Afşin’de ilkler gerçekleşmeye devam edecek

Afşin Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, Afşin ilçesine yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlattı. Afşin’in tarihi ve coğrafi önemini vurgulayan Güven, bu değerleri avantaja çevirecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2019 11:14
Afşin’de ilkler gerçekleşmeye devam edecek

Cumhur İttifakı bünyesinde MHP Teşkilatı ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Güven, Afşin’de Cumhur İttifakı performansını tam olarak sahaya yansıttıklarını söyledi. Güven; “24 Haziran seçimleri İttifak açısından bir provaydı. Hem tabanda hem de tavanda ittifak sağlamdı. İnsanlar bir şaşkınlık yaşadılar, bu şaşkınlık da geçmeye başladı. Birbirimiz ile tatlı bir yarış halindeyiz. Hem MHP İlçe Başkanımız hem de MHP teşkilatı ile uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Zor işleri herkes kendi yapmak istiyor. Herkes elini taşın altına koyabiliyor. İlçe başkanlarımız ile gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Birlikte hareket ediyoruz. Özel çalışmalarımızı da birlikte yapıyoruz. Afşin’de Cumhur İttifakı performansını tam olarak sahaya yansıtıyoruz” dedi.

br1.jpg

AFŞİN’DE İLKLER GERÇEKLEŞTİ

Afşin Belediyesi olarak bölgede birçok projede ilki gerçekleştirdiklerini belirten Fatih Güven, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu da değerlendirdi. Güven; “Krizler belediye çalışmalarını ister istemez etkiliyor. Bu yaz bizim çalışmalarımız da etkilendi. Dışarıdan temin ettiğimiz dövize dayalı hammaddeler konusunda sıkıntılar ile karşılaştık. Ama şunu söylemek isterim ki; Afşin belediyesi biz devraldığımızda zaten bir krizin içerisindeydi. Çok fazla borç ile devraldık ve sürpriz borçlar ile de karşılaştık. Bu duruma baktığımızda 10 ağustos sonrası bizim belediyemizde abartılacak kadar bir etkilenme olmadı. Biz bir işe girerken dedik ki; ‘servetin sahibi Allah’tır, dilediğine verir’. Biz nerede sıkıştıysak bir yardım eli uzandı. Hatta çevremizden bize bu kadar tesisi, bu kadar yolu nasıl yaptığımızı soruyorlardı. Geçen yıl seçim beyannamemizin çok büyük kısmını tamamladık. Bu süreçte 2 milyon 650 bin metrekare yol tamamladık. Bizden önceki dönemlerde bu rakamlar çok daha düşük. Afşin’de eksik hissedilen birçok sosyal tesisi yerine getirdik. Semt pazarımızı hizmete açtık, bölgesel hayvan pazarımızı hizmete açtık. Birçok il belediyesinde olmayan asfalt plentimiz var. Geçtiğimiz dönemde yaptığımız bu çalışmaların önemli kısmı öz kaynaklarımız ile yapıldı. Güneş enerjisi kaynağı olan bölgedeki tek belediyeyiz. Hedefimiz önümüzdeki 5 yılda sıfır borçlu bir Afşin belediyesidir. Bugün açıklamış olduğumuz beyannamemiz saklansın ve 5 yıl sonra çıkarıp bakılsın. Tamamlanmayan vaadimiz kalmayacak. Bizim seçim beyannamesindeki vaatlerimiz insanları aldatmak için yapılmadı. Bizim amacımız ne olursa olsun belediye başkanı olmak değil, benim bir misyonum var, bunun sınırlarını AK Parti Genel Merkezimiz belirledi. Biz güçlü devlet olsun, güçlü millet olsun, güçlü Türkiye olsun diyoruz” mesajını verdi.

rabia.jpg

YENİ DÖNEMDE BAMBAŞKA BİR AFŞİN

Afşin’de temel problemlerin çözüldüğünü ve sonraki dönemde yapılacak hizmetler ile ilgili açıklamalarda bulunan Güven, Afşin’i ilklerin ilçesi yapma adına büyük adımlar atacak. Güven açıklamasında; “235 dönümlük tek parça devasa bir millet bahçesi projemiz var. Daha önce düşündüğümüz yatırımlardan bir tanesiydi bu. Bizden önceki belediye başkanlarımız bu araziyi Afşin Belediyesi’ne kazandırmak için çalışmalarını başlatmışlar. Bu çalışma da yakın zamanda sonlandı. Bu alanın içerisinde bulunan semt pazarımızı ve Kültür Merkezimizi faaliyete geçirdik. 96 dönümlük arazi üzerine kurulu Rabia Parkı’mızı içinde sosyal alanları ile birlikte faaliyete geçirdik. Projelerimizde bir takım değişiklikler yapıldı ama sözlerimizi yerine getirdik. Afşin’in geleneksel mimarisi çok geçmişe dayanıyor. Tarih sokağı projemiz bizi çok heyecanlandırıyor. 750 yıllık tarihi olan konağımızın olduğu bölgede tarih sokağı projesini hayata geçireceğiz. Biz Eshab-ı Kehf’i vakıflardan devraldık ve UNESCO bünyesine aldırdık. Biz turizmde bir pay elde etmek istiyoruz. Hem sosyal hem de ekonomik anlamda Afşin’e bir kazanım sağlamak istiyoruz. Bölgemizde vagon müze projemiz var. Bu müzelerimiz içerisinde oyuncak müzesi olacak, teknoloji müzesi olacak. 3 ya da 4 tane vagon müze yapacağız. Bunları yapabildiğimiz sürece turizm anlamında büyük bir adım atmış olacağız. Eshab-ı Kehf tek başına insanları cezbetmeye yetmiyor. Bunun yanında insanların ilgisini çekecek projeler ile turizmden pay almaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

