AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Süleyman Soylu açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ünal, Süleyman Soylu'nın CHP'li il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması yönelik ifadelerini, "Sayın Bakan gerekli açıklamaları yapar" sözleriyle yorumladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2018 09:40
AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Süleyman Soylu açıklaması

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Mahir Ünal açıklama yaptı.

Ünal, Süleyman Soylu'nın CHP'li il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması yönelik ifadelerini, "Sayın Bakan gerekli açıklamaları yapar"sözleriyle yorumladı.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının ülkeye ve millete hayırlar getirmesini temenni eden Ünal, cumhurbaşkanlığı seçiminde yurt dışı oyları dahil yüzde 52,59 oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletin yüksek teveccühüyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk cumhurbaşkanı seçildiğini dile getirdi.

AK Parti'nin yurt dışı oyları dahil yüzde 42,56 oy oranıyla seçimden birinci çıktığını hatırlatan Ünal, milletvekili seçilenleri tebrik etti, Meclis çalışmalarında başarı diledi.

Ünal, toplantıda, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığının seçim değerlendirmeleri kapsamında MKYK'de istişarelerde bulunulduğunu bildirdi.

SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLAMASI

Ünal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Valilere talimat verdim, CHP’li il başkanlarını şehit cenazelerinde protokole almayın dedim’açıklamalarına yönelik, “Seçim öncesinde Türkiye siyasetin getirdiği rekabetin sonucu olarak siyasi gerilimler yaşanabilir. Seçim günü ve gecesi de bu gerilimler devam etti. Bizim ısrarla altını çizdiğimiz demokratik siyaset vurgusu, siyaset kurumunun asli sorun çözücü olduğu vurgusu, bütün bunlar Türkiye’nin sağlıklı bir şekilde seçimi gerçekleştirmesi ve bizim yüzlerce yani bugün 1877’den bugüne kadar devam eden Türkiye’nin bir seçim tecrübesi var. Bunların meşruiyetinin tartışmaya açılmaması, birtakım bölücü terör örgütüne müzahir yapıların yaptığı siyaset biçimi bunların hepsi konuşuldu ama seçimden sonra bir olay oldu. Ağrı’da bir bakkal AK Parti’ye oy verdiği için bölücü terör örgütü tarafından elektrik direğine asılarak vahşice infaz edildi. Sakarya’da bir köpeğe işkence edildiği için tüm Türkiye ayağa kalktı ve tepki verdik. Ama PKK terör örgütünün bölgede HDP oy kaybettiği için bölgeye gözdağı vermek adına Ağrı’da işlediği bu vahşi cinayete, siyasi tercihinden dolayı bir insanın vahşice katledilmesine yönelik HDP veya CHP’den tepki geldi mi? Yıllardan beri bölgede demokratik siyasetin işlemesine fırsat tanımayan, imkan vermeyen, baskı ve infazlarla bölgede terör estiren ve bunun siyasi uzantısı olan HDP’nin neler yaptığını, terör seviciliği hangi noktaya getirdiğini biliyoruz. Bunun yanına CHP’nin de eklenmesini kabul edemiyoruz. Bu son olay karşısında CHP’nin tavrını ve tutumunu CHP’ye oy verenler de kabul etmiyorlar” dedi.

'AÇIKLAMAYI SAYIN BAKAN YAPAR'

Türkiye terörle mücadele ediyor, İçişleri Bakanlığı da terörle mücadeleyi başarılı bir şekilde sürdürüyor. Şu anda İçişleri Bakanlığımız, İçişleri Bakanımız bu terörle mücadele sürecini yürütürken bu sürece yönelik bizim bazı tevillerde bulunmamız doğru olmaz. Sayın Bakan'ın neden bu tepkiyi verdiğini sayın bakana bırakmak lazım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.