AK Partili Milletvekili Adaylarına Bombalı Tuzak

Diyarbakır’da dün seçim çalışması yürüten AK Parti Diyarbakır milletvekili adaylarının geçişi sırasında patlatılmak üzere teröristler tarafından yola döşenen iki el yapımı bomba son anda fark edildi. Bombaların fark edilmesi olası bir faciayı engelledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2015 12:22
AK Partili Milletvekili Adaylarına Bombalı Tuzak

Edinilen bilgilere göre, olay, dün Diyarbakır’ın Hani ilçesinde meydana geldi. AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Galip Ensarioğlu, Alaattin Parlak ve Fatih Kayhan, bir grup partiliyle birlikte seçim çalışması yapmak üzere Hani ilçesine doğru yola çıktı. AK Partililerin gelişini haber alan teröristler, konvoyun geçişi sırasında patlatılmak üzere geçiş güzergahlarına iki ayrı el yapımı bombalı tuzak kurdu.

Teröristlerin, Aksalkan ve Mıbırdaş köyleri arasında kurdukları ilk tuzağını, burada kontrol yapan geçici köy korucuları fark etti. Korucuların durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, AK Partililerin içerisinde bulunduğu araçları henüz olay yerine varmadan durdurarak, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Daha sonra bomba kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlamanın etkisiyle yolda oluşan çukur, iki kamyon mucur dökülerek kapatılabildi.

Teröristlerin ikinci tuzaklarını ise ilçenin Kaygusuz beldesi yakınlarında kurdu. Burada da bir menfeze yerleştirilen el yapımı bomba, jandarmanın dikkati sayesinde fark edildi. Buradaki bomba da henüz konvoy varmadan kontrollü bir şekilde patlatıldı. 

 

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.