Ağaç Kavunu'nun faydaları, Ağaç Kavunu nedir, Ağaç Kavunu nasıl tüketilmeli

Ağaç Kavunu nedir? Ağaç Kavunu ne işe yarar? Ağaç Kavunu nasıl kullanılır? Ağaç Kavunu nerede yetişir? Ağaç Kavunu kimler kullanabilir? Ağaç Kavunu şifası? Ağaç Kavunu nelere faydalıdır? İşte haberin detayları...

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2020 11:40
Ağaç Kavunu'nun faydaları, Ağaç Kavunu nedir, Ağaç Kavunu nasıl tüketilmeli

Hasat Zamanı Ve Şekli: meyveler olgunlaştığında toplanır.

Kurutma Usulü: çekirdekler gerektiğinde güneşte kurutulur.

Kullanma Usulü: suyu çıkarılarak, reçel veya marmelat yapılarak, kabuklar toz halinde veya kaynatılarak, çekirdekler toz halinde kullanılır.

Kullanılan kısımlar: meyve eti, mkabuk, çekirdek, yaprak, çiçek tomurcukları.

Şifası: meyve etinden reçel, marmelat; çekirdeklerinden mide rahatsızlıklarında ve kurt düşürücü olarak faydalanılır. Çiçek tomurcuklarından reçel yapılır. Soğuk algınlıklarında faydalanılır. Diş ve diş eti sağlığında da kullanılmaktadır. Halk arasında kabuğunun külü cüzam hastalığında, kabuğun suyu yılan sokmalarında dahilen ve haricen kullanılmaktadır.

Zehirlilik durumu: zehirli değildir.

Çeşitler: tatlı ve ekşi türleri vardır.

Yetişme ortamı: ılıman iklim meyvesidir. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde serbest halde yetişmektedir.

Uyarılar: meyve çiğ olarak tüketildiğinde hazmı güçtür.

Muhteviyatı: meyve şekeri, meyve asidi, acı maddeler, C vitamini, esans vb.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.