Ağız ve diş sağlığı hususunda Türkiye, Avdupa’dan daha önde

Kahramanmaraş’ta Diş Hekimliği yapan Alaettin Mahir Şişman gazetemize ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2018 10:44
Ağız ve diş sağlığı hususunda Türkiye, Avdupa’dan daha önde

HABER: ALİ HAN DELİGÖZ

Dicle Üniversitesi mezunu olan Şişman; “Mezun olduktan sonra Kamu kurumlarında ve Milli Eğitimde Diş Hekimi olarak görev yaptım. Diş Hekimleri Odası Başkanlığı yaptım. 2011 yılında kendi özel polikliniğimi açarak vatandaşlarımıza ağız ve diş sağlığı hususunda hizmetler ve bilgiler vermekteyiz. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili vatandaşlarımız tarafından birçok uygulama yanlış yapılıyor. Diş nasıl fırçalanır? fırça sertlik oranı nasıl olmalıdır? diş macunu bir fırçalamada ne kadar kullanılmalıdır? yönünde yanlışlıklar ve bir birlerinden kulaktan dolma bilgilerle uygulama kesinlikle yapılmamalı ve profesyonel kişilerden yardım alınmalı. Kesinlikle dişler sabah ve akşam olmak üzere iki kez fırçalanmalıdır. Bir çok dış fırçalama tekniği var ve bu tekniklere uyulmalı. Sabah kahvaltı edilmese dahil dişler fırçalanmalı. Çünkü gece sabaha kadar ağızda bakteri plağı oluşmakta, bu bakteriler ağız ve diş sağlığı açısından sabah kalkıldığında temizlenmeli.

Türkiye ağız ve diş sağlığı yönünden diş hekimleri ve diş teknisyenleri Avrupa’dan bir adım daha öndedir. Hem gurbetçi vatandaşlarımız hem de yurt dışından bir çok hasta biz Türk Diş Hekimlerine müdahale ettirmektedir. Gerek teoride gerekse de pratik yönünde hastalarımıza daha profesyonel bir şekilde yardımcı olabilmekteyiz. Personel bakımından bir kısım problemler yaşıyoruz. Diş teknisyenleri ve ağız ve diş sağlığı ile ilgili kurumlarımızdan mezun olan arkadaşlarımız yetersiz kalıyor. iş olanakları minimum düzeye iniyor. Bizler genel olarak kendi yetiştirdiğimiz personellerimizle işlerimizi yürütüyoruz” dedi.

İMPLANT NEDİR?

Şişman implant ile ilgili şu bilgileri verdi; “Günümüzde insanlarımız yoğun bir şekilde diş kaybı sorunlarıyla karşıyor. Diş protezlerinden şikâyetler alıyoruz ve implanta karşı bir önyargı tutumu sergilediklerini görüyoruz. İnsanlarımızın aslı olmayan bilgilerle bir birlerini donattıklarını görüyoruz. İmplant uygulaması diş çekimi operasyonundan daha kolay ve acısız olarak yapılabilmekte. Çene yapısına göre sadece operasyon süreleri farklılık göstermektedir. Süreler halk arasında göz önüne alınarak önyargı oluşmasına sebep olmuş. İmplant titanyum dediğimiz kemikle kaynaşan bir madde ve herhangi bir alerjik reaksiyon göstermeyen bir maddedir. Her çeneye implant uygulanabilmekte ve çene kemiği zayıf olan vatandaşlarımıza gerekli alt yapı hazırlanarak implant uygulamasını profesyonel olarak yapıyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.