AKBOLAT: DOĞALGAZ KULLANILAN EVLERDE PVC OLMALI

Önder Dekor ve Doğrama firma sahibi Sedat Akbolat: DOĞALGAZ KULLANILAN EVLERDE PVC OLMALI

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
AKBOLAT: DOĞALGAZ KULLANILAN EVLERDE PVC OLMALI

Önder Dekor kimdir? Ne zaman kuruldu?

Önder Dekor, Sedat Akbolat ve Cahit Akpolat iki kardeşin girişimiyle, 1995 yılında kuruldu. Önce alüminyum panjur olarak başladık. Daha sonra PVC, demir işleri, çelik kapı işleri, duşa kabin derken biraz genişledik. Ne kadar genişlediğimizin kararını herkes kendi verebilir.

Bugün itibariyle Önder Dekor neler yapıyor?

Bugün itibariyle Önder Dekor PVC işi yapıyor. Evlerimizde PVC çok önemli bir malzeme ama malaseef bizim arkadaşlarımız bunu yeterince bilmiyorlar. Aslında PVC, rüzgâr estiğinde içerde sessizce oturabileceğimiz, dışarıda soğuk fırtınalar eserken içerde soba yanmasa bile kendi nefesimizle ısıtabildiğimiz bir mekân yaratır. Bunun yanında alimünyum doğrama işi yapıyoruz, cam balkon ve duşa kabin yapıyoruz.

Biz neden PVC kullanmalıyız?

Birinci şık ahşap sıhhi, PVC sıhhate karşı bir şey değil insanın sağlığına zararlı da değildir. Sadece doğru kullanıp doğru kullanmamak vardır. Bir eve giriyoruz pencereler kapalı 15 gün sonra gidin bu eve pencereyi açmadan kapıyı açın burnumuza bir koku gelir. Duvar yağlı boya, yerdeki malzemenin içinde, giydiğimiz pantolonda, gömlekte, ayakkabıda da plastik var. Hepsinde var karışım, ama önemli olan, burayı havalandırmaktır. O pencereyi günlük açıp bu evin havasını değiştirebilmektir. Ahşap pencereler hava geçirdikleri için evin havası değişir. O koku o yüzden olmazdı.

Doğalgaz kullanan bir ev PVC kullanmalı mıdır?

Kesinlikle kullanmalıdır. PVC eğer doğal gazla ısınmaya çalışıyorsa doğal gazla ısınmak için baya bir külfet getiriyor. Kaloriferde de aynısı, doğal gazda da aynısıdır. Ama PVC’li bir evde pencereler hava geçirmiyor ve kaliteli bir şekilde yapıldıysa toplumumuzun bilmediği bir özellik var. Camda bile fark var. Konfor cam dediğimiz, gerçek kaliteli camlar var. Ama biz hep ısı camla gittiğimiz için o camların farkında değiliz. Bazı müşterilerimiz bize diyor. Burası sıcak, burası Sibirya mı? Alakası bile yok. Bu ay 150 liralık fatura yerine 50 lira versek veya devletimize giren metre küpte biraz düşürüp ekonomiye biraz katkımız olsa kötü mü olur? PVC’ye bir kere verirsin doğal gaza ömür boyu veririsin. Burada PVC bir anlamda yalıtım demektir. Duvardaki bir köpüğün yalıtım oranı varsa pencerenin de o şekilde olması gerekir. Ama PVC’nin yanında şunu unutmamak gerekir: Yeni kalite camlar var sine cam dediğimiz konfor cam dediğimiz ısı cam var. Bunlardan kullanılırsa %80 dört dörtlük yalıtım alınır. Ama normal ısı cam kullanılırsa %30 yalıtım alınır. PVC kalitesi kadar kullanılan cam da çok önemlidir.

Firma olarak bu son söylediğinize ne kadar dikkat ediyorsunuz?

Biz 1995 yılından beri bu işi yapıyoruz veya yaptığımıza inanıyoruz. Bizim kendi çevremiz ve müşteri çevremiz bizi bilir. Kesinlikle ucuz malzemeye gitmeyiz. İsteyen müşterilerimize ise ‘Diğer firmalara bakın, bizde yok.’ cevabını veririz. Önce biz kendimiz ikna olmalıyız ki sonra karşımızdaki insan ikna olsun. Biz ikna olmadan karşımızdakini ikna edemeyiz.

Firma olarak hizmet kalitesinden bahseder misiniz?

Bizim her zaman iki kardeş bir çizelgemiz vardır. Elimizden gelenin en iyisini yapmak değil, gücümüzün yettiği kadar, aklımızın erdiği kadar, insanların fikrini aldığımız kadar en iyisini yapabilmektir. Hatasız insan yoktur, hatasız işçi de yoktur. Ama bunu telafi edebilmek lazımdır. Örneğin benim kendi iş yerimde numunelerim var. Numunelerimin içerisinde iki tanesi, hatta bunların yüzünde folyo vardı, folyoyu sökünce iki tanesinde çizik gözüktü. Biz bunları sökmedik ki biz insanız, hata yapabiliriz. İnsanlar bire bir görsün, ama takıldı bitti, bitmedi. O malzemeyi alıyoruz ve götürüp tekrar düzeltip yenisini getiriyoruz. Ticaret, yalıtım bunların hepsi birbirini tamamlayan şeylerdir. Yalıtım için PVC’li pencereleri tavsiye ediyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.