YENİ DÖNEMDE AFŞİN’DE YAPACAKLARI PROJELERİ TANITAN GÜVEN, HEM SOSYAL HEM DE EKONOMİ ANLAMINDA AFŞİN’İ DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT HALİNE GETİRECEKLERİNİN ALTINI ÇİZDİ. İŞTE BAŞKAN GÜVEN’İN PROJELERİ VE AÇIKLAMALARI;

br-belediye1.jpg

YEŞİL ETİKETLİ BELEDİYE HİZMET BİNASI

Belediye hizmet binamızın bulunduğu yeri kent meydanı yapacağız. Büyükşehir ile birlikte yaptığımız bir meydan vardı. Yapacağımız meydan bu meydanın devamı niteliğinde olacak. Şehre kimlik oluşturacak bir figür ile birlikte insanların toplanma alanını yapacağız. Yeni belediye hizmet binamızı da kendi elektriğini üreten, ısınma ve soğutma ihtiyaçlarını kendi karşılayan bir hizmet binası planlıyoruz. Projenin tamamlanmasının ardından yeşil etiketli belediye hizmet binasını Afşin’imize kazandıracağız. Bu da Kahramanmaraş’ın ilk yeşil etiketli belediye hizmet binası olacak.

br-meydan.jpg

KENT MEYDANI

Kent meydanı projemiz bir anlamda vatandaşlarımızın toplanma mekanı olacak. Kentin kimliğini yansıtan objelerin bulunduğu bir kent meydanı düşündük. Kent meydanımız Afşin’imizi yansıtan bir proje olacak.

br-bisiklet.jpg

HİZMET GRUPLARI SİTESİ

grupları sitesi her kentin büyüklüğüne göre ihtiyacı olduğu bir alandır. Özellikle oto galericiler, mahrukatçılar gibi esnaflar mecburen şehir merkezinde faaliyet gösteriyorlar. Bu tarz işletmeler şehir içerisinde çok yer kapladığı gibi bir de yayaların hayatını zorlaştırıyor. Biz değişik alanlarda Pazar oluşturmazsak ekonomi anlamında kapalı havza olmanın zararını görürüz. Galericiler ile ilgili alışverişte bulunmak isteyen bir vatandaş o site içerisinde istediği gibi gezip ihtiyacını karşılayacak. Hizmet grupları sitesinin çok avantajlı yönleri olacak. Biz bunları hayata geçirerek bölgenin Pazar merkezi olacağız.

br-muze.jpg

AÇIK HAVA MÜZESİ

Mozaiklerimizin yerinde sergilenmesini istiyoruz. Bu konuda bir açık hava müzesi projemiz var. Açık hava müzemizin bulunduğu alan Afşin Belediyemiz tarafından koruma altında. Müze müdürlüğümüz buradaki değerlerimizi bizden istiyor, ama biz taşınmaz kültür varlığımız olarak gördüğümüz için vermek istemiyoruz.

br-vagon.jpg

VAGON MÜZE

Vagon müze projesindeki çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Bu konuda bir adet vagonumuzun tedarikini yaptık. Türkoğlu’ndan gelecek. Buradaki amacımız en az 4 müze ile yine turizme katkı sağlamaktır. Bunlardan bir tanesi çocuk müzesi olacak. Bir tanesi de bilişimin gelişmesine bağlı olarak teknoloji müzesi olacak. Gençlerimizin bu müzelerimizde sosyalleşmesini istiyoruz.

ALMAOKU DERESİ BİSİKLET VE YAYA YOLU

Bu deremiz özellikle taşkın önleme amacı ile kullanılır durumdaydı. Bu bölgenin etrafı ile birlikte sosyal bir alan kazandıracağız. Afşin’i boydan boya kat eden bir dere. Şu anda o deremizde o kadar çok su yok ama bizim Akdere projemiz ile birlikte bu derenin daha canlı hale gelmesini sağlayacağız. Bütün bunlar ile birlikte yürüyüş yolu ve bisiklet yolu projemizi hayata geçireceğiz.

br-ayrandede.jpg

AYRANDEDE PARK PROJESİ

Ayrandede bizim için doğa harikası bir bölge. Biz bura ile ilgili çok detaylı bir proje çalışması yaptık. İhaleye de çıktık ancak bölgede doğal bir alan olduğu için ihalemize katılım olmadı. Tekrar ihaleye aldık ama ekonomik olaylardan sonra müteahhit maliyet artırmak istedi. Biz buranın bir an önce ihale sürecini atlatıp, Tanır bölgesine çok güzel bir proje kazandıracağız. Biz burada küçük dokunuşlar yapacağız, bölge zaten doğa harikası bir yer.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.