Akçaağaç nedir? Akçaağaç ne işe yarar? Akçaağaç nasıl kullanılır? Akçaağaç nerede yetişir? Akçaağacı kimler kullanabilir? Akçaağaç şifası? Akçaağaç nelere faydalıdır? İşte haberin detayları...

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2020 11:40
Akçaağaç'ın faydaları, Akçaağaç nedir, Akçaağaç nasıl tüketilmeli?

Hasat Zamanı Ve Şekli: Dal kabukları son baharda soyulur, yapraklar yaz boyunca toplanır körpe dallar yaz başlangıcında, özsuyu ağaç delinerek, çiçekler çiçeklenme zamanında ve kerestesi kesim sonunda elde edilir.

Kurutma Usulü: gölgede kurutulur.

Kullanma Usulü: kerestesi sesi aksettirici olduğundan müzik aletleri yapımında ve ayakkabı çivisi, mobilya, makine, gemi, alet, edevat, kaplama, torna mamullerinde kullanılır. Kabuklar idrar söktürücü, ishal kesici olarak 10 gr yaprak yarım litre suda kaynatılıp günde 3 kez çorba kaşığı alınır. Saçlar için banyo yapılır. Özsu çıkartılıp kullanılır. Bazı cinslerden sarı ve siyah boya yapılır.

Kullanılan kısımlar: kabuk, yaprak, çiçek, özsu, kereste.

Şifası: idrar söktürür, ishali keser, göz iltihaplarını gidericidir. Organizmayı kuvvetlendirir.

Zehirlilik durumu: a. Negundonun yapraklarında ve körpe dallarında zehirli alkoloitler mevcuttur. Hayvanlarda zehirlenme yapabilmektedir.

Çeşitler: Latincelerinde belirtildi. A. Sarccharum ve A. Saccharınum türlerinden yılda 3 kg şeker elde edilebilmektedir. Kuzey Amerika’da bulunur.

Yetişme ortamı: Orman içi ve eteklerinde, park ve bahçelerde, derin topraklarda yetişir.  

Uyarılar: çeşit seçimimde uzmana danışılmalıdır.  

Muhteviyatı: Sepi maddeleri, ksantopil, neopantin, karotin, vigolaxantin, C vitamini, özsuda şekerler, tohumlarda katı yağ bulunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.