ADİL AYYILDIZ: TİCARET VE SANAYİ ODASI, YETERLİ SİYASİ DESTEĞİ ALAMIYOR

Ayyıldız İnşaat Ltd. sahibi Adil Ayyıldız, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasıyla ilgili olarak, önemli tespitlerde bulundu ve sorularımızı cevaplandırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
ADİL AYYILDIZ: TİCARET VE SANAYİ ODASI, YETERLİ SİYASİ DESTEĞİ ALAMIYOR

Ticaret sanayi odaları, şehrin dışa açılan yüzüdür. Sizce, Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş’ı dışarıda yeterince temsil edebiliyor mu? Odanın faaliyetlerinden memnun musunuz?

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)’nın, şehir içerisindeki çalışmalarını çok yeterli bulmuyorum. Şehir dışındaki çalışmaları da yeterli bulmuyorum. Bundan önceki dönemde çalışmalarımız, bundan daha iyiydi. Şu anda geçmişe yönelik değerlendirme yapıldığında, birazcık onun altında kalmış gibi oldu. Kaldı ki biz kendi sorunlarımızı da, mevcut toplantılarımızda anlatıyoruz. Ben, 17. grup olan inşaat malzemeleri grubunda yönetimdeyim.

Ticaret ve Sanayi Odası’nda aktif göreviniz neydi?

17. Grup olan inşaat grubunda yönetimdeyim. Kahramanmaraş’la alakalı birçok sorunlarımızı birkaç kere dile getirdik. Ama ciddi bir şekilde üzerine düşüldüğünü görmedim. Dışarıda temsilin, öncekine göre biraz altında kaldı diyebilirim. Ama son günlerdeki siyaseten tavırlarını da beğeniyorum. Çok ciddi çalışmalar oldu, çok ciddi söylemleri oldu. Bunun devam etmesini arzu ederken beklemediğimiz bazı olaylar gerçekleşti. Yeniden bunlardan ders çıkarılarak yeniden düzeleceğine inanıyorum.

Sayın Kemal Karaküçük göreve geldikten sonra Tomsuklu ve ıslah edilmiş organize sanayi bölgeleriyle ilgili çok ciddi çalışmaları vardı. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben mimar değilim, mühendis değilim. Ama Kemal Bey’in o çalışmalarını yürekten destekliyorum. Çok yerinde ve akıllı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmasının devamı gelir ve o konuda başarılı olur. Siyasilerin de bu konuya destek vermelerini istiyorum. Kahramanmaraş’taki siyasilerimizin yıllardan beri gelen bir ezberi artık bozmalarını istiyoruz. Bizim siyasilerimizin, bu konuda aktivitelerini arttırmasını istiyoruz. Kesinlikle söylüyorum, aktiviteleri birazcık sınıfta kalacak düzeyde geldiğinden, Kemal Bey’in de bu konuda yalnız kaldığını düşünüyorum.

Kahramanmaraş’ta sivil toplum kuruluşlarıyla veya Ticaret ve Sanayi Odası’yla siyasetçilerimiz birlikte hareket etmeli mi? Odamız siyasetçiler tarafından destekleniyor mu?

Bu konuda odamızın siyasetçiler tarafından desteklendiğini görmedim, desem yalan olmaz. İşte organize sanayimiz, işte siyasilerimizin tavırları. Bunlara bakarak siyasilerimizle organize işlerin ve ticaret sanayi odasının barışık olduğunu çok söyleyemeyeceğim. Siyasilerimizin bu konudaki çalışmalarını yetersiz buluyorum. Kemal Bey, bu konuda aktiftir ama siyaseten bu konuda yeterli desteği alamıyor. Kemal Bey, bu konuda biraz yalnız kalmıştır.

Odada bu zamana kadar KOBİ’lere yönelik bir çalışma yapıldı mı? Ya da neler yapılmalı?

Orta ölçekli esnaflara yönelik çalışmalar yapılıyor ama yetersiz kalıyor. Arkası gelmiyor ve hepsi tabelada kalıyor.

Ben kendi mesleğimle ilgili olarak şöyle söyleyebilirim: Ticaret ve Sanayi Odası,  müteahhitleri bir araya getirip kendi sorunlarını, şehir içinde yapılması gerekenleri masaya yatırıp, akabinde de esnafla olan ilişkileri düzenleme adına adımlar atmalıdır. Satıcıları da, meslek komitelerinde bir araya getirip müteahhitlerle ve kendi aralarındaki ticari ilişkiler düzeyli bir seviyeye getirip bu konuda adımlar atılmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